Yalçın Bayer: İngiliz mafyasının A. Nadir'le işi ne?

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

KKTC'den gelen bir telefonda ‘‘Posta’’ Gazetesi'nde 24.4.2000 tarihinde çıkan bir habere dikkat çekiliyor.

Haberde ‘‘KKTC'ye kaçan Asil Nadir'in, azılı İngiliz kanun kaçağı Noye'ye ortaklık önerdiği ortaya çıktı!’’ başlığı yer alıyor.

Haberin kaynağı İngiliz basını... The Guardian ve The Independent, Kenneth Noye'nin eylemleri konusunda en az 4'er sayfa bilgi veriyorlar.

Noye ile ilgili bağlantılar kurulurken, grafikteki bir ok da KKTC'ye uzanıyor.

UYUŞTURUCU-ALTIN-SİLAH

Noye, uyuşturucu, altın ve silah dahil olmak üzere birçok yasadışı faaliyetin içinde; dolayısıyla suç örgütleri ve mafya babalarıyla yakın bağlantısı bulunuyor. Yıllardır İnterpol tarafından aranırken, 1998'de tesadüfen İspanya'da yakalanmış, geçen hafta içinde de işlediği bir cinayetten ötürü çıkarıldığı mahkemece ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış...

İngiltere'de ‘Binbir surat’ olarak anılan Noye, ‘‘Herkesin bir fiyatı vardır’’ diyormuş.

Noye'nin KKTC ile nasıl bir bağlantısı olabilir?

Gazetelere göre, Noye elini kolunu sallayarak sevgilisiyle birkaç kez KKTC'ye gitmiş, Asil Nadir ile gizli bir yerde görüşmüş.... Hatta Kıbrıs'ın doğasını çok beğendiği için Magosa'da ev almaya kalkmış... Bazı iddiaya göre, Asil Nadir kendisini güvenlik sorumlusu olarak işe almak istemiş ama olay gerçekleşmemiş...

BAZI TESADÜFLER

Acaba bu olay, Nadir KKTC'ye kaçtıktan sonra İngiliz Gizli Servisi elemanları tarafından kaçırılacağı döneme mi denk geldi?

Asil Nadir, bir yıl kadar önce ‘‘Türkiye'ye gazetem ve televizyonumla döneceğim’’ demişti.

Nadir, henüz dönemedi ama bu sözlerin ardından, Jetpa'nın sahibi Fadıl Akgündüz'ün BRT ve Öncü gazetelerini satın alması, aldıktan sonra ise yayın yapmaması dikkat çekti.

Yayın yapmıyorsa neden aldı?

Akgündüz, ardından da hayali 'İmza' markalı otomobil modeli ile ortaya çıktı. Otomobilin dizaynının da ilginçtir, İngiltere'de yapıldığı açıklandı.

KİM KİMİN YANINDA

Bunlar Kıbrıs'ta konuşulan şeyler... Gelişmeler belki de rastlantı olabilir.

Kıbrıs'taki muhatabımız bazı sorular da yöneltiyor: ‘‘Üzüldüğümüz taraf, uluslararası alanda diplomatik çabalar bu kadar yoğunlaşırken, yasadışı işlerde KKTC'nin adının giderek sıkça anılması... Acaba KKTC kara para aklama cenneti mi oluyor? Yoksa oldu da haberimiz mi olmadı? Türkiye'den gelen bazı kişilerin kurduğu off-shore bankacılığıyla milyon dolarları götürenler, artan kumarhaneler bu sistemin bir parçası mı?’’

Ayrıca, KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Türkiye'nin açıkça maddi manevi desteklediği Denktaş'a karşılık Derviş Eroğlu'na, Asil Nadir'in ve Türkiye'den bir siyasi parti liderinin desteği anlatılıyor.

Neyse Kıbrıs'ta neler olup bittiğine daha dikkatli bakmak gerekiyor.

Mercedes'li başkana soruşturma açıldı

TÜRKİYE Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Derviş Günday, Mersin'de sevgilisinin kullandığı, makam aracı Mercedes'le kaza yapan Oda Başkanı Veysel Sarı hakkında soruşturma açtırdığını bildirdi. ‘‘Konunun soruşturulması için iki konfederasyon müfettişini görevlendirdik’’ dedi.

Bu arada birçok şoför esnafı, kendi aidatlarıyla altlarına lüks Mercedes çeken oda başkanlarının listesinin açıklanmasını istiyor.

Günday'dan bunları da bekliyoruz

Bu arada, şoför esnafının aidatıyla altına lüks makam aracı çeken 'oda ağaları'nın adlarını ne zaman açıklayacak?

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Meclis dışından bir cumhurbaşkanını içime sindiremiyorum.’’

(5 saatlik cumhurbaşkanlığı aday adayı, ANAP Milletvekili Yücel Seçkiner)

BİZİM burada yasaları hiçe sayan İnegel Yaprak Tütün Müessese Müdürü olan bir zat var; cuma öğle tatilini hálá namaza göre ayarlıyor. Gereğini yapacak Türkiye Cumhuriyeti'nden yana bir görevli yok mu?

S.UYGUR-İNEGÖL

NTV TV, 'Nerede kalmıştık' diye bir program başlattı. Meclis'teki koltuk yolsuzluğunun başka ismi Mustafa Kalemli'yi ekrana getirdi. Dava demek hálá sürüyor. Eski Meclis Başkanı Mustafa Kalemli ‘‘Başım dik’’ diyor. Keşke liderler hiç aday aramayıp da, Kalemli'yi cumhurbaşkanlığına önerselerdi!

K.KAYGIZİ/STANBUL

‘‘SON günün önerileri’’ (25.4.2000) başlıklı yazıda İsmail Cem, Devlet Bahçeli, Erdal İnönü'yü aday olarak öneren okurumuzun adı Nuran Eran değil, İrfan Gökalp'tir. Düzeltir, özür dileriz.

Yazarın Tüm Yazıları