Vatandaş kış günü soğukta kalabilir

İZMİR’in Karşıyaka İlçesi Bahriye Üçok Mahallesi Muhtarı Levent Güçlü, Girne Caddesi’ndeki yağmur sularının arıtılması projesi kapsamında başlatılan çalışmaların bir an önce tamamlanmasını, kış gelmeden doğalgaz bağlantısının yapılmasını istedi.

Güçlü, su arıtma projesi ve doğalgaz çalışmalarının ağır aksak gitmesinden vatandaşların muhtarlığı suçladığını belirterek, "Atatürk Bulvarı’ndaki binaların kombileri hazır hale geldi, ancak doğalgaz bağlantısı yapılmadı. Geçen sene elektrik hatlarının döşenmesi için başlatılan kazı çalışmaları tamamlandı. Ancak bu yıl da yapılması gereken doğalgaz çalışmasına bir türlü başlanamadı. Durumu soruşturduğumuzda Büyükşehir Belediyesi’nin izin vermediğini öğrendik. Büyükşehir Belediyesi’nin neden böyle bir engellemeye gittiğini anlamış değiliz. Eğer doğalgaz çalışmaları başlamazsa vatandaşlarımız kışı soğukta geçirecekler. Bu konuda vatandaşlar sürekli bizi soru yağmuruna tutuyor ve çalışmalar tamamlanmadığı için tepki gösteriyor. Halk gerçeği bilmeden muhtarlığımızı ve bağlı olduğumuz ilçe belediyesini eleştiriyor" diye konuştu.

Egzozuyla gürültü saçan araçlar arttı

YUNUS Varlı adlı okuyucumuz egzozuyla gürültü saçan araçlara dikkat çekerek, "Yarış otomobillerindeki egzozlar, İzmir’de normal araçlarda da kullanılıyor. Son zamanlarda adeta moda haline geldi. Sürücüsü gaza bastıkça egzozundan çıkan sesle çevreye dayanılmaz gürültü saçan bu araçları artık sık sık görüyoruz. Gürültü makinesinden farksız bu araçlarla ilgili mutlaka önlem alınması gerekiyor. Yetkililerin engel olmalarını bekliyoruz" dedi.

Arsayı çöplük gibi görüyorlar

İZMİR’de boş arsaların çöplüğe dönüştürüldüğünü, bunun da hem sağlık açısından tehlike, hem de görüntü kirliliği oluşturduğunu belirten Suzan Güleç adlı okuyucumuz, "Çöplüğe çevrilen arsalardan biri de Güzelyalı 60 Sokak’da. 38 numaralı binanın yanındaki boş alan çevreye koku ve mikrop saçıyor. Kimileri burayı çöplük olarak görüyor, kimse de engelleyemiyor. Belediyeden bu çirkinliğe son verilmesini istiyoruz" diyor.

Kanalizasyon yok çevre kirletiliyor

URLA ve Çeşmealtı’ndaki kanalizasyon sorununa dikkat çeken Yasin Atlı adlı okuyucumuz, "Çeşmealtı’nda Yalı Caddesi’ndeki bazı evlerin kanalizasyon sistemi hala yok. Oysa 4 yıl önce altyapı yatırımları için bizlerden para alınmıştı. Kötü kokuya, sineğe ve en önemlisi de çevre kirliliğine neden olan bu durum daha ne kadar devam edecek? Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Ters yöne girenler tehlike yaratıyor

İBRAHİM Yıldıran adlı okuyucumuz, ’’Alsancak’ta Şehitler Caddesi’nin Liman Caddesi’yle birleştiği yerde, siloların tam karşısında bazı sürücüler ters yöne giriyor. Şehir merkezine daha kolay gidebilmek için kurala uyulmuyor, liman çıkışı için ayrılan yer kullanılıyor. Her gün pek çok kez kaza tehlikesi yaşanıyor’’ diyerek, mutlaka yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

KURUMLAR arasındaki iletişim kopukluğuna dikkat çeken Murat Gökerti adlı okuyucumuz, Telekom görevlileri tarafından 17 Ağustos tarihinde açılan kapakların hala kapatılmadığını belirterek, "Yaptığımız başvurular sonucunda buranın Büyükşehir, Bornova ve Telekom görevlilerinin koordinasyon bozukluğu nedeniyle kapatılamadığını öğrendik" diyerek yetkilileri göreve çağırdı.
Yazarın Tüm Yazıları