Ucuz hat modasının faturası

BEN emekli bir öğretim üyesiyim. Ankara’da Türk Telekom ile yaşadığım bir problemi kendileri ile bir türlü halledemediğim için size yazıyorum. Birçok kişi de kendilerinin ifadeleri ile ’aynı problemi yaşamışlar’. Diğer vatandaşların sonuç alıp alamadıklarını, aldılarsa ne sonuç aldıklarını bilmiyorum.

Geçen yıl, bir komşumun önerisi ile ’ucuz olur’ reklamlarına inanarak evimden 1045’li bir arama yapıldı. Ancak daha sonra aynı numara aracılığı ile arama yapılmamasına rağmen telefon faturalarıma Millenicom adlı bir ek fatura eklenerek aylık kesintiler yapılmaya başlandı.

Ben Bahçelievler Türk Telekom şubesine giderek bu servisin faturamdan çıkarılmasını istedim. Kendileri "başka müşterilerin de bu durumdan şikayetçi olduklarını, hatta kendilerinin de bu nedenle sıkıntı çektiklerini" belirterek, benden bu yönde bir dilekçe aldılar ve "tamamm" dediler; "bundan sonra olmayacak."

Bir ay temiz fatura aldım. Ancak Haziran 2009 faturamda evimden 1045 ile arama yapılmadığı halde Millenicom ek ücreti içeren bir faturayı tekrar aldım. Türk Telekom’un ücretsiz 444’lü hattını aradığımda sorunu halledemeyeceklerini, bunun yerine Bahçelievler’deki şubeye gitmemi, ya da oradaki bir paralı hattı arayarak görüşmemi söylediler. İki gündür bu hattı arıyorum (212 82 16) ancak bırakın görüşmeyi telefonu açan olmadı. Oraya gitmek gelmek benim için faturadaki bedelin çok üstünde bir yol parası ödemem gerektiriyor.

Bu haksızlığın giderilmesini yetkililerden ilgi bekliyoruz.

Kenan YUMURTACI

GÜNÜN SÖZÜ

"Önyargıları kırmak atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur." (Einstein)

Belediye eliyle usulsüz tadilat

YENİMAHALLE’nin 55 yıllık çevreci ve sosyal demokrat bir sakiniyim. Maalesef ulaşamadığımız Yenimahalle Belediyesi’ndeki yetkililere ulaşması dileğle yazıyorum. Olay şudur; oy verdiğimiz CHP’li belediyesi iş başına geldikten sonra benim gözlemlediğim kadarıyla mahallemizde belediyenin ciddi bir boşluğu bulunmaktadır. Örnek olarak; Ragıp Tüzün caddesi 150 numarada bulunan Baydemir adındaki giyim mağazası mağazasını seçimlerden sonra cephe tadilatına sokmuş, dükkan aynı mağazalardan 2 metre öne çekilmiştir. Bu tadilat günlerce sürmesine rağmen bu usulsül yer genişletmesine Yenimahalle Zabıtası müdahale etmemiştir. İşin acı tarafı ise bu mağazanın giydirilmiş yüksek cephesi önündeki ağaçların kapattığı gerekçesiyle Yenimahalle Belediyesi’nden gelen görevliler tarafından 4 ağaç bütün dalları ve yeşillikleri kesilmek suretiyle kelleştirilmiştir. Aynı cadde üzerinde belediyenin yaptığı başka bir ağaç budama yoktur. Bu olay etrafta ibretle izlenmiştir.

Dr.Burhan YEŞİLYURT

Seçim öncesi seçim sonrası

BAKANLIKLAR’da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın başladığı yerden, Polis Evi’ne kadar olan bölüm seçimlerden önce aydınlatıldı. Aslında aydınlık bir yoldu, yeni elektrik direkleri dikildi. Çok kısa süre; seçimlerden önce 1 hafta ve seçim sonrası 1 hafta lambalar yandı. Çok da güzel oldu. Sanırsınız Londra Times Meydanı’nda veya Newyork 7. caddesindesiniz.

Ancak nisan ayından bu yana lambalar yanmıyor. TBMM’nin önü dahil her yer karanlık. Ve biz hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz. Kemal TEKİN
Yazarın Tüm Yazıları