Yarım Alex’le bu kadar...

FENERBAHÇE’nin geçen sezon AZ Alkmaar’a elenmesinin ardından çoğu kişi "Alex varken bu takım Avrupa kupalarında iş yapamaz" yorumunu yapmıştı.. Bu görüşü savunanlara göre Alex lig için çok iyi ama Avrupa kupaları için yetersiz bir oyuncuydu..

Alex şu anda Fenerbahçe tarihinin en çok gol atan yabancı futbolcusu.. Tabii ki bu çok büyük bir başarı ölçüsü değil. Ama Beşiktaş, Büyükşehir Belediye ve Anderlecht maçları gösterdi ki Alex’li Fenerbahçe rakipleri için çok daha tehlikeli, üretken oluyor.

Beşiktaş maçına birkaç idmanla çıktı Brezilyalı futbolcu.. Bir asist yaptı ve sahanın en iyilerinden biriydi..

Büyükşehir Belediye maçında oynatılmadı. Çünkü Alex hala sakat.. Kulüp tarafından doğrulanmasa da Alex, osteitis pubis adı verilen bir kasık sakatlığıyla boğuşuyor. Ameliyat olursa iyileşme şansı var. Olmazsa bütün sezonu ara sıra dinlendirilerek geçirecek.. Bu da kondisyonunu düşürecek. Maç temposundan uzaklaşacak..

Verim hesapları

Alex
’in sakatlığı yeni değil. Geçen sezondan biliniyordu. Madem Alex’le sözleşme yapılacaktı neden tedavisi tam olarak yaptırılmadı o da soru işareti.. Şimdi Zico, en önemli oyuncusundan nasıl üst düzey verim alabilirim hesapları yapıyor..

Geçen sezon 19 gol atmış Alex.. Devid (6), Kezman (9) ve Semih’in (1) toplamından daha fazla yani..

Performansının neredeyse yarısıyla Süper Kupa’nın kazanılmasında, Anderlecht’in mağlup edilmesinde rol oynadı.. Sakat sakat geçirdiği bir sezonda şampiyonluğun mimarı, ligin gol kralı, en çok asist yapan ikinci oyuncuydu..

Eğer Fenerbahçe Avrupa kupalarında iş yapmak istiyorsa kanatlarını çok hızlı adamlarla donatmalı ve ceza alanına bol bol orta yapmalı.. Gökhan Gönül, Uğur Boral, Roberto Carlos bu işlevi görebilirler. Ama sağ kanatta hala problem var.

Son olarak Aziz Yıldırım Şampiyonlar Ligi’nde gerçekten başarı istiyorsa, Zico’nun performansına, Alex’in yetersizliğine falan sığınmamalı artık.. Bu takımın Hakan Şükür tarzında bir forvete ihtiyacı olduğunu görüp ona göre transfer yapmalı.

Yoksa Şampiyonlar Ligi’nde alınacak en iyi derece üçüncülükten öteye gitmez..

Tuncay Şanlı yanlış yerde

TUNCAY’lı Middlesbrough Premiere Lig’e kötü başladı. Southgate ilk iki maçta da aynı taktikle çıktı sahaya.. Yani deplasmanda başka, içeride başka oynatmadı.

Tuncay’ı sağ çizgide kullandı. Ara sıra sola kaydırdı. Ama Fenerbahçe’de Tuncay’ın etkili olduğu bölge sol kanattı. Milli futbolcumuz soldan içeri doğru kat ederek gol bölgelerine sızabiliyor, asistleri ve şutlarıyla takımına gol kazandırıyordu.

İlerleyen haftalarda Tuncay’ın pozisyonu değişir mi bilinmez ama Middlesbrough’nun yeni transferi Mido ile birlikte çok daha etkili bir takım haline geleceği düşünüldüğünde ilk iki haftadaki olumsuz tablo da ortadan kalkabilir.

Bay frikik

VOLKAN
’ın frikik gollerini izleyince insanın aklına ister istemez Roberto Carlos’la karşılaştırmak geliyor. Galatasaraylılar da böyle bir oyuncuyu transfer ettikleri için mutlu oluyorlardır. Volkan geçen sezon da Beşiktaş ve Sivasspor ağlarına iki güzel gol yollamıştı.

Volkan’ı ilk olarak Fatih Terim cesaret edip Yunanistan maçında İbrahim sakatlandıktan sonra sahaya sürdü.. Ardından Galatasaray listesine aldı..

Tabii Yılmaz Vural faktörünü de unutmamak gerek.. Saha içindeki duruşu, efendiliği ve tekniği ile bütün genç futbolcuların örnek alması gereken bir oyuncuyu bulduk bir anda karşımızda.. Hep böyle kal Volkan.. Sakın İstanbul’un kötü havasına (!) kapılma, sakın..
Yazarın Tüm Yazıları