Yarışmayla kurulan muhteşem dostluklar

Dün de bahsettiğim gibi Lezita için tavuklu yemekler yarışması düzenledik.

Haberin Devamı

Yarışmada finale kalan ilk onu İzmir’de misafir ettik. Bu vesileyle Lezita’nın İzmir’deki tesislerini de ziyaret etme fırsatımız oldu. Ülkemizin en büyük entegre tesislerinden birinde gerçekleştirilen üretimin her aşamasını hijyene ve insan sağlığına verilen değeri de bu sayede gözlerimizle görmüş olduk.

Fabrikadan güle oynaya çıkıp yemeklerin pişirileceği mutfak atölyesine geldik. Saatler süren pişirme, sunum ve tadım aşamalarını İzmir’in püfür püfür esen rüzgârı ve insanı rahatlatan atmosferi eşliğinde gerçekleştirdik. Akşam Kordon’da düzenlenen ödül törenine giderken o kadar neşeli ve samimiydik ki, sanki yıllardır birbirimizi tanıyor gibiydik. Hiç tanımadığım yüzlerce kişi arasından bu kadar uyumlu ve anlaşabilen bir grup seçebildiğime çok şaşırdım. Doğru ve düzgün tariflerin sahiplerinin de gerçekten düzgün insanlar olabileceği kanısına vardım. Antakya’dan Nilda, İzmir’den Gönül Hanım, İstanbul’dan Raşel Ankara’dan Sultan hanım ve daha niceleri gibi onlarca yemek gönüllüsü dostum oldu. Belki de bir gün tüm Türkiye’yi kapsayacak yemek gönüllüleri zinciri kurup ülkemizdeki yoksul çocukları doyururuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Patlıcanlı Selanik salatası

· 3-4 adet orta boy kemer patlıcan
(ince uzun patlıcan)
· 6 adet yeşil sivri biber
· 1,5 su bardağı süzme yoğurt
· ½ su bardağı ılık su
· 2-3 yemek kaşığı tahin
· 4 diş sarmısak
· 1 çay kaşığı tuz
· 5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
· ½ demet maydanoz
· 1 adet orta boy domates

YAPILIŞI: Patlıcanları ocakta, fırında ya da mangal ateşinde yumuşayıncaya kadar közleyin. Yanmış olan kabuklarını akan suyun altında yukarıdan aşağıya doğru soyun. Patlıcanların kararmasından endişe ederseniz, bir limonun suyu ve yarım su bardağı zeytinyağını karıştırıp patlıcanların üzerine aktarın. Diğer taraftan, biberleri fırın ızgarasında közleyip bir santimlik parçalar halinde dilimleyin.

Yoğurt ve ılık suyu geniş ve derin bir kaba aktarın. Üzerine tahini ve dövülmüş sarmısakları ilave edip karıştırın. Tuzu da ekledikten sonra iyice çırpın. Diğer taraftan, patlıcanları kesme tahtasında ince ince dilimleyip yoğurtlu sosun içine aktarın. Karışımı tahta bir kaşıkla iyice karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine sızma zeytinyağını gezdirip közleyip doğradığınız biberleri yerleştirin.  Üzerini incecik kıyılmış maydanozla ve domates dilimleriyle süsleyip servise sunun. Bu salataya 2-3 yemek kaşığı kadar üzüm ya da elma sirkesi de katabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları