Ünlülerin Hürriyet reytingi...

Hürriyet Türkiye mozaiğidir, sokağın nabzını da, halkın duygularını da en iyi yansıtan gazetedir, bu gazetede yer alanlar da Türkiye’nin beğeni eğilimleri konusunda büyük ölçüde ipucu veriyor.

Haberin Devamı

Dün Hürriyet’in arşivine girdim ve arama motoruna son dönemde magazinde, siyasette, sporda, sanat dünyasında bulunan ünlülerin isimlerini yazdım.

Hürriyet internet sitesinin çok güzel bir uygulaması var.

Adını yazdığınız kişiyle ilgili çıkan haberleri yıl yıl tasnif ediyor; 1997’den 2009’a kadar yazdığınız isimle ilgili hangi yıl kaç haber çıktığını küt diye görebiliyorsunuz.

Hatta dahası da var o kişinin isminin geçtiği haberin ekonomi, magazin hangi bölümde çıktığını buluyorsunuz, hatta hangi yazarın o isimle ilgili kaç yazı yazdığı bile anında karşınıza geliyor.

Girin Hüriyet’in arama motoruna aklınıza gelen bir ismi yazın.

O ismin 12 yıl boyunca çizdiği grafiği göreceksiniz.

Hürriyet Türkiye’nin gazetesi olduğu için bu sonuçlar bize çok önemli bir şeyi gösteriyor; kimin popüler olduğunu, kimin güç kaybetmeye başladığını, kimin hangi yıllarda daha çok haber değeri taşıdığını...

Ben 5 yıllık sonuçları buraya aldım, aklıma gelen ilk isimleri de yazdım.

Siyasi liderlerde çok fazla değişiklik yok ama hem Erdoğan hem de Baykal bir önceki yıla göre 2008’de biraz daha az haber olmuşlar.
Mesela Hülya Avşar’ın İbrahim Tatlıses’in 2008 yılında düşüşe girdiğini gördüm; haber sayıları gözle görülür şekilde azalmış.

Diğer yandan Demet Akalın, Ferhat Göçer gibi isimler 5 yılda tam bir başarı hikâyesi sergilemişler, 2004’te 15-20 kere haber olurlarken 2008’de haber sayıları 200’lere gelmiş.

Rıdvan Dilmen gibi bir ismin 5 yıl içinde yorumculukta kazandığı başarıyı da belgeliyor Hüriyet’in reytingleri...

Okan Bayülgen’in aynı çizgiyi sürdürdüğünü, Sezen Aksu’nun asla yıkılmadığını görüyoruz.

Evliliğin modellere (Çağla Şıkel), dizilerin genç oyunculara (Bennu Yıldırımlar/Yaprak Dökümü) nasıl haber değeri kattığı da ortaya çıkıyor.

Ben aklıma gelen ilk isimleri aşağıya sıraladım.

Siz de girin Hürriyet internete, ister kendi adınızı yazın ister bir ünlüyü; popülerlik reytinginiz düştü mü yükseldi mi anında göreceksiniz.

Ünlülerin Hürriyet reytingi...

Haberin Devamı

THY’nin Jet Airways’i

Haberin Devamı

THY’nın yeni kiraldığı Boing 777’lerle uçanların dikkatini çekmiştir, yolculuk bittikten sonra yapılan anonsta “Jet Airways’le uçtuğunuz için teşekkürler” deniyor.

THY logolu uçakta Jet Airways anonsunun ne işi var diye soranlar da oldu bana...

Olayın aslı şu; THY pilotları bu uçaklarda hâlâ eğitim görüyor ve Hindistan’ın havayolu şirketi Jet Airways’in pilotlarıyla birlikte uçuyorlar.

Kabin görevlilerinden bazıları da Jet Airways’ten.

Havacılık kurallarına göre de bu tür kiralamalarda eğitim sürecinde THY’nin değil Jet Airways’in anonsunun yapılması gerekiyor. Zaten uçakların üzerinde kocaman Turkish Airlines yazsa da küçük olarak “Operated by Jet Airways for Turkish Airlines” yazısı da var, üstelik küçük bir de Hindistan bayrağı bulunuyor.

Pilotların üç ay süren eğitim süreci bu ay sonunda bitecek ve Boing 777’ler hazirandan itibaren seferlerini “Türk Hava Yolları’yla uçtuğunuz
için teşekkürler” anonsuyla bitirecek.

Yani ortada yanlış bir şey yok.

Haberin Devamı

Bu kaçıncı boşanma?

Sibal Can, eşi Sulhi Aksüt’ten yine boşanmaya karar vermiş, gazeteler boy boy bu haberlerle dolu... Çift arasında çıkan bu kaçıncı boşanma haberi.

Sibel Can her albüm çıkışı öncesinde ya müthiş bir diyete girip kilo verir ya da şiddetli geçimsizlikten boşanmaya karar verir.

Bazen de ikisi birden olur.

Şimdi de yeni albümü yolda ve yine Sibel Can’ın boşanma haberleri gündemde...

Size de gına gelmedi mi?..

Yazarın Tüm Yazıları