Varsa yoksa sevginin gücü

En son Vavien’deki şahane oyunculuğuyla ve televizyonda Neşet Ertaş varken elinde sazıyla kamera karşısına geçtiği o unutulmaz sahneyle gönlümüzde bir kez daha taht kuran Settar Tanrıöğen’le Handan Ypekçi’nin “Çınar Ağacı” setinde karşılaştım.

Haberin Devamı

Oynadığı karakteri anlatınca geçen gün Sinema dergisine verdiği röportajda söyledikleri geldi aklıma.
Settar, “Çınar Ağacı”nda ailenin üçkağıtçı ve maddiyatçı damadını oynuyor. Paraya ve paranın gücüne tapan bir karakter.
?imdi bir de röportajında güçle ilgili söylediklerine bir bakın: “Güce felsefe olarak karşıyım, hayatta tanıdığım bir tane güç var; sevginin ve emeğin gücü.”
Oyunculuk bu işte; inanmadığın, nefret ettiğin, hatta tamamen karşı olduğun bir karaktere bile bürünebilmek.
Bu arada Settar Tanrıöğen’in güçle ilgili görüşlerine katılmamak elde değil, öyle değil mi?

Gecelere bu albümler hakim

Geçenlerde Bodrum’daydım, şimdi de Alaçatı. Gözlemlediğim kadarıyla iki ‘hızlı’ albüm gece hayatını ele geçirmiş durumda.
Ozan Doğulu’nun ‘130 bpm’ (house müzikte yapılan parçaların ritmi genelde 130 bpm oluyor) adlı albümünde Sıla’nın Alain Delon’una çıktığı günden beri vurulmuştum. Ama sadece Alain Delon değil, albümün diğer şarkıları da çok iyi.
Özellikle de Ajda Pekkan’ın ‘Bir Garip Yolcuyum’ yorumu.
Gecelerin bir diğer albümü DJ Hüseyin Karadayı imzalı ‘Fashion-U’. Geçenlerde ayaküstü sohbet ettik Hüseyin’le. Rotweiler babası olmuş, Oğlum’la buluşturalım diye konuşurken konuyu albümün adına getirdim.
Merak ediyordum çünkü neden ‘Fashion U’ diye. Hüseyin, “Bu albüm için çalışmalara başladığımızda her şeyin moda ya da moda değil olarak ikiye ayrıldığını gördük. Ve bu yazın müzik modasını yansıtan bu albüme ‘Fashion-U’ demeye karar verdik” diye açıkladı albümün adını.
‘Fashion U’da benim favorilerim Işın Karaca’nın ‘Eğlen Güzelim’ ve Giorgio Sopidi ile ‘Be With You’. ‘Be With You’ için yurtdışında gösterilecek bir klip çekimi planlanıyormuş. Albümde insanlara elektrik şoku vermişçesine dans ettiren şarkı ise bir anne nasihati: Aman Adanalı için Hüseyin’in annesi çok ısrar etmiş. Yyi de yapmış gerçekten. Bu şarkıyı Balkan enstrümanlarıyla House sound’una adapte eden Hüseyin Karadayı’yı hem Türk müziğini dünyaya dinlettiği hem de anne sözü dinlediği için kutluyorum.

O hostesleri işe geri alın

Haberin Devamı

THY hosteslerinde manken ölçülerinde olma kuralı mı var?
Varsa da hemen kalksın lütfen. Cengiz Semercioğlu’nun “şişman hostesler”le ilgili yazısının ardından THY harekete geçmiş ve 30 kilolu hostes zorunlu izine çıkartılmış. 6 ay içinde zayıflarlarsa görevlerine geri gelebile-
ceklermiş. Olmazsa, sadece yolcu olarak binebilecekler uçaklara.
Bu mantıkla 6 ay sonra da yaşlandılar diye kapıdan sokulmazlar!
Sadece genç, güzel, manken ölçülerinde hostesler görmek isteyenleri bilemem (onlar bir zahmet defilelere gitsinler zaten) ama ben bu duruma üzüldüm.
Yşten çıkarılanların uçak koridorunda yürürken yolcuları rahatsız edecek kadar şişman olmadıklarına da eminim ayrıca.
THY hosteslerinin yaşı ya da görüntüsü değil, güler yüzü ve tecrübesinin önemli olduğunu ve THY’nin gücünün buradan geldiğini düşünüyorum.
Uçak türbülansa girdiğinde yolcularla birlikte titreyen bir hostes yerine olaya hakim, tecrübeli birini tercih ederim.
Ayrıca kilo aldı diye birini işten çıkartmak hiç de vicdanlı değil.
Cengiz’in yazısıyla işten uzaklaştırılan hosteslerin bu yazıyla tekrar geri çağırılmalarını umuyorum.

Yazarın Tüm Yazıları