Türk düşmanlarına UNESCO bildirisi

GÜN geçmiyor ki, bir AB yetkilisi, Türkiye’yi, Türkleri, Türkiye’nin kurucusu Atatürk’ü saçmalayarak suçlamasın...

Dün Hollandalı AB temsilcisi Ari Ostlander, Alman Hıristiyan Birlik partilerinin liderleri Merkel-Stoiber, bugün İngiliz temsilcisi Chris Patten, yarın kim bilir kimler? Her ne pahasına olursa olsun AB’ye girmeyi amaçlayan bugünkü iktidarın din-siyaset ilişkilerini gittikçe artıran tutumundan cesaret aldıklarını söylemeye gerek yok.

Avrupa-ADD Genel Başkanı Dursun Atılgan bu vurgulamaları yaparken, ‘Kemalizm’le AB’ye üye olamazsınız’ diyenlerle onlara destek olanlara önemli bir belgeyi anımsatıyor.

Dünya barışına katkıda bulunmak için yoğun çaba harcayan Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 100. yılına rastlayan 1981 yılında dünya çapında anılması için, UNESCO Genel Kurulu’na katılan 156 üye ülkenin oybirliğiyle 1979 yılında kabul edilen aşağıdaki karar tasarısının dikkatlice okunmasını bildiriyor.

‘Mustafa Kemal Atatürk

- Uluslararası anlayış ve barış yolunda çaba harcamış üstün bir kişi, olağanüstü bir devrimci,

- sömürgecilik ve emperyalizme karşı savaşan ilk lider,

- insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, insanlar arasında hiçbir renk, din, ırk ayrımı göstermeyen eşsiz devlet adamı,

- çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur.

Dursun Atılgan sonunda ‘Biz ‘resmi Avrupa’ya değil, eğer daha hálá varlığını ve varlığını borçlu olduğu değerleri koruyorsa ‘uygar Avrupa’ya üye olmalıyız’ diyor.

Doğru söyleyenler dokuz köyden kovulur.

Bodrum’daki iki heykel

BODRUM şehir merkezinde meydana bakan belediye binasının hemen önünde biri at üstünde mareşal üniformasıyla, diğeri beş metre arkasında sivil giysileriyle Atatürk heykelleri yer almaktadır. Her gün bu heykellerin önünden binlerce kişi geçmekte, hiçbir anlam veremediğim bu akıl almaz acayip görüntüyü seyretmekten rahatsız olmaktadırlar.

Büyük önder Atatürk’e saygı ve sevgi göstermemiz gereken günümüzde sivil heykelin buradan alınarak güzel Bodrum’umuzun güzel bir köşesine taşınması için belediye ve devlet yetkililerini göreve çağırıyorum.

30 yıldır Bodrum’da yaşayan bir vatandaş olarak üzgünüm. Bu nahoş görüntüye son verilmesini sabırsızlıkla bekliyorum.

Güngör KABAKÇIOĞLU-BODRUM

Aydınlık, kara çarşafla karartılamaz

DÜN ‘Biliyor musunuz’ köşesinde yer alan Tekirdağ’da Halk Eğitim’in sergisinin açılışı sırasında türbanlı defile ve kara çarşaflı bir grubun İstiklal Marşı okurken gülüşmelerine yol açan tepkiler üzerine Tekirdağ Valisi Ahmet Özyurt, gerekli inceleme ve soruşturmanın acilen yapılması için iki müfettiş görevlendirdiğini açıkladı.

Bu arada Tekirdağ Barosu Başkanlığı da konuyla ilgili olarak kamuoyuna şu bildiriyi yayınladı:

‘Bu olay nedeniyle ulusal değerlerimize, bayrağımıza, İstiklal Marşımız’a, cumhuriyetimize, Atatürkçülüğümüze bağlılığımızı bir kez daha en yüksek sesimizle haykırıyoruz: Tekirdağ ve Tekirdağlılar her zaman çağdaş, aydın, gelişmelere açık nitelikleri ile parlayan bir simge olmuştur. Bu aydınlığı kara çarşafla karartmak kimsenin haddine değildir. Laik cumhuriyetimizin içten ve dıştan çeşitli saldırılar altında olduğu şu günlerde tüm ilgilileri ve vatandaşlarımızı daha da duyarlı olmaya çağırıyoruz.’

Köktaş’ın hiç kusuru yok mu?

TÜPRAŞ’
ın, devri yapılacakken, Petrol-İş’in başvurusu üzerine Ankara 10. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu arada ilginç bir durum ortaya çıktı:

TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Emmioğlu görevinden alınarak yerine yönetim kurulu üyesi Hasan Köktaş (AKP milletvekili Kemalettin Göktaş’ın yeğeni) getirildi. Aynı zamanda Öİ Başkan Yardımcısı olan Köktaş, Ankara Büyükşehir’in Belko Genel Müdürlüğü sırasında görevini kötüye kullandığı ve kamuya zarar verdiği gerekçesiyle yargılanmıştı. Petrol-İş’in, Köktaş’la Cayman Adaları’na dayanan çarpıcı iddiaları ise bugüne kadar yanıtlanmamıştı.

Ortaya soru işaretleri çıkıyor:

Bir mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verirken, ihale şartnamesini hazırlayan komisyon başkanının böyle sakat hukuki bir sonuçtan dolayı hiç sorumluluğu yok mudur ki satılacak bir şirketin başına getirilebiliyor? Hukuka saygı nerede?

Biliyor musunuz?

1972’de Altan Öymen tarafından kurulan ve çalışanların ortak olduğu Anka Haber Ajansı’nın Genel Müdürü Müşerref Hekimoğlu’nun Onursal Başkanlığa, bu göreve de İsmet Solak’ın getirildiğini...

Yerel seçimdeki başarısızlığı nedeniyle AKP Trabzon İl Başkanı Ali Rıza Akdeniz ile birlikte il ve merkez ilçe örgütünün genel merkezin isteği üzerine toplu halde istifa ettiklerini...

Milli Emlak’ın, Turing’in Fenerbahçe’deki tesisi gibi, Kadıköy Belediyesi’nin kullanımındaki Kalamış’ta dört üniversitenin öğrencilerinin kültür ve spor etkinliklerinde yararlandığı Kadıköy Gençlik Merkezi’nin yeri için 700 milyar lira kira istediğini, ancak doğan tepkiler nedeniyle Maliye Bakanı Unakıtan’ın bu işlemi düzelteceği sözünü verdiğini...

Biliyor musunuz?
Yazarın Tüm Yazıları