Tezkerenin reddinden sonra neler olacak

ATATÜRK'ün Meclisi kendisine yakışanı yapmıştır.

Tayyip Erdoğan, kafasında Siirt seçimleri olduğundan hiç olmazsa Bülent Arınç'ın konuşmalarından TBMM'den nasıl bir sonuç alınacağını ne yazık ki kestirememiştir.

ABD savaşın gecikmesinden dolayı, baştan kendisine söz veren Erdoğan'ı sorumlu tutacak; Cüneyt Zapsu'nun kendilerini kandırdığı izlenimini edinecektir.

Bush, ‘‘Erdıoğan bana takiyye mi yaptı!’’ diye düşünmeye başlayacaktır.

Abdullah Gül içinden ‘‘Tayyip Bey herşeye karışırsa bu işler böyle sarpa sarmazdı’’ diye içinden geçirip, oylama için grup kararı aldırmadığı için pişman olacaktır.

Pazartesinden itibaren dolar üzerinde oyunlara başlayacaktır.

'Conilerin', Antalya tatili geçikecektir.

Barzani ve Talabani bu manzara karşısında göbek atacaklardır.

SADDAM'DAN TEŞEKKÜR!

Saddam
Hüseyin, Türk halkına teşekkürü bir borç bilecektir.

CHP sorumlu muhalefet anlayışı ile çok önemli puan kazanacaktır.

Denktaş, ‘‘Devlet tecrübesi olmayanların akıbeti budur’’ diye konuşacaktır.

Tezkereye ‘‘hayır’’ diyen bazı bakanlar koltuklarından olacaktır.

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in geçen akşam Ulusal Kanal'daki konuşmasında, ‘‘Atatürk'ün Meclisi'nden Amerikan askerine izin çıkmayacağını‘‘ elini masaya vurarak ifade etmiştir.

'Savaşa hayır', bir dakika karanlık eylemi, beyaz kurdela, rozet ve karanfil eylemlerinin ne anlama geldiğini Arap ülkeleri, şimdilik anlamakta zorlanacaklardır.

İngiltere'deki 'Amerikalı Türkler' Borsa'daki oyunların stratejisini şimdiden hazırlamaya başlamıştır.

İlk başta tezkerenin kabul edildiğini söyleyen Murat Sökmenoğlu mahçup olmuştur.

KORU BİLİYORDU

Amerikan
Büyükelçisi Pearson, ‘‘Acaba Türkiye'ye çok mu baskı yaptım’’ diye endişeye kapılmıştır.

Tezkerenin Meclis'ten geçmesinin çok zor olduğunu ve sürpriz çıkacağını daha pazartesi günü söyleyen Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru'yu kimse ciddiye almamıştır.

7 kere gelip 8 kere giden Süleyman Demirel'in, en iyi iktidar sayısının salt çoğunluğun (267) biraz üstündeki bir sayı olduğunu, bunun üzerindeki sayı ile partiyi kontrol etmenin zor olduğu gerçeğini AKP liderliği henüz kavrayamamıştır.

Tayyip Erdoğan TBMM'ye taşıdığı vekillerin gerektiğinde 'Türk milletinin vekili' olduğununu, kulluk etmediklerini göstermişlerdir.

Erbakan, acemiliklerinden ötürü 'çıraklarının' kulağını çekecektir.

Ve barış isteyen dünyaya karşı Amerika'ya ağır bir ders verilmiştir.


Eli mahkum!

‘‘İran, Libya, Sudan ABD'ye direndiler de ne oldu? Birşey yapabildiler mi? Peki biz ne yapabiliriz?’’

(RTE'nin ilk tezkere öncesinde milletvekillerine yaptığı uyarıdan...)

Saddam’a ve çiçek virüsuna dikkat


İZMİR'den eczacı Hale Hamburoğlu, ‘‘Acilen ilgili makamları uyarın’’ diyor: ‘‘Saddam, her türlü silahı kullanmak isteyebilir. Elinde biyolojik kitle imha silahları olduğu ve gerektiğinde Halepçe örneğindeki gibi bunu kullanabileceği değerlendirilmektedir. ABD, Türkiye'de bulunan vatandaşlarına çiçek aşısı yaptırmıştır. Çiçek hastalığı 1975 yılında dünyada çiçek virüsü kalmadığı gerekçesi ile yapılmamaya başlandı. Ancak ABD hükümeti ilerde lazım olabilir düşüncesi ile aşının virüsünü saklayıp şimdi de üreterek kullanmaya başladı. Ben eczacı olduğum için kendi çocuklarıma yurtdışından bu aşıyı getirtebilirim. Beni de doktor olan oğlum ikaz etti. Ancak bu ülkedeki tüm çocuklar bizim... 1976 doğumlular dahil tüm vatandaşlarımıza bu aşının yapılması şarttır! Çünkü çiçek virüsü beyinde tahribat yaparak ölümlere derhal yol açabilir. Tedbir alınması ulusal bir borçtur. Çiçek virüsü çok hızla yayılan bir virüs olup mesafe kısıtlaması yoktur.’’

Eğitim birliği


İNSAN Hakları Platformu Başkanı Müjgan Suver bildiriyor: İsimleri farklı, eğitim verdikleri gruplar farklı olmasına rağmen ‘‘Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, demokratik sosyal hukuk yapısı, Atatürk ilke ve devrimlerinin vazgeçilmezliği’’ konusunda taviz vermemek, ortak prensibinde birleşen eğitim amaçlı STK 3.3.2003 pazartesi gününün Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun (Eğitim birliği) kabulünün yıldönümü olması dolayısıyla saat 15.30'da Anıtkabir'e çelenk koyacaklar. Ertesi gün ise 37 kuruluş temsilcisi, Sabih Kanadoğlu, Deniz Baykal ve Semra Sezer'i ziyaret edecekler.’’

Heyetin, randevu verirse Erkan Mumcu ile görüşmesinin hayli ilginç geçeceği beklenmelidir.

- İSTANBUL Kadın Kuruluşları'nın ‘‘Devrim yasaları yok mu sayılıyor?’’ konulu açık oturumu yarın 14.00'de The Marmara'da; Başkan Yekta Güngör Özden, konuşmacılar Prof. Nur Serter ve Prof. İsa Eşme. Ayrıca Meriç Velidedeoğlu'nun hazırladığı 'Devrim Mühürleri' dia gösterisi de var.

Teslimiyete hayır


AYDINLAR Ocağı'ndan Rumeli, Batı Trakya, Balkanlar, Avrasya dernek ve vakıflarına; Türk Ocağı'ından Ülkü Ocakları'na, bazı memur sendikalarından Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı'na kadar 90 örgüt ve kuruluşun adının yeraldığı Türk Dünyası Dayanışma Grubu (TÜRDAY) İcra Kurulu dün özetle şu bildiriyi yayınladı:

‘‘Kuzey Kıbrıs'ın Filistin haline gelmesine sebep olacak tuzaklarla dolu Annan planının her ne pahasına olursa olsun kabulüne karşıyız.... Kahraman Denktaş seninleyiz. KKTC yalnız değildir, sahipsiz değildir. 1974'de verdiğimiz sözde duruyoruz. Çözüme ve barışa evet, teslimiyete ve haksızlığa hayır!’’

Gezin


CNR'da bugün sona erecek Akdeniz Turizm Fuarı'nda özellikle Edirne, Kastamonu, Sivas, Malatya stantlarını gezin; badem ezmelerini, helvalarını, reçelllerini, peynirlerini tadın; kilim ve el sanatları ürünlerini alın; Hele KKTC, Romanya, Ukranya, Tunus, Azerbaycan, Bulgaristan ile Yunanistan'ın komşu İskeçe (Vali Yorgos Pavlidis turizm broşürleri bizzat dağıtıyordu) ve Gümülcine Valiliklerinin standartlarında 'karyoka' kurabiyelerini yeyin, broşürleriyle bu mekanları tanıyın.
Yazarın Tüm Yazıları