Yargıtay'ın ilginç kararı

BİR dostumuz, Yargıtay 11.Hukuk Dairesi'nin 6.1.2006 tarihli kararını göndermiş... Araba sahiplerinin dikkatle okuması gerekiyor.

Haberin Devamı

 

"Davacı (kasko sigortalı aracın sahibi), hastane otoparkında yer bulunmaması nedeniyle dışarıya çıkarak otoparkçı görünüşlü olan bir kişinin kendisine yardım teklif etmesi üzerine aracını teslim etmiştir. Daha sonra otoparkçı tarafından araç alınıp gözden kaybolunmuştur.

Bu eylemde aracı götüren, araç sahibini yanıltarak (hulus ve saffetinden yararlanarak ve iradesini fesada uğratarak) aracın rıza ile teslimini sağlamış olup, hırsızlık değil dolandırıcılık suçunu işlemiştir. Dolandırıcılık suçu da sigorta teminatı kapsamında değildir.

Aracı götüren, dolandırıcı değil de gerçek otoparkçı bile olsa onun tarafından da aracın alınıp götürülmesi emniyeti suiistimal suçunu oluşturduğundan bu eylem de teminat dışındadır.

Haberin Devamı

Bu nedenlerle sigorta şirketinin ödeme yapmasına gerek yoktur."

 

 

GÜNÜN SÖZÜ

" Acı çekmeyenler, başkalarının acı çekebileceğini akıllarına getirmezler"

(Samuel Johnson)

 

 

 

Ben Sinopluyum

çıkın karşıma

 

MUNZUR, HasankeyfAllianoi ve benzeri ulusal ve uluslararası servetleri koruma kurulları ile Van YYÜEğitim, Enerji, Deprem, Ulaştırma (EDU) Uluslararası alışma Grubu adına başkan, Prof. Dr. İlyas Yılmazer (Dodurga-Boyabat-Sinop'lu), "Hükümetin başına hodri meydan diyoruz!" diyor:

"Sadece Van ve Hakkari'de, katil barajlar yapmadan, Sinop'u katledecek olan nükleer santralın iki katı enerjiyi iki yılda ve yarı maliyetine devlete sunacağız.

Nükleer santralın ömrü birkaç on yılla sınırlıyken bizim projemizin ömrü sonsuza doğru uzanmaktadır.

Kamuoyunun önünde TRT ve/veya kendi istedikleri bir TV'de görüşmeye davet ediyoruz. Hodri meydan uşaklar!

Sinop'luyum. Sinop Belediye Başkanı ile sadece soyadı benzerliğim var.

Hısımlığım ve/veya akrabalığım yoktur.

Ancak, ilerici ve şirin Sinop'umuzun suyunu içen ekmeğini yiyen ve havasını teneffüs eden kim olursa olsun, bu katliama karşı koyacaktır.

Haberin Devamı

Çünkü ülkemizin yeni ve yenilenebilir enerji kaynakları ülke gereksiniminin çok ve çok üzerindedir. Yeter ki bilim kılavuz edilsin."

 

Telgrafhane

 

Uyuyamayacaksın /Memleketin hali /Seni seslerle uyandıracak /Oturup yazacaksın. /Çünkü sen artık o sen değilsin /Sen şimdi ıssız bir telgrafhane gibisin /Durmadan sesler alacak /Sesler vereceksin. /Uyuyamayacaksın /Düzelmeden memleketin hali /Düzelmeden dünyanın hali /Gözüne uyku girmez ki... /Uyumayacaksın /Bir sis çanı gibi gecenin içinde /Ta gün ışıyıncaya kadar /Vakur metin sade /Çalacaksın.”

Melih Cevdet ANDAY

 

 

Zehirli atıklar nereye

 

BİR İzmitli olarak son günlerde Tuzla'daki zehirli atıkların akıbetini, tüm Türkiye gibi biz de merak ediyoruz. Merakımızın esas nedeni, söz konusu atıkların İZAYDAŞ tarafından imha edilecek olması... Toprak altında iken dahi tehlike arz eden bu atıkların, yakılması halinde ne gibi sonuçlar doğuracağı

Haberin Devamı

kamuoyuna duyurulmalı. Basında yer alan bazı haberlerde varillerdeki atıkların yakıldığı zaman, atığın daha tehlikeli bir hal aldığından söz ediliyor.

Greenpeace Sorumlusu Banu Dökmecibaşı maddelerin doğada asla

yok edilmediğini söylerken, Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Ertuğrul Ünlütürk, fenol ya da ağır bir metal içeren madde çıkması halinde İZAYDAŞ'ın bunu yok edecek teknolojisin olmadığını bildiriyor. Halk sağlığını düşünen yöneticiler, “Nasılsa İzmit'te böyle bir katı atık yakma fabrikası var, gönderelim oraya ne olursa olsun” diye mi bakıyorlar. Zaten her tarafı zehirle çevrilmiş bu kentte yapılacak en büyük haksızlık bu değil mi? Başka bir çözüm yolu yok mudur?

Haberin Devamı

Uğur MERCAN

 

 

 

 

 

'Fırın boyama'

 

DOĞU Mahallesi, Narin Sokak'ın sonunda bir otomobil servisi var, gece 22.00'den sonra fırın boya yapılıyor. Kokusu çevreye yayılıyor; çamaşır dahi asamıyoruz. Belediye zabıtasını aradık; müdahale etmediler; kokuyu da hissetmediklerini ileri sürdüler. Yapacakları bir şey yokmuş. Belediye Başkanı Erol Kaya, buraya nasıl ruhsat verildiğini ve ciğerlerimizi dolduran boya kokusuna niye müdahale etmediğini açıklayabilir mi?

Yasemin BEKTAŞ-PENDİK

 

 

Sağlık beklentisi

 

YAKLAŞIK 1,5 yıl önce Manisa, Gülbahçe Köyü sağlık ocağı anlaşılmaz bir şekilde kapatıldı. Bir bölümü lojman ve diğer bölümü sağlık ocağı olarak kullanılan 150 m2'lik müstakil binaya bir aile taşındı. Sonra anlaşıldı ki İl Sağlık Müdürü devlete ait bu binayı bu aileye 5 yıllığına kiralamış.

Haberin Devamı

Sağlık Müdürlüğü'nün sağlık personeli atayacağı beklentisi içindeki köy halkına bu karar tam bir soğuk duş etkisi yarattı.

Çoluk-çocuğumuzun, yaşlı-genç vatandaşlarımızın yararlandığı sağlık ocağımızı geri istiyoruz.

Gülbahçe Köyü halkı

 

 

Biliyor musunuz

 

¨ TÜKETİCİLER Derneği'nin Tuzla'da zehirli varillerle tüketici ve çevre sağlığını hiçe sayanları 11.00'de Tuzla Orhanlı'da protesto edeceğini...

¨ İSTANBUL Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nazır Şentürk'ün 'Haydi Kızlar Okula Kampanyası’ için yazdığı 'Kırmızı Karıncanın Anıları' adlı öykü kitabının gelirini bağışladığı için ‘UNİCEF Gönüllü Temsilcisi' seçildiğini...

¨ EYÜPOĞLU Lisesi öğrencilerinin, 'Güldürmek, gülmekten daha güzeldir" sloganıyla başlattıkları kampanya sonucu, 3000 Kırgız Türkünün yaşadığı Erciş'e (Van) bağlı Ulupamir Köyü İlköğretim Okulu'na okul malzemesi ve giysi yardımı gönderdiğini...

¨ TÜRKİYE Yazarlar Sendikası İzmir Temsilciliği'nin düzenlediği "Şiirler ve anılarla Hasan Hüseyin" panelinin 17.30'da Çiğli İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapılacağını...

¨ CUMHURİYET döneminin ilk sanayi yapılarından olan Sümerbank Merinos Yünlü Sanayi Dokuma Fabrikası’nın artık ‘Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ ve ‘Merinos Kültür Parkı’ olarak hizmet vereceği projenin temelinin Bursa'da 13.00'deki törenle atılacağını...

¨ LDP Genel Başkanı Cem Toker'in, sırtını halkın vergilerine dayayarak özel sektörle haksız rekabete giren kamu kurumlarının varlığına Anayasa değişikliğiyle son verilmesini önerdiğini...

 

Mesaj Panosu

 

¨ SAHTE 10 YTL'likler piyasada. Bugün iki kez elime geçti, nereye götüreceğimi bilemedim. Kalpazanları yakalayamıyoruz madem. Devletin bize yardımcı olması insanları bilgilendirmesi lazım.

Mehmet Salih ERDOĞMUŞ

¨ ATIK varil yazılarını okurken her gün gördüğüm bir şeyi hatırladım. Şişli'de Cevahir Otel'e giderken sol taraftaki otoparklardan birinde yığılı variller duruyor; kimyasal atık olabilir mi? Benden uyarması...

İsmet ERDİK

 

Yazarın Tüm Yazıları