Üstü hızlı altı yavaş

ANKARA’nın batıya açılan yüzü olan Eskişehir Yolu’nda son yıllarda birbiri ardına devlet dairelerinin binaları yükselmeye başladı.

Binaların tamamlanması insan yoğunluğunu, insan yoğunluğu da trafik sorununu beraberinde getirdi. Başkent’in yeni Bakanlıklar’ı olma yolunda hızla ilerleyen namı diğer Dumlupınar Bulvarı’nda bazı dairelerinin bina inşaatları ise hala devam ediyor.
Bürokratlar taşınıyor
Hal böyle olunca bugüne kadar Bakanlıklar’da görev yapan memur ve bürokratlar da önümüzdeki yıllarda Eskişehir Yolu’na akacak gibi görünüyor. Şimdi gelelim hızlı gelişen yolun üstünden, yolun altındaki bizim hiç görmediğimiz dünyaya. Eskişehir Yolu üzerindeki inşaatlarda hummalı çalışmalar sürüyor ancak, derinlerde yılan hikayesine dönen metro inşaatı hala tamamlanmayı bekliyor.
Keşke inşaat hızlansa
Yol üzerindeki bina, insan ve araç yoğunluğu gün geçtikçe artarken, herkes trafik sorununa çözüm olması beklenen Kızılay-Çayyolu metrosunun ne zaman tamamlanacağını merak ediyor. Keşke Eskişehir Yolu’nda araçlar yerine metro inşaatı biraz daha hızlı gitse...

90 yıla vefa

MECLİS, 90 yıllık tarihine “vefa” niteliğinde bir albüm hazırladı. Sanal ortama da taşınan ve okuyanı cumhuriyet tarihinin derinliklerine götüren albüm, dört cilt halinde yayınlandı. Türk siyasi hayatına damgasını vuran politikacıların hepsi TBMM Albümü’nde hak ettiği yerini aldı. 23 Nisan 1920’den günümüze kadar uzanan albümde kimler yok ki...
Geçmişin tanıkları
Albümde Birinci Meclis’ten başlayarak, günümüze kadar uzanan 90 yıllık tarihe tanıklık eden ve çoğu hafızamızdan silinen 11 bin 752 politikacının kısa özgeçmişi yer alıyor.
Türkiye’ye yön verenlerin kitaplaştığı “vefa” albümünün sayfalarını çevirdikçe siyasette iz bırakan isimleri buluyorsunuz. Sayfalarda adeta tarihin tanıklarıyla tek tek yüzleşiyorsunuz.
Tarihe saygı albümü
90 yılı bin 956 sayfaya sığdıran albümü hazırlayan Meclis’in bu çalışması tarihe gösterilen saygıyı da özetliyor. Ne demişler, “Geçmişini bilmeyen, geleceğini de kuramazmış.”

“Halkın Sesi” duyulmuyor

SAADET Partisi’nden sancılı bir süreç sonunda ayrılarak Halkın Sesi (HAS) Partisi’ni kuran Numan Kurtulmuş, internette halkın sesine kulak veremedi. Kendi adına açtığı Facebook ve Twitter hesabından parti çalışmalarını duyuran Numan Kurtulmuş’un yeni partisinin internet sayfası henüz oluşturulamadı.
Bu yüzden de Kurtulmuş, partisiyle ilgili programları, konuşmaları ve açıklamaları şimdilik Facebook ve Twitter üzerinden kamuoyuna duyuruyor. Günümüzde sanal dünyanın hızla geliştiğini düşünürsek HAS Parti’nin bu nedenle sınıfta kaldığını söyleyebiliriz. Bence, partileşme çalışmalarını hızla tamamlayan Kurtulmuş ve ekibinin HAS Parti’nin internetteki yüzünü de çok önceden açması gerekirdi.
Yazarın Tüm Yazıları