Tiyatro zamanı

Tiyatro, sadece seyrettiğiniz sahne içinde kalmıyor, özellikle de çocuklar için. Sinan ve arkadaşları, Sizinkiler’i seyrettikten sonra ciddi bir fanatik oldular.

Hálá da öyleler. Sinan, 3 gece başka kitaplar okuduktan sonra dördüncü gece mutlaka Sizinkiler pazarlığına girişiyor. Arkadaşı Derin, epey bir yol kat ederek haftalık mizah dergilerini bile takip etmeye başladı. İkisi de karikatüristlerin kitaplarıyla ilgileniyorlar. Birbirimize karikatür göstermeye, hatta anlatmaya başladık. Ne var ki benim güldüğümü onlar anlamıyor; onların güldüğüne ben kibarca tebessüm ediyorum.

Neyse, konumuza dönelim. Tüm tiyatrolar gibi, çocuk oyunları da sezonu açtı. Bu oyunların bir kısmı sponsorlu, yani firmaların desteğiyle ortaya çıkarılan, onlara uygun mesajlar ileten oyunlar. Örneğin BP Türkiye’nin desteğiyle sahnelenen oyun, yol güvenliği hakkında ve adı Önüm, Arkam, Sağım, Solum, Trafik. Bakırköy Carousel Alışveriş Merkezi’nde izleyebilirsiniz. 45 dakika süren oyunda çocuklar, Afacan ve Zeynep Abla’dan, eğlenceli şarkılar eşliğinde, temel trafik kurallarını öğreniyorlar. 6 - 11 yaş grubuna yönelik. 25 Ekim ve 8 Kasım’da, saat 13.00 ve 17.00’de seyredebilirsiniz.

İkinci oyun ise Koç Holding’in, çocukların zihinsel ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı Sizinkiler Projesi. Altın Çiçeğin Peşinde adlı yeni oyun ile 11 Ekim - 6 Aralık tarihleri arasında turnedeler. Yaklaşık 60 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Gösterimin yapılacağı illerde, çocuklar salonda keyifle oyunlarını seyrederken, pedagog Elif Koca da fuaye alanında aileleriyle sohbet toplantıları gerçekleştirecek. Yine fuaye alanındaki Müze Kart standından kart ve bilgi alma imkanı olacak. TEMA Vakfı’nın ilköğretim okullarında Yavru TEMA adı altında yürüttüğü çalışmalara katılmak isteyen çocuklar, Yavru Tema standından başvuruda bulunabilecek. Her ilde, oyunu izleyen çocuklara Sizinkiler yap-bozu hediye edilecek.

Biletler, BKM’nin illerde kuracağı mobil gişelerden ya da o ilde BKM biletlerinin satıldığı noktalardan ücretsiz olarak alınabilir.



MEME KANSERİYLE MÜCADELE ETMEK İÇİN

Avon’la Sağlığa Yolculuk Projesi kapsamında bu yıl 3.’sü düzenlenecek "Meme Kanseri ile Mücadele Etkinliği", yarın 12.30 - 16.00 saatleri arasında İstanbul’daki Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda gerçekleşecek. Biz orada olacağız. Sizleri de bekliyoruz. Lütfen ilgilenin ve gelin.

Yazarın Tüm Yazıları