Ya biz erkekleri kadınların iftiralarından kim koruyacak

11 yıllık evliliğim boyunca eşime hiç şiddet uygulamadım. Ancak eşim, bir kavgamızda şiddet uyguladığım gerekçesiyle beni polise şikayet etti. Kadına şiddet yasasına uygun olarak evden uzaklaştırıldım.

Haberin Devamı

Güzin Abla, ben 11 yıldır evli bir erkeğim. Eşimle bu süre içinde ceviz kabuğunu doldurmayacak nedenlerle birçok kavga yaşadık. Ancak ona hiç şiddet uygulamadım. Bunu düşünmeyi bile erkekliğime sığdıramadım. Ben kavgalardan kaçmaya çalıştıkça eşim sürekli küfür ederek beni kışkırtmaya çalışırdı, yine de şiddete başvurmazdım. Eşim psikolojik tedavi görüyordu o sırada.
Bu yılın başında çok ciddi çaba sarf ederek devlet memurluğunu kazandım. Bu yüzden yeni bir şehre taşındık. Fakat buraya geldiğimizden beri tartışmalarımız büyüdü.
Bir gün çok basit bir nedenden beni ve iki çocuğumu bırakıp 12 saat uzaklıktaki memlekete gitti. (Çocuklarımızın biri 9, diğeri ise 4 yaşında.) Çok perişan oldum; yeni bir şehirdeydik ve kimsemiz yoktu. İş ortamım da yeniydi.
Eşim bir hafta sonra eve geldi, takmadığı bir bileziği vardı, onu alıp döneceğini söyledi. İzin vermedim. O esnada polisi aradı, “Eşim bana şiddet uyguluyor” dedi!
Kadına şiddet yasasına uygun olarak ona koruma tedbiri verildi. Mahkeme beni dinlemeden bu kararı nasıl verdi bilmiyorum. Bunu komşularımı şahit göstererek bile ispatlayabilirdim. Şimdi eşim en ufak bir sorunda 155’i arıyor ve bana evden uzaklaştırma cezası veriliyor. Tüm bu anlattıklarımda eğer kendi suçum olsaydı, her şey kabulümdü ama mahkeme karakoldaki ifademi ve tanıklarımı dinlemeden beni cezalandırıyor. İtiraz ettiğimde ise “Ne yapalım yasa böyle” diyorlar.
Sonuçta toplumun cahil kesimi eşine şiddet uyguluyor fakat bazı kadınlar da bu yasayı suiistimal ediyor. İftiralar atarak, bir erkeğin hayatını zindan edebiliyorlar. Yasa kadını koruyor da, erkeği bu iftiralardan kim koruyacak? Şimdi benim yaşamım altüst olmuş durumda. Ya ben ne yapacağım?
Rumuz: Mağdur erkek

Haberin Devamı

Dünyada sadece psikopat erkekler yok elbette, sizinki gibi ruh sağlığı bozuk, ailesine cehennem hayatı yaşatan kadınlar da var. Evlilik biraz şans meselesi. Hiç beklenmedik sorunlu insanlar çıkabiliyor karşımıza... Sizinki de bu şanssız evliliklerden biri. Böyle bir evliliği çekmek zorunda mısınız? Eşinizin tedavi gördüğünü tespit ettirebilir, boşanabilirsiniz isterseniz. Sorun çocuklar mı? Bence bu sadece bir bahane. Bakın yandaki mektupta bu konuya değinmiş bir okurum. Belki de siz her şeye rağmen eşinizi seviyorsunuz.

Haberin Devamı

Sevgisiz bir evliliği çocuklar kurtaramaz

Bir okurunuzun değindiği gibi, boşanan çiftlerin çocuklarının mutsuz oldukları hiç doğru değil. Aksine o mutsuz ortamda yaşamak çok zor.
Diğer yandan, anne ve babayı ayrı ayrı olsalar da mutlu görmek de güzel. Sevgisiz bir evliliği çocuklar kurtaramaz. Kadınlar boşanma konusunda çocukları kullanmaktan vazgeçmeli.
Av. Çetin Yılmaz

Bu da işin diğer yüzü; elbette sizin de haklı olduğunuz durumlar vardır. Gergin ve mutsuz bir aile ortamında yaşamak çocukların da psikolojisi üzerinde olumsuz etkiler yapacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları