Türk uçuşu

SEVDALI Cimbom taraftarı ışıklarla zemine “son topa kadar” yazmıştı.

Haberin Devamı

Sahadakiler de yüzlerini kara çıkarmadılar ve kader maçına son topa kadar asıldılar. Olympiakos oyuncuları da ünlü koçları Ivkovic’in pilotajında ellerinden geleni fazlasıyla yaptılar.
Yunan ekibinin, yıldız oyun kurucusu Spanoulis kadar iyi oynayabileceğini biliyordu Galatasaray kenar yönetimi... Bu yüzden de onu pasifize edecek, bozacak baskıyı maç boyu eksik etmedi.
Yeni transferi Savovic’i ilk beş başlatacak kadar cesaretli başladığı maçta, kafa kafaya biten (15-15) ilk çeyrekten sonra Oktay Mahmuti’nin imdadına, kötü başlayıp kötü devam edeceği belli olan Shumpert’ın ayak bileğinin burkulması yetişti. Bu musibetten doğan fırsatta Cimbom Cevher’ini (Özer) buldu. Toplamda 16 sayı atan Lakovic de Cevher’e katılınca, 14 sayılık farkı yakalayıp momentumu kapıverdi Cimbom.

Haberin Devamı

Soyunma odası kabusu

Bir imkanı olsa da bizim takımlar devrede odaya gitmese... İkinci yarı bambaşka bir takım döndü sahaya... Mahmuti’nin kafasındaki ideal beş ısrarı Olympiakos’un kanının bitlenmesine sebep oldu. Printezis’in katkılarıyla sayı farkını azaltmaya, oyuna ortak olmaya başladılar. Neyse ki Shipp müsaade etmedi Olimpiakos kıramadı maçı. 3. çeyrek 57-47 ile geçildi.
Son çeyrekleri müthiş oynamasıyla ünlü Olympiakos, Gecevicius ile atağa kalktığında karşısında aslan olarak Gordon’u buldu. Bu son çeyrekte çaylak Savovic’i sahada tutması ve üç saniye kala üç sayı ileride iken faul yaptırmayarak Sloukas’ın kendi pota altından atış yapmasına müsaade etmesi koçun büyük hatasıydı. Uzatmaya giden maçta Lukas ‘yalnız ve cesur’u oynayarak eski takımını İstanbul rüyasından uyandırdı.

Yazarın Tüm Yazıları