Veee yine hamileyim!

Nasıl oldu bilmiyoruz...

Haberin Devamı

Düşünüyoruz, bulamıyoruz...

Doğumdan iki ay sonra kontrolde bir şey yoktu, emzirme sonrası buluşalım diye konuştuk doktorumla... O zaman simir testini de yapacaktık, korunma için ciddi bir uygulama da... Geçen cumartesi, ayın 20’sinde...

Hem alışveriş yapmak hem de uzun süredir soluyamadığım Nişantaşı havası için attım kendimi sokaklara. Bir kuş gibi hafiftim. En sevdiğim kırtasiyeden sarı kurşun kalemlerimi aldım, oğlumun bayıldığı renkli kağıtları ve Banu’cuğumun bir süredir beni bekleyen doğum hediyesini de çantama attım.

Kuaföre girdim, saçlarımı boyattım. Muji’den ofisteki masama minicik bir ahşap çam ağacı da aldım. Karnım çok acıkmıştı, doktor sonrası Kırıntı’ya girerim, bir etli mantarlı dürüm yerim dedim. Amerikan Hastanesi’nin karşı köşesindeki o minik büfe vardır ya, onun üstünde benim doktorumun ofisi. Girerken içeri canım döner de çekti. şimdi buradan da yesem olur dedim. Sonra iç çekerek kapıdan içeri girdim...
Prof. Dr. Rıza Madazlı’ya gittim...

Buluştuk odada. Espriler yapıyoruz, gülüyoruz. Simir testi yapılıyor, ben “Hocam, Bora bana sabah ‘şimdi gidermişsin ve Rıza Abi sana kızım hamilesin, ne bu dermiş’ dedi” diye anlatıyorum sabah yaşadıklarımı. Sonra şaka gerçek oluyor.

Doktorum “Kızım bebek burada” diyor, ben “yok” diyorum. O “Yavrum burada işte” diyor, ben “Yoook ya, yeme beni” diyorum. “Kızım niye dalga geçeyim, baksana oynuyor, olmuş bu” diyor, ben “Hadeee, o benden önceki hastanın videosudur, siz eğleniyorsunuz benimle” diyorum. Artık adam dayanamıyor, “Pınar seni kurcalıyoruz kızım, baksana burada” diyor ve ben kendimi kaybediyorum...

Gördüm!

İçimde bir bebek vardı, dans ediyordu, dönüyordu. Asıl burası şok: Hem de 13 hafta 1 günlük gözüküyordu...

İşin özü...

Şu anda bebeğim 14 haftalık, yani tam 3,5 aylık!

Hiçbir yan etki olmadan, hiçbir şey hissetmeden, hiç anlaşılmadan, migrenim azdı diye ne ağrı kesiciler içtim. Hasta oldum ne antibiyotikler yuttum, sistit oldum küveti kaynar sular ile doldurup içine uzun uzun oturdum. Minik bebişim Kaila Sim için merdivenlerden üçer dörder çıkarak koştum, Emo’cuğumu kucağıma, sırtıma aldım taşıdım, spor yaptım, dev topuklularla gezdim...

Bana mısın demedi bebeğim!

Varlığını hiç çaktırmadı, sinsice bekledi benim yeni miniğim!

Şaka gibi ama...

Üçüncü kez anne oluyorum ben aslında...

Tüm bu olay sonrası sakinleşince Rıza Hocam şöyle dedi: “ışte Pınar, örnek olsun bu herkese... ışte böyle bir olay hamilelik, ne yapsan bazı şeylere engel olamıyorsun...”

O gün o kapıdan bir kuş gibi koşarak girmiştim, çıkarken ağırlaşmış, devleşmiştim. Yavaş yürüyordum, ağır taşımıyordum ve çark ettim. Yemin ederim her şey aslında psikolojikmiş, artık bunu bilir bunu söylerim...

Pınar ben...

Çoook şaşkın ama 6 aylık kısa dönem hamilelik yüzünden de sevinçli, 7,5 yaşındaki Emre Berent’in, 5 ay 26 günlük Kaila Sim’in ve göbüşteki 14 haftalık minişin annesi!

Haberin Devamı

6 adımda bebeğinizin altını kolayca temizleyin

Haberin Devamı

Bebek bezi değiştirme ilk zamanlar zor gelebilir. Özellikle yeni bir anneyseniz, siz ve bebeğiniz için kabus olabilir. En rahat şekilde bebek bezi değiştirmek için önceden her şeyi organize etmek, her şeyin elinizin altında olmasını sağlamak, daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Altı pis bebeğiniz masada iken pamuklar banyoda, çöp kovanız ise diğer odada ise zorlanmanız kesin... Sakin olun. Aşağıdaki önerilerimizi dikkate alırsanız her şey hem siz hem de bebeğiniz için çok rahat olacak.

Bebek bezi değiştirmenin püf noktaları

1- Gerekli olan tüm malzemelerin yakınınızda olması çok önemli. Bu malzemeler:

Temizleme bezleri

Çöp kovası (Pedallılar tercih edilmeli)

Silme bezleri ya da pamuk (Ilık su kullanılmalı. Ayrıca kurulamak için yumuşak havlu bulundurulmalı.)

Bebek pudrası, bebek losyonu, pişik kremi

Bebek bezi değiştirme ünitesi (Kıyafet koyacak bölümü olmasına dikkat edin.)

2- Bebeğinizin bezini değiştirirken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, hangi durum olursa olsun bebeğin alt değiştirme ünitesinde yalnız bırakılmamasıdır. Ocakta kaynayan su olabilir, telefonunuz çalabilir ya da komşunuz kapınızı çalabilir. Bu gibi durumlarda, önce bebeğinizi karyolası gibi güvenli bir yere bırakmalısınız. Aksi halde yuvarlanıp düşebilir.

3-Temizleme aşamasında, bebeğiniz kakasını yaptı ise ıslak bezlerinizle temizlemelisiniz. Eğer kakası sıvı ve dağılmış ise ılık küçük banyosuna sokabilir ya da temizleme bezlerinizle temizleyebilirsiniz. Temizleme sırasında ufak ufak üflemek, bebeğinizin hoşuna gidebilir. (Bebekler bazen bazı şeyleri oyun zannedip, keyif alabilirler.)

4-Tek elinizle ayaklarını havaya kaldırın ve bebek bezini altına yerleştirin. Gerekli olan merhemini, losyonunu (ılık olmalı ya da elinizle ısıtabilirsiniz), pudrasını uygulayın. Bezini uygun şekilde bağlayın; ne çok sıkı ne de bol. Bağladıktan sonra bakıp düzenleme yapabilirsiniz. Rahat hissetmesi önemlidir.

5-Kız ve erkek bebeklerin bez değişimi farklıdır. Erkek bebeklerin önce poposunun daha sonra ayrıca pipi bölgesinin temizlenmesi gerekmektedir. Pipisi hafifçe kaldırılarak temizlenir, gerekli losyon ve pudraları kullanılır. Kız bebeklerin ise alt temizliğinde önden arkaya doğru silme yapılmalıdır.

6-Zamanla bez değiştirmede uzman olacağınızı göreceksiniz. Bebeğinizin altını değiştirmek 20 saniyenizi alacak. Bazı bebekler temizlenme sırasını oyun zannedip eğlenebilir. Zamanla tecrübelenecek, bebeğinizle oyun oynama vakti olarak değerlendireceksiniz.

Haberin Devamı

Alvin ve Sincaplar 2

Müzik yıldızı sincaplar Alvin, Simon ve Theodore, Dave Seville’in yeğeni Toby ile yaşamaktadır. Okullarına devam etmek için süper starlıktan vazgeçen sincaplar, okulun müzik programını 25 bin dolar ödül verilen yarışmayı kazanarak kurtarmakla görevlendirilir. Fakat bu sefer yalnız değillerdir, rakipleri kız sincaplardan oluşan bir müzik grubu olan The Chipettes’lerdir. Zachary Levi, David Cross ile Jason Lee’nin oynadığı “Alvin ve Sincaplar 2” (Alvin and the Chipmunks 2) dün vizyona girdi.

Oyuncak Müzesi’nde buluşalım

Rengarenk oyun hamurlarından boya kalemlerine, parmak boyalarından yaratıcı setlerine kadar ürünleriyle sınırsız hayal dünyamızı besleyen Faber-Castell, yılbaşında da çocukları unutmadı ve keyifli bir yeni yıl partisi hazırladı. Parti yarın saat 12.00’de ıstanbul Oyuncak Müzesi’nde olacak.
Detaylı bilgi için telefon: (0216) 359 45 50 - 51

Yukarı Bak

Haberin Devamı

Çocuğunuz için eğlenceli bir DVD mi arıyorsunuz. O zaman önerimiz “Yukarı Bak”... Konusuna gelince: Carl Fredricksen, her zaman hayalini kurduğu maceraya atılmak için son şansını değerlendirmeye karar veren biraz haylaz, biraz hayalci, emekli bir baloncudur. Evine bağladığı binlerce balon sayesinde rüya yolculuğuna doğru havalanır. Bakalım bu yolculukta ihtiyar Carl’ın başına neler gelecek.

Joker’den “Ben Ten”li yılbaşı partileri

ışte çocuklar için süper bir parti... Bugün Kozyatağı Carrefour Joker ve yarın Akmerkez Joker mağazasında gerçekleşecek yılbaşı partisinde yeni yıla girmenin coşkusunu yaşayacak olan çocuklar, Noel Baba ile oyunlar oynayacaklar, müzikler eşliğinde dans edip birbirinden keyifli hediyeler kazanacaklar. Partinin en büyük sürprizi ise sevilen kahraman Ben 10’in orada olacak olması. Çocuklarınız bu partiye bayılacak.

Tinker Bell film müzikleri

Haberin Devamı

Disney animasyon filmi “Tinker Bell and the Lost Treasure”ın müzikleri bir albüm halinde piyasada. Albüm, Disney’in başka animasyonlarının müziklerine de imza atan Joel McNeely’nin eserlerinden oluşuyor. Bir sene önce çıkan “Tinker Bell” filminin müziklerinden bir parçayı da içeren albümde, Neely’nin eserlerini genç solistler seslendirmiş. Filmin içeriğine uygun biçimde arkadaşlık, dostluk gibi insani değerlere vurgu yapan parçalardan oluşan albüm, her yaştan dinleyiciye hitap ediyor...

Yazarın Tüm Yazıları