’Yahu bu nasıl başkenttir’

ANKARA’nın bir başkent ancak problemler sadece problem olduğuyla kalıyor ne yazık ki...

Belediye her türlü şikayete kulaklarını tıkamış vaziyette. Ankara’yı şöyle bir gezin, yahu bu nasıl başkenttir hayret edersiniz. Yazın elimize sıcakta bir su alıyoruz içmek için, kola alıyoruz saatlerce yürü yürü bir tane çöp tenekesi olmaz mı atacağımız çöpü.

Sayın Melih Bey 15 yılda üst geçit, park yapmaktan başka Ankara’ya ne yaptı? Koca bir hiç. Ha pardon bir de dağıtılan ekmek, kömür, ramazanda iftar çadırlarını unutmamak lazım. Kimin parasını kime veriyorsa. Tabii ki alsın vatandaşımız almalı da, yemeli de. Ancak bu dağıtmayla olmaz, insanları rencide etmekten başka bir şey değil. Seçim dönemi de gelirken bu dağıtımlar sıklaştı yine. Devletin kaynakları bu sayede boşaltılıyor.

Halkımız seçimde olmasa aç kalacak yani.

15 yılda başkente yakışmayan bir trafik, çevre düzeni, sosyalleşme, rantçılık, akşamları Kızılay’ın Tahtakale’ye dönmüş içler acısı hali, Ulus’ta sokaklarda hemen Bitpazarı’nın içi ve üstündeki yollarda satılan porno filmler, akşamları yine Güvenpark’da korsan CD’ler, kitaplar... Ulus’ta Kızılay’da cirit atan tinerciler... İnsanın bacağına yapışıp mendil satmaya çalışan dilendirilen çocuklar ve anneler... Kızılay’ın akşam saatlerinde dev çöpe dönüşmüş pis caddeleri, kullanılmayan üst geçidin tinerci yuvalarına dönüşmesi, Ulus’taki eski meclisin hemen yanındaki kaldırımdan giderken ön bahçelerinin çöpe dönüşmüş rezalet hali, cadde kaldırım taşlarının artık Melih Gökçek gibi eskiyerek düzen tutmaması daha neler neler...

Zeplin DAVİD

Uygulama, sözleşme ile bir tutmuyor

BENİM mağduriyetim şöyle medpower adı altında HS şirketler grubuna bağlı bir firmadan telefonla görüşmesi yolu ile bir sağlık hizmeti aldım (aldım da denilemez ama ) bu şirketteki arkadaşların bana sunduğu servis ücreti olarak 48 YTL’lik bir meblağ konuşulurken yanlış anlatılma veya yanlış anlaşılmadan dolayı 480 YTL’li bir meblağ kartımdan çekildiği görüldü ve ben anında şirket yetkililerini aradım ve satışın iptalini istediğimde olanaksız olduğu söylendi.

Bana gönderilen evraklar işerisinde sözleşme ve diğer dökümanlar çıktı bu sözleşmede yazılı beyanda müşterinin hiçbir gerekce göstermeden çayabileceği yazılı olmasına rağmen (ki ben daha önceden iptalini istemiştim) satışın iptalinin mümkün olmadığı tekrar aramamdan sonra bana bildirildi ve bir kurumsal firmanın nasıl olur da sözleşmesinin altında yazılı kurallara uymadığını anlayamadım ve ben bu ödenecek meblayı mecburen ödemek zorunda bırakıldım.

Mağduriyetimi anlayacağınızı umut ederim.

Harun Reşit DALYAN

Sorumsuzlar

ANKARA’da barajların doluluk oranı %7; bu da 5 ay yeter deniliyor. Susuz vahim günler bizi bekliyor.

Belediye sıkı bir denetim yapıyor; apartman yöneticileri ve görevlilerine ceza kesiyor.

Amaç, su tasarrufu.

Geçen akşam ablamın geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu Hacettepe Hastanesi Acil servisinde sabaha kadar bekledim. Acil servis büyütülmüş, yenilenmiş ama maalesef kafalar yenilenememiş. Servisteki iki tuvalette taharet muslukları sabaha kadar akıyordu. Sabah dayanamayıp posta beylere sordum: "Ankara’da su sıkıntısı olduğunu biliyor musunuz, niye musluklar tamir edilmiyor?" diye... Sular kireçli olduğundan musluklar bozuluyormuş.

Bu arada tuvaletlerdeki idrar kokusundan içerde zor duruluyor ama temizlik görevlileri etrafta sabaha kadar temizlik yapıyor. Kapılarda kan lekeleri, sürgülerle (ördek), tek kullanımlık olduğu söylenen böbrekler (kusma kapları) yan yana tuvalette duruyor.

Acaba Hacettepe Hastanesi’nde bozuk musluklu kaç tuvalet var, sabah-akşam tonlarca suyun boşa aktığı... Daha da geniş düşünürsek Ankara’da bozuk musluklu kaç hastane var, hatta Türkiye’de, resmi kurumlar ne durumda?

En iyisi düşünmemek, görmezden, duymazdan gelmek değil mi? Bu kurumlardaki idareciler, teknik servisler, çalışanlar neden ilgilileri uyarmazlar?

Ş.ÇALI

KISA... KISA...

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi 2006 Yılı Olağan Genel Kurulu 30 Temmuz Pazartesi günü 10.00’da Ankara Sheraton Oteli’nde yapılacak.

A.AYRANCI Güvenlik Caddesi’nin kaldırımını kim yapacak çok merak ediyorum. Acaba Çankaya Belediyesi mi, Büyükşehir Belediyesi mi, yoksa vatandaş olarak biz mi yaptıracağız. Bu konu insanları canından bezdirdi kim ne zaman yapacaksa bir an önce yapmalı yoksa biz kendi başımızın çaresine bakacağız. Seçimlerden önce Çankaya Belediyesi Güvenlik Caddesine çıkan bütün sokakların hem yeni olan asfaltını yeniledi hem de kaldırımını yeniledi ama Güvenlik caddesi’ne bir tek çivi bile çakılmadı. Büyükşehir Belediyesi’ne söyledik ama onlardan da bir ses çıkmadı. Biz de vatandaş olarak bu konudan, kime dert anlatacağız bilmiyoruz. Murat KAYRETLİ

GÜNÜN SÖZÜ

"Bir ülkenin büyüklüğü o ülkenin toprak büyüklüğüne değil, insanların kültür düzeyine bağlıdır"

(Jean Colbert)
Yazarın Tüm Yazıları