‘Yaprak Dökümü’nün makyözünden tüyolar

“Yaprak Dökümü”nün makyaj artisti Müge Duran, bizim için hem dizinin başrol oyuncuları Deniz Çakır (Ferhunde) ve Fahriye Evcen’in (Necla) güzellik sırlarını anlattı hem de makyajla doğal görünümün ipuçlarını verdi.

Haberin Devamı

Doğru bir makyajın temel basamağı, iyi bir ten makyajıdır. Fondöten, pudra ve kapatıcı ailesini kullanarak yüzde harikalar yaratmak mümkün.
Fondötenin ciltte kalın bir tabaka oluşturmadan doğal bir görüntü sağlaması, aynı zamanda tam bir kapatıcı özelliği göstermesi benim için çok önemli.
Kullandığım kapatıcının transparan özelliği ve ilerleyen saatlerde dahi göz altında mor/gri bir görünüm almaması çok büyük kolaylık sağlıyor. Çünkü kapatıcının ilk sürüldüğü andaki aydınlık görüntüyü koruması, her karede aynı görüntü kalitesini yakalamamızı sağlıyor.
Dizi çekimleri boyunca Estee Lauder’ın özellikle kırmızı, pembe, somon ve kahverengi tonlarını çok kullanıyorum.
Her bölümden sonra özellikle ruj renkleri ile ilgili izleyiciden inanılmaz olumlu tepkiler alıyoruz. Örneğin, Ferhunde ve Necla karakterinde uyguladığımız farklı tonlar kadınların büyük ilgisini çekerken, gözlerdeki derinliği sağlayan maskara uygulamasına dair sorular da çok geliyor.

Haberin Devamı

Ferhunde’nin vurucu göz makyajının sırrı maskara

Ferhunde’nin gözlerindeki vuruculuğun en büyük sırrı elbette maskara uygulaması... Kirpiklerindeki dolgunluk ve uzun görünüme ulaşmak için son dokunuşu iyi bir maskara ile yapıyorum.
Hafif bir allık ve bronzlaştırıcı pudra ile gölgelendirme yaparak, yanaklarda doğal bir geçiş sağlıyorum.
Dudaklarda, dudak kalemi kullanıyorum. Ardından mükemmel kırmızı ile ortaya kusursuz dudakların çıkmasını sağlıyorum.
Aslında daha doğal, kahverengi tonlarında bir dudak makyajı, Ferhunde’de vazgeçilmezlerim arasında.

Necla’nın dudağında doğal ve canlı görünüm tercihim

Necla’nın makyajındaki tercihim pembe tonları... Öncelikle pudrayla ciltteki renk eşitsizliğini ortadan kaldırıyorum. Böylece makyaja hazır mükemmel bir cilt elde ediyorum.
Necla’nın gözleri için doğal renklerdeki farları tercih ediyorum. Yer yer de renk geçişleri sağlıyorum. Göz kalemi, yine vazgeçilmezlerim arasında.
Necla’nın mükemmel bakışları için en önemli dokunuşu yine maskara ile yapıyorum.
Allıkta tercihim özellikle açıktan koyuya, pembe tonlarındaki renk geçişleri...
Dudakları önce pembe bir kalemle belirginleştirip sonra pembe ruj uyguluyorum.
Bej tonlarındaki dudak makyajında, dudak rengine yakın ruj seçerek doğal ve canlı dudak görünümünü anında elde edebiliyorum.

Haberin Devamı

Soğuk günlerde cilt özen ister
Özellikle kış aylarında, büyük ısı değişimleri cilt için gerçek bir baskı ve stres kaynağıdır. Bu da kendini cilt yüzeyinde kızarıklık, çatlaklar ve kuruluk olarak gösterir. Peki, cildimizin soğuklarda bile güzel görünmesinin bir yolu yok mu? Tabii ki var...
Uzmanlar, özellikle kış mevsiminde çok fazla ürünü cildinizde denememenizi öneriyor, bu durumun cildi gereksiz yere gerdiğini belirtiyorlar. Kullanmanız gereken ürünlerin içeriğinin rahatlatıcı ve yumuşatıcı olması gerektiğinin de altını çiziyorlar.
Peeling’ler, içerik itibariyle cildin doğal koruyucu mantosuna zarar veriyor. Haftada bir vücudunuza peeling uygulaması yapabilirsiniz. Vücut derisi kendini hızlı bir şekilde yenileyebiliyor ve ısı değişimlerine karşı bağışıklığını güçlendiriyor.
Duş jelleri yerine duş yağları kullanmaya ne dersiniz? Ve her duş sonrasında cildinizi bastırarak değil nazik bir şekilde kurulayın. Sonrasında ise vücut losyonu ya da yağlı krem uygulayın.
Banyo esnasında da aynı kuralların geçerli olduğunu belirtelim. Hassas bir cilde sahipseniz ylang ylang ya da lavanta içerikli nemlendirici yağlar, vücut sütleri kullanabilirsiniz. Banyo suyunun 38 dereceyi ve süresinin de 30 dakikayı aşmamasına dikkat etmenizde fayda var.
Göz çevresindeki hassas cildin de özel bir bakıma ihtiyacı olduğunu yeniden hatırlatalım. En iyisi günde iki kez özel göz kremleriyle bakımlarını gerçekleştirmek.
Tabii dudakların da bakımını ihmal etmemeli... Ancak abartmaya da gerek yok. Çünkü bir süre sonra dudaklar yoğun bakıma öylesine alışıyor ki, neredeyse bağımlı hale geliyorlar!
Saçlar ve saç dipleri de kış aylarında özel dokunuşlara muhtaçlar. Saç tipinize uygun ürünler kullanarak saç sorunlarınızın üstesinden gelebilirsiniz.

Gözlerde “soğuk” etkisi

Haberin Devamı

Christian Breton’un göz çevresi güzelliği için “cryotherapy” teknolojisi kullanarak yarattığı “Eye Priority” serisi, aktif içerikleri soğuk terapisiyle birleştirerek gözaltı morluklarını, göz çevresi şişkinliklerini ve çizgilerini tedavi ediyor.

Köpük köpük temizlik

Dr. Sebagh’ın köpük formundaki cilt temizleyicisi “Foaming Cleanser” cilt yüzeyindeki kiri, kalıntıları, makyajı, rimeli nazik ama etkili biçimde temizliyor. Ph dengesine zarar vermeyen ürün, cildin kurumasını da önlüyor.

Prenseslere özel hediye çeki

Ray Sigorta, oluşturduğu “Prenses Kaskoplus” ile tüm kadın sürücüleri prenseslere özel avantajlardan yararlanmaya davet ediyor.

15 Aralık-15 ?ubat tarihleri arasında araçlarına kasko yaptıran kadın araç sahipleri, Türkiye’nin seçkin kozmetik zincirlerinden Tekin Acar Cosmetics’ten 2 adet 20 TL’lik indirim çeki ve çeşitli kozmetik ürünlerini içeren çok özel bir makyaj çantası kazanıyor.
Ray Sigorta ve Tekin Acar Cosmetics işbirliğiyle 15 ?ubat’a kadar “Prenses Kaskoplus”lı olanlara özel hazırlanan bu kampanyayla hem prenseslere özel bir kasko ürünüyle tanışma hem de yeni yıl ve Sevgililer Günü hediyelerini alırken özel avantajlardan yararlanma imkanı yakalayabilirsiniz.

GEÇEN HAFTANIN KAZANANLARI

Haberin Devamı


1- Arzu Kök
2- Ayşegül Bulca
3- Ceyhun Cengiz
4- Dilek Günayer
5- Elif ?ebnem Gök
6- Göknur Öztan
7- Meltem Aksak
8- Muhittin Ürkmez
9- Nermin Köksoy
10- Tolga Öner

Yazarın Tüm Yazıları