Türkiye’nin tek caz otelinde İzmirli sanatçının fotoğrafları

GEÇEN hafta İstanbul’daydım. Eşimle, Türkiye’nin ilk caz konseptli butik oteli olan Nişantaşı’ndaki Jazz Otel’de konakladık.

Haberin Devamı

Dünyada benzeri sadece Barcelona’da bulunan otelin her odasına caz tarihinin önemli bir sanatçısının adı verilmiş.
Bizim odamız Billie Halliday’di, yan oda ise Duke Ellington. Frank Sinatra, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald otelin 12 odasından birkaçı... Oda kapılarında her sanatçının orjinal 33’lük plağı asılı, odanın duvarlarında ise büyük boy posterleri. Odaya girdiğinizde, o sanatçının müziğini duyuyorsunuz.
Otel tamamen caz konseptiyle dekore edilmiş, her yerde caz müziği esntrümanları, tabloları ve fotoğrafları var. Peçeteler, biblolar, saatler her şey cazla ilgili.
Oteli incelerken, lobideki fotoğraflar bir an tanıdık geldi. Daha dikkatli bakınca bunların İzmirli sanatçı Aykut Uslutekin’in fotoğrafları olduğunu gördüm. Aynı zamanda önemli bir caz fotoğrafçısı olan Aykut Bey’in, “Caz Sanatçıları Fotoğrafları” tam yerini bulmuş, Jazz Otel’i tamamlamış. İzmir Caz Derneği’nin kuruluşunda da büyük katkıları olan Aykut Uslutekin tam bir caz müziği aşığı.. Hatta kendi adıyla açtığı internet sitesine girdiğinizde harika caz müzikleri karşılıyor sizi… İstanbul’a gelen dünyanın en önemli caz sanatçılarının mutlaka konakladığı bu özel otelde, İzmirli bir fotoğrafçının sanatıyla yer alması çok hoş…
Bu kadar hoş ve güzel olan otelden ayrılırken güzel caz müziklerinden derlenmiş bir de cd hediye etmesinler mi? E, daha ne olsun...

Haberin Devamı

Girişimci Cevriye Hanım’dan mesaj var

ALDIĞIM her e-postaya cevap yazamıyorum. Ama Cevriye Hanım’ın sorununu birçok kadının da yaşadığını düşünerek mesajını yayınlıyorum.
“Merhaba Ayçe Hanım,
Hürriyet Ege’deki köşenizin ve sizin sıkı bir takipçi ve okuyucunuzum. Bizler için çok çabalıyorsunuz, ben de emekçi bir kadın olarak sorunuma yardımcı olursunuz ümidiyle size yazmaya karar verdim. Size kısaca kendimden ve hayalimden bahsetmek istiyorum.
Manisa doğumluyum, Manisa Sağlık Koleji mezunuyum. Evliyim, 25 yaşında bir kızım var. 8 yıl hemşirelik, 20 yıl da bir bayan giyim mağazası işleterek ticaret yaptım. Bir müddet evde oturdum, son üç yıldır da Alsancak semtinde bir güzellik ve saç ekim merkezinde çalışıyorum. Buradaki çeşitli birimlerde kendimi yetiştirdim, edindiğim bilgileri kendi iş yerimi açarak değerlendirmek istiyorum. Kısaca ben de bir güzellik ve saç ekim merkezi açmak istiyorum. Fakat bu işi daha profesyonel yapmak için KOSGEB’in bazı derneklerle işbirliği yaparak düzenlediği kadın girişimcilik kurslarına katılmak ve bu kursları bitiren katılımcılara sağlanan düşük faizli kredilerden yararlanmak istiyorum. Bu konuyla ilgili bir kaç müracaatım oldu ama bir sonuç alamadım, aklıma siz geldiniz, (Bir çok soruna çözüm bulan Ayçe Hanım, benim sorunumla da ilgilenir herhalde) diye düşünerek size yazmaya karar verdim. Tabi ki hiç bir mecburiyetiniz yok ama benim bu sorunumla ilgilenir ve yol gösterirseniz size minnettar kalırım.”
Cevriye Hanım’ın anlattığı gibi sorunlara çözüm bulan süper kadın falan olmadığım kesin… Olsam önce kendiminkileri hallederdim!. Ama yine de bu mesajı kadın girişimcilerle ilgili birçok çalışma yapan Liyakat Derneği Başkanı Berkay Eskinazi’ye gönderdim. Hemen ilgilendi ve KOSGEB ile bağlantıya geçti, Cevriye Hanım’a uygun kursları kendisine bildirdik. Başka ilgilenenler için de duyuruyorum.. Destek programları ve girişimcilik eğitimleri ile ilgili www.kosgeb.gov.tr’den ya da 444 1 567 nolu telefondan bilgi alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Opera İkizleri’ne Avrupa’dan ödül

AVRUPA’da Türk sinema ve müziğinin yaşatılmasına emek veren sanatçıların desteklenmesi amacıyla bu yıl ilk kez verilen Gümüş At Sinema ve Müzik Ödülleri’nde, “En İyi Klasik Müzik Sanatçısı” ödülünü Opera İkizleri’miz Didem ve Sinem Balık kazandı. Brüksel Sheraton Oteli’nde düzenlenen ödül törenine katılan ikizlerden Sinem, tebrik mesajıma verdiği yanıtta çok mutlu ve gururlu olduklarını yazıyor. Biz de sizinle gurur duyuyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları