Tınaztepe’de varis polikliniği yolda

Haberin Devamı

ÖZEL Tınaztepe Hastanesi Göğüs Kalp Damar Cerrahisi’ni kuran Prof. Dr. İsa Durmaz, 200’e yakın cerrahi ameliyat yaptıklarını dile getirdi. Durmaz, hastanenin kardiyoloji ekibini de 1800 anjiyo gerçekleştirdiği bilgisini verdi. Teknolojik altyapısı güçlü bir hastane olduklarını söyleyen Durmaz, çok yakında varis polikliniğini de açacaklarını sözlerine ekledi.

 

Düşük tehlikesini önleyecek araştırma

TÜRK Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nin (TJOD) Araştırma Ödülü’nün sahibi, gebelerde düşük tehlikesini önlemeye yönelik çalışmaları ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Mert Kazandı başkanlığında Uzm. Dr. Volkan Turan, Yrd. Doç. Dr. Buket Kosova, Uzm. Dr. Nur Selvi ve Araştırma Görevlisi Burçin Kaymaz’dan oluşan ekip oldu. Geçtiğimiz günlerde Antalya’da TJOD tarafından düzenlenen 9. Ulusal Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi’nde büyük ödül, “Omega-3 yağ asitlerinin anne ve bebek üzerine etkileri” adlı araştırmaya verildi.


Cesur yürekler

Haberin Devamı

KIZILAY Ege Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, “Küçük Yürekler Büyük Adımlar Atıyor, Hayat Kurtarıyor” kampanyası ile 10 bin ünite kan topladıklarını belirtti. Gök, “Kampanya için İzmir’de 65 okul seçildi. Bu okullardaki çocuklarımız çevrelerindeki büyükleri kan bağışına ikna ederek hem büyük bir sosyal sorumluluk projesine katkıda bulundular, hem de bunu eğlenceli bir yarışma formatına dönüştürdüler. En çok kan bağışını kazandıran her okuldan bir öğrenciye, 14 Haziran Salı günü Hilton Oteli’nde yapılacak törenle bisiklet verilecek” dedi.


 

Yazarın Tüm Yazıları