Trafik cezası nasıl yazılır

ANKARA’da yaşayan 34 yıllık memurum. 1997 yılında aldığım Reno 11 GTS arabamı Yozgat’da bulunan kardeşime verdim ve Yozgat’ta kullanıyor. 14 Mayısta adresimize trafik müfettişlerinin yazmış olduğu trafik cezası geldi, içeriği; ‘Emniyet kemerini takmadığı için 72 TL ceza, olayın olduğu tarih 10.4.2012’

Haberin Devamı

Bu araç belki de tam hatırlamasam bile, son on yıldır inanın Ankara’ya gelmiyor. Yozgat’da bulunan bir araca Batıkent adresinde ceza yazılıyor.
Bu trafik müfettişliği böyle gelişi güzel araçlara ceza yazıyorsa ve bu da uygulanıyorsa bu olay devlet ciddiyetiyle bağdaşır mı?
Bu olay İçişleri Bakanlığı’nı da ve buna bağlı olarak da Emniyet Genel Müdürlüğü’nü de zan altında bırakıyor.
Tam bir komedi!
Sami KOÇAK

Antik Ankara’ya yolculuk
 
HALUK Sargın’ın Ankara’nın tarihsel kimliğini, birbirinden farklı uygarlıklardan günümüze kalan mirası ortaya çıkarmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayan ‘Antik Ankara’ kitabı (Arkadaş Yayınevi), Ankara tarihine katkı sağlıyor.
Sargın’ın kitabında ilginç bilgiler var:
- Mürekkep balığının 193 milyon yıl önce yaşamış ataları Ammonoidlere ait fosillerin Ankara’da bulunduğunu kaçımız biliyoruz?
- Ankara ormanlarının, ilk insana benzeyen Ankara Maymunu’na ev sahipliği yaptığını ya da Roma İmparatorluğu’na dair en önemli belgenin Ankara’da bulunduğunu duymuş muydunuz?
- Hacı Bayram Camii’nin, Frig ana tanrıçası Kibele’nin ve Galatların baş tanrısı Men’in tapınakları ile aynı yerde olduğunu, hatta Augustus Tapınağı ile yan yana durduğunu bilenlerin sayısı ne yazık ki bir elin parmaklarını geçmiyor.

Haberin Devamı

Doktorlara acil çıkış

DOKTORLARA şiddet uygulamasının önüne geçebilmek için Sağlık Bakanlığı yeni bir önlem almış. Doktorların kaçabilmeleri için hastanelere bir arka kapı
açılacakmış.
Olursa bu kadar olur yani.
Önce inanmak istemedim ama Sayın Sağlık Bakanımızın kenelerden kurtulmak için önerdiği; “Pantalon paçalarınızı çoraplarınızın içine sokun” önerisi aklıma gelince neden olmasın diye düşündüm!
Atilla AYHAN

KISA... KISA...

- ULUSLARARASI Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı 2012 (ISCTURKEY 2012), Bilgi Güvenliği Derneği, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Gazi Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi işbirliğiyle 17-18 Mayıs tarihlerinde ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde ‘Siber Güvenlik ve Savunma’ ana temasıyla yapılıyor. (www.iscturkey.org)

Haberin Devamı

- HACETTEPE Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Elemanlarının, hemen hemen her y?l açıkları, bu yıl da bahar etkinliği olarak 16 öğretim eleman?nın katıl?mı ile Alman Kültür Merkezi’nde dün açılan sergisi 8 Haziran tarihine kadar izlenebilir.

Yazarın Tüm Yazıları