Yasağa rağmen sigara heryerde

ANKARA’da kapalı mekanlarda sigara içilmeye devam ediyor.

Müşteriler birbirine girince işletme sahipleri sözde müdahil oluyor. AOÇ’de bira parkı denilen yerdeki kafelerden birinde, kapalı alanda sigara içiliyor, içerisi duman altı. Rahatsız olan müşterilerden bazıları içenleri ikaz edince olay çıkıyor. Hayretler içinde tanık olduk. Her yerde yasak afişleri var. Müşterilerin sigara yakmasına ses etmeyen işletmeci, kolluk kuvvetleri ya da zabıta araçlarının ışıklarını görünce, ayaktaki müşterilerine ‘çökelim abiler’ diyen dolmuş şoförü gibi ‘sigaraları söndürelim beyler’ diye ikazda bulunuyor. Yine bilinen bir klüpte, bir üniversitenin tıp fakültesi hocaları yemekte diye diğer müşterilere sigara yasağı uygulanıyor! Orada da aslında yasak tanınmıyor. M. ALTAY

Açıklama

BAŞKENT Elektrik Dağıtım A.Ş.’den, Öveçler 1042. Cadde’deki ve Yücetepe Mahallesi 2. Cadde’deki sokak aydınlatmalarındaki arızaları konu alan yazılarımız üzerine; arıza onarım ve bakım ekipleri tarafından kablo arızalarının onarılarak yanar duruma getirildiği belirtildi.
Başkent Elektrik’in açıklamasında ayrıca Ankaralıların, “münferit oluşan arızalar için, Alo 186 Çağrı Merkezimize veya iletisim@baskentelektrik.com.tr adresine şikayetlerini bildirebilirler.” deniyor.

Anadolu’yu vermeyeceğiz

ANADOLU doğası tarihinde görülmedik bir saldırı ile karşı karşıya. Kurutulmadık dere, ırmak, nehir, delik deşik edilmedik, tonlarca sülfürük asitin siyanürün kullanılacağı bir tek dağ bile kalmayacak. 2-B ler, kıyı yağması, 3. köprü, korunan alanların korumasız bırakan yasalar... Bu duruma sessiz kalamayız. Aç gözlü yerli ve yabancı sermaye Anadolu’nun ayakta kalan bütün alanlarını paraya çevirmek için harekete geçmiştir. Buna dur demek için, 24 Ocak Pazartesi 11.30’de TBMM’nin önünde Tabiatı ve Biyoçeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı bir çok STK’nın katılımıyla protesto edilecek.

KISA... KISA...

İNŞAAT Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nin düzenlediği “Torba Yasayla Kapalı Kapılar Ardında Esnek Çalışma ve Güvencesizliğe Doğru?657’yi Değiştirmek” konulu panel bugün 18.30’da İMO KKM Rüştü Özal Salonu’nda. Konuşmacı Prof.Dr. Birgül Ayman Güler.

HRANT Dink anma etkinlikleri kapsamında bugün; 16.00’da Konur Sokak’ta ‘Hrant İçin Resim Atölyesi” ve yine 16.00’da ‘Hrant Dink Cinayeti’ film gösterimi (TTB/ATO Mithat Paşa Cad. 62/18) yer alacak.

GÜNÜN SÖZÜ

“Akıl, sonradan ah çekmek için değil, düşünüp tedbir almak içindir.”
(Mevlana)
Yazarın Tüm Yazıları