Umuda yolculuk

SİZ bu satırları okurken 12 Dev Adamımız, Avrupa Şampiyonası için İspanya’ya doğru yola çıkmış olacak.

Hedef Japonya’daki savaşçı ruhumuzu sahaya yansıtarak Olimpiyat vizesi alabilmek. Kadromuzu Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu ile takviye ettik. Tüm basketbolseverler takımımızdan Japonya’dakinden daha iyi performans bekliyor. İyi bir hazırlık devresi de geçirdik. Bu çalışmalar sırasında Hidayet’in İtalya kampından erken dönmesi onun takıma uyumunu biraz geciktirdi ama Efes Cup sonunda istenilen seviyeye geldi. Bu arada Japonya’da sakat sakat milli takımımızı sırtlayan Serkan’ın, sakatlığının tekrar etmesi dolayısı ile kadrodan çıkarılması büyük kayıp. Bu durumda İbrahim Kutluay ve Cenk Akyol’a çok iş düşecek.

Hazırlık dönemi ve maçlarını gözlemlediğim kadarıyla kadarıyla milli takım hakkındaki görüşlerime gelince...

Oynadığımız hazırlık maçlarında görüldü ki, oyunun kaderini değiştirebilecek Hidayet, Mehmet ve İbrahim gibi basketbolcularımızın oynama sürelerini artırmamız gerekiyor. Ayrıca, takım halinde geriye koşmaya daha iyi konsantre olmamız çok önemli.

EKSİKLERİMİZ

Pota altında kısa kalıyoruz. Kaya, Ermal ve Kerem Gönlüm bu açığı kapatmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama bu bölge bizim yumuşak karnımız. Semih’le oynadığımızda bu problemimiz azalıyor ama onun da hücumda daha etkili olması lazım. Ribaundlarda hep eksideyiz. Potadan seken topların diğer oyuncular tarafından alınması bu açığımızı bir nebze olsun kapatır.

Bunların yanı sıra, hızlı set hücumu yapan takımlar karşısında adamlarımızı kaçırıyoruz ve arka arkaya üçlükler yiyoruz. Bu da bizi moral olarak çökertiyor.

Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk rakibimiz bildiğiniz gibi Litvanya. Üçlüğe dayalı ve hızlı oynayan Litvanya önünde mutlaka kontrollü oynamamız ve savaşmamız gerekiyor. Japonya’daki kazanma arzumuzu ve savaşçı ruhumuzu Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu’yla birlikte tekrar ortaya koyabilirsek, yenilsek bile başımız dik sahadan ayrılırız. Hele bir de Litvanya’yı yenersek bizi kimse tutamaz. Allah korusun Litvanya’ya kaybedersek arkasından oynayacağımız Almanya ve Çek Cumhuriyeti maçlarını kazanmamız lazım. 12 Dev Adamımız bu iki takımdan da daha iyi durumda.

ARTILARIMIZ

Müthiş bir çalışma devresi geçirdik. Kondisyon ve teknik olarak hazırız.

Japonya kadrosuna takviye ettiğimiz Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu’nun her açıdan takıma uyum sağladığı görüyoruz. Efes Cup finalinde yenildiğimiz Hırvatistan karşılaşmasında iki oyuncumuz da takımımızı sırtlayan isimlerin başındaydı.

Zaman zaman üst düzey savunma yaptık. İyi savunma yaptığımız zaman, o moralle hücum gücümüz ve sayı potansiyelimiz en üst seviyeye çıkıyor. Sırbistan önünde bunu çok açık gördük. Seyircimizle coştuğumuz zaman inanılmaz savunma yapıyoruz. Ancak İspanya’da taraftarımızın olmayacağını göz önüne almamız.

Bu Avrupa Şampiyonası’nda hepimiz tek yürek 12 Dev Adam’ın arkasındayız.

Yolunuz açık olsun.
Yazarın Tüm Yazıları