Yalçın Bayer: Maçsever bir milletvekili portresi

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

MİLLETVEKİLLERİMİZ ne kadar sporsevermiş de haberimiz yokmuş! Aynı 'kıyak emeklilik' gibi canhıraş bir gayret içindeydiler bilet kapmak için... Meclis'e uğramayanlar bile GS-Leeds maçı uğruna kürsülerde kavga ettiler.

Keşke bölgelerinin sorunlarına da bu kadar ilgili olsalar. Okurlarımızdan, milletvekillerinin tutumu karşısında tepkiler aldık... TV ekranlarına yansıyan maça gitme kavgasını ibretle izlediklerini söylediler.

Özellikle DYP Giresun Milletvekili Rasim Zaimoğlu için söylenen şu oldu:

‘‘Kendisi için çalışan bir milletvekilidir. 3. dönemdir seçilmesine rağmen Giresun'a hiç hayrı olmamıştır.’’ Zaimoğlu bütün bunları siyasi prim amacıyla yaptı demek ki... Hele İstanbul'dan arayan Giresunlu K.S., ‘‘Şu DYP Giresun Milletvekili Rasim Zaimoğlu'nu, Giresunlular'a bir sorarsanız, bakın size neler anlatacaklar’’ dedi.

ANAP Giresun İl Başkanı Muammer Usta'yı aradık... Usta, Piraziz'de muhtarlarla il sorunlarını görüştükleri bir toplantıdan ayrıldıklarını, DSP İl Başkanı Bahtiyar Karaltı ve MHP İl Başkanı Çetin Çıtlak ile aynı arabada olduklarını söyledi.

‘‘Ne güzel...’’ dedik...

‘‘Bölgeniz milletvekili Zaimoğlu...’’ demeye kalmadan, ‘‘Maça gitti mi?’’ dedi. ‘‘Hem de Tansu Hanım'ı yanına alarak...’’ dedik.

ANAP İl Başkanı konuşuyor:

‘‘Bu arkadaşımızın çok iyi bir özelliği vardır. Medyada çıkışlar yaparak şov yapmayı, öne çıkmayı bilir. Giresun'a bir tane sağlık olacağı, bir metre yol yaptırdığını söylesin makamımdan istifa ederim. İstanbul'da oturur, Ankara'da Meclis'e gider. Giresun'un meseleleriyle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Bizimle ters düştü, listeye konulmayacağını anlayınca DYP'ye geçti... Bölgede sevilen bir milletvekili olan Ergun Özdemir'i (DYP) İstanbul'a sürdürttü, onu parlamentodan etti. Kendisi Giresun'da DYP'nin oyunu düşürdü, az bir oyla seçilebildi.’’

- Milletin vekili değil midir yani...

- Vatandaşın hiçbir zaman emrinde olmamıştır. Sadece şova yönelik çıkışlar yapar... Giresun için hiç kavga etmemiştir. Bunu diğer partililer de söylüyor. Yanımdaki il başkanlarını vereyim, onlar da görüşlerini söylesin.

Gerçekten ilginç bir durum, üç il başkanı bölgelerinin sorunlarını birlikte ele alıyorlar, insanları dinliyorlar. Telefonu DSP İl Başkanı Karaltı alıyor: ‘‘Kendi parasıyla gittiyse mesele yok... Ama Zaimoğlu'nun işi gücü popülizmdir. Giresun'a hiçbir katkısı olmamıştır. ANAP'tan iki dönem milletvekliği yaptı, 1999'da listeye konulmayacağını anlayınca Tansu Hanım'a sığındı.’’

Söz MHP İl Başkanı Çıtlak'a geçiyor:

‘‘Sayın il başkanları çok güzel bir portre çizdiler... Zaimoğlu bir şovmendir. Başka da bir meziyeti olmayan bir arkadaşımızdır. Bunu bütün Giresun bilir. Bu olayı politik malzeme olarak kullanmasının mantığını anlayamıyorum.

- Hiç mi hizmeti yoktur Giresun'a...

- Bir çiviyi göstereni alnından öperiz. Hayallerle politika yapar.

- Bu arada Giresun'un sorunları...

- Telefonla anlatmak uzun.... Limanımız önceki 20 Şubat'ta yıkıldı. OSB'miz var, altyapısı bitirilemedi. Altyapısı olmasına rağmen üniversite problemimiz halledilemedi. Ordu-Giresun arasında yapılacak havaalanı projesi programa alındı, ama sonuç yok. Köy yollarımız perişan... Sağlıkta sorunlarımız var. Karadeniz sahil yolu genişletiyor ya, bizim Zaimoğlu, ‘‘Otoyolu ben yaptırıyorum’’ diye ortaya çıkıyor. Halbuki otoyol değil, duble yol bu... Kavram kargaşası yapıp milleti kandırıyor. Karadeniz Otoyol Projesi'nin maliyetinin Türkiye bütçesine eşit olduğundan da haberi yok.

- Sporla ilgisi...

- Galiba bir dönem Futbol Federasyonu'nda görev yaptı... İyi bir GS'lidir. Şunu yapamadı; gösteriş yapmadan politika yapamadı. Bakın biz, siyasal düşüncemizi öne çıkarmadan sorunların peşinde koşuyoruz. Zaimoğlu'nun Giresun'a ilgisini şöyle özetleyeyim: Ailesinin mezarını milletvekili olduğu zaman ziyaret etmiştir.

Bakalım, ‘‘Türkiye'nin onur ve gururu’’ için milletvekillerini peşine takıp İngiltere'ye giden Zaimoğlu, bundan sonra Giresun'da nasıl karşılanacak?..

Haydi aşıya

SAĞLIK Bakanı Osman Durmuş, ülkemizde son 15 yılı aşkın bir süredir rastlanmayan çocuk felcinin yayılma sinyalleri verdiğine dikkat çekiyor. Bu hastalığın önlenmesi için Ulusal Aşı Günleri düzenlediklerini belirten Bakan Durmuş, ‘‘22-28 Nisan ile 27 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında sürecek olan aşı günlerinde 5 yaşın altında çocuğu olan tüm anne ve babaları, çocuklarını aşılatmaya davet ediyorum. Başlattığımız bu uygulamanın amacı, komşu ülkelerden çocuk felci hastalığını oluşturan vahşi polio virüsünün ülkemize girişini engellemektir. Eğer verilerimiz hastalığın ülkemizden temizlendiğini ispatlar ve yeni çocuk felci vakası tespit edilmezse, bu sene düzenlenecek olan Ulusal Aşı Günleri son olacak ve bundan sonra sadece riskli bölgelerimizde aşılama çalışmalarına devam edeceğiz’’ diyor ve ekliyor:

‘‘Eğer çocuklarınızın koşabilmesini istiyorsanız, haydi aşıya.’’

TBMM'den olmasın

CUMHURBAŞKANI adayı TBMM'de ettiği şeref, namus andını çiğneyen milletvekillerimizden gösterilemez. Gününü gün eden, kişisel çıkar için yasalarla, milletle aday eden -bazıları siyasi yalan, talanla meşgul- TBMM'nin üyeleri bu göreve getirilemez. Çankaya'ya gidecek aday, bilgi-beceri-kültür-vatan sevgisiyle dolu, çalışkan ve aktif kriterleri özümseyen biri olmalıdır. Bu kişinin; Meclis dışında ilim adamı, diplomat, başarılı işadamı, saygınlığını korumuş, Türk ulusunun güvenini kazanmış kişilerden olması zorunludur. Milletvekilleri, cumhurbaşkanı seçiminde gerçek yurtseverliklerini kanıtlamalıdırlar.

Hayriye GÖMEÇ-E. Öğretmen-Bostancı-KADIKÖY

BENİM cumhurbaşkanlığı konusundaki adayım, E. Oramiral Sayın Vural Bayazıt... Vural Bayazıt ve eşi hanımefendi Kanat Bayazıt, Londra'da görevde bulunduğum sırada tercüman istemeyen ilk komutan ve eşiydi. Türkiye Cumhuriyeti'ni sonuna kadar en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum.

ÊRamiz AKDEMİR-İZMİR

YAZILARINIZI günlerdir dikkatle okuyorum. Benim gönlümde bir aslan yatıyor: Yekta Güngör Özden. Gene de takdir Meclis'in...

ÊAhmet KASALI-ŞANLIURFA

Yazarın Tüm Yazıları