Vücudun en yetenekli organı cilt

Cildinizin sadece basit bir koruyucu olduğunu sanıyorsanız, yanılıyorsunuz.

Haberin Devamı

Vücudun koruyucu amiral gemisi her türlü duygusal durumumuzu tolere ediyor; yorgun ya da dingin, mutlu ya da memnuniyetsiz hallerimizi en iyi o anlatıyor. Kapladığı iki metrekarelik alan ve 20 kiloluk ağırlığıyla vücudumuzun bu en büyük organının bakın başka ne hünerleri bulunuyor?

- KUSURSUZ BİR KLİMA SİSTEMİ: Cilt ısındığında yaklaşık iki milyon ter bezi nem üretmek için harekete geçiyor. Fazla sıcakta daralan, soğukta genleşen 240 km. uzunluğundaki kılcal kan damarları, içeride ve dışarıda ısı dengesini ayarlıyor. Ayrıca yağ ve bağ dokularımızın da mükemmel birer ısı izolasyonu yaptığını hatırlatmakta fayda var.

- SEKSİ OLDUĞUMUZ DUYGUSU VERİYOR: Bakımlı bir cilt kendimizi iyi hissetmemizi sağlarken aynı zamanda kadınsı formumuzun da altını çiziyor. Cildimizi düzenli olarak nemlendirdiğimiz ve bakım yaptığımızda, dokunmanın da etkisiyle vücudun kendini konforlu hissetmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

- BİZİM İÇİN SAVAŞIYOR: Cildin hücresel enerji santralleri mitokondrilerde bulunan koenzim Q10, serbest radikallerle savaşıyor.

Mimik kırışıklıklarıyla nasıl başa çıkalım

Yüzümüzde günde yaklaşık 30 bin kas hareketi gerçekleşiyor. Yaş almaya başlayan cilt de elastikiyetini kaybediyor. Gözleri sık sık kısmak ve alnı kırıştırmak, ciltteki yaşlılık izlerinin derinleşmesine neden oluyor.
Peki ne yapmalı? Mimik izleri iki şekilde azaltılabilir: Dolgu efektli kremlerle ve rahatlatıcı, protein bazlı botoks benzeri polipeptidlerle... Ayrıca alın ve şakak bölgesine uygulanan küçük yumuşak dairesel masaj hareketleri de kırışıklıkları azaltmada oldukça etkili...

EDİTÖRDEN

“Altın yaz” dönemi

Flormar’ın ilk limited edition makyaj koleksiyonu olan Jewel Gold, her mevsim tatil bronzluğunu tercih eden kadınlar için tasarlandı. Altın ışıltılarıyla harmanlanmış özel koleksiyon, yüz ve dekolte bölgesine arzulanan bronzluğu kazandırıyor.

Gür ve doğal kirpikler

Eeose kaş ve kirpik serumu daha uzun kirpikler ve daha anlamlı bakışlar vaat ediyor. Günde sadece bir kez sıvı bir eyeliner gibi sürülen serum, kirpik köklerine etki ederek üçlü bir etki gösteriyor: Kısa kirpikleri uzatma, zayıf ve cılız kirpikleri güçlendirip kalınlaştırarak dolgunlaştırma ve yeni kirpik üretimini destekleyerek kirpik sayısını artırma...

Haberin Devamı

Mini boy, maksimum etki

Tatile çıkarken bavullara sığamamak artık tarihe karışıyor. Sephora’nın olmazsa olmaz cilt bakım ürünlerini içeren pratik seyahat seti ile yolculuklarda da cildiniz bakımlı olmaya devam edebilecek. Setin içinde mini boylarda şu ürünler yer alıyor: Waterproof göz makyaj temizleyicisi, nemlendirici, göz çevresi bakım kremi ve vücut losyonu.

Allık fırçası hakkında her şey

Makyajın en önemli enstrümanlarından biri hiç şüphesiz allıklar... Makyaj çantalarının vazgeçilmezi olan allıkları ortaya belirgin bir şekilde çıkaransa kaliteli bir allık fırçası. Peki, iyi bir allık fırçasının özellikleri neler? Ve temizliği nasıl yapılır? İşte yanıtlar...
Yanaklarda güçlü bir ton elde etmenin sırrı, allık fırçanızı hafif şekilde tonikle nemlendirdikten sonra allığı uygulamak. Böylelikle kullandığınız rengin yoğunluğu daha fazla ortaya çıkacaktır.
İyi bir fırça nasıl olmalı sorusuna gelince; pudraya güçlü bir şekilde tutunmalı, aynı şekilde uygularken de rengi tene bırakabilmeli. Doğal kıllardan üretilen yuvarlak formlu allık fırçalarıyla bu uygulamayı mükemmel bir şekilde yapabilirsiniz. En iyi sonucu alabileceğiniz fırça türlerinden biri ise sincap kıllarından üretilmiş olandır. Yapay kıldan üretilmiş fırçalar da uçları yeterince sivriyse aynı sonucu verecektir.
Uzmanlar keçeleşmiş fırçaları kullanmamanızı öneriyor. Aksi takdirde yanaklarda leke bırakma riski olabilir. Allık fırçasının ömrünü uzatmak için temizliği aksatmamak da şart. Bunun için fırçanın üzerine bir miktar şampuan damlatın ve içine su koyduğunuz bir kabın içine bırakın. Hafifçe masaj yapar gibi yıkayın. Daha sonra iyice durulayın ve bir havlu yardımıyla kurulayın. Kesinlikle kaloriferin üzerinde kurutmaya kalkmayın.

Haberin Devamı

Kusursuz kirpikler

Kıvrımlı, dolgun, uzun, belirgin... Kirpiklere maskara sürmek başlı başına bir makyaj tekniği. Peki, kirpiklerinize tüm bu mucizevi etkileri nasıl vereceksiniz? Yanıtı hangi tür kirpiklere hangi maskara fırçasını kullanacağınızda gizli...
Kirpikler uzunlukları, sıklıkları ve büyüme yönleriyle kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Kozmetik markaları da tüm bu farklı özellikleri göz önüne alarak değişik formda maskara fırçalarıyla bize geniş bir yelpaze sunuyor.
Makyaj artistlerine göre maskaraların temel görevi en kısa kirpiklere bile ulaşmak, uzatmak. Gür fırçalar genellikle sık kıllarıyla hacimli kirpikler yaratmaya yardımcı oluyor. Daha seyrek kıllı olanlar ise kusursuz bir uzunluk sunuyor. Tarak formundaki aplikatörler’e gelince; asi uzayan kirpikleri tel tel ayırıp hizaya sokuyor.

Yazarın Tüm Yazıları