Tercih Ay Yıldız olmalı

TEMCİT pilavına dönen Ünal Aysal-Fatih Terim-Milli Takım konusu, iyice çıkmaza girdi.

Haberin Devamı

Bu durum da spor kanallarına epey malzeme verdi. Herkes televizyonlarda ayrı telden çalıp, ağzına bu konuyu dolamaya, reyting elde etmek amacıyla çabalamaya başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gençliğinde birlikte top koşturduğu Fenerbahçeli Nevruz Şerif, yaptığımız söyleşide bana, “Başbakanımız, işleri hayli yoğun olduğu için futbola zaman ayıramıyordu. Ancak fırsatını bulunca Fatih Terim’de karar kıldığını ilan etti” dedi.
Ve bu en doğru tercihti. Çünkü Fatih Terim, bu işi bitirecek, milli takımı sonuca ulaştıracak belki de tek kişiydi. Ay yıldızlılar, Andorra ve Romanya karşısında aldığı sonuçlar bir kenara bırakılırsa, bugüne kadar akla gelmeyen bir felsefe ile oynadılar. Fatih Terim, rakiplerin oyuna hakimiyetini sıfıra indirdi.

STRES ALTINA GiRMESiN

Haberin Devamı

FEDERASYONUN bu görev modelini oluştururken geçtiği süreç ise şu oldu, “Doğru şahıs, geç de olsa, doğru yerde...”
Terim, oyunu öyle bir okumuş, analizi öyle bir yapmıştı ki, özellikle Andorra’dan güçlü olan Romanya’yı kilitledi. Şimdi “Bundan sonra neler olacak” sorusuna cevap arayalım. Bana göre Fatih Terim’in her şeyi bırakıp milli takımın başına geçmesi, 3-4 yılını burada geçirip, ‘ikinci baharını’ bitirmesi lazım. G.Saray’da kalırsa Terim, her hafta başka bir sahada, farklı deplasmanlarda boy gösterecek. Ve hem çeşitli sözler hem de stres altında kalacak.

GEREKİRSE BAŞKAN DA OLUR!

TERİM, G.Saray’la arka arkaya şampiyonluklar kazanıp, UEFA Kupası’nı kaldırdığında liderlik örneği göstermişti, ben de oradaydım. Bir sezon başı kampında kendisiyle başbaşa yaptığımız sohbette bana, “Baboş (Arkadaş demek), bugüne kadar futbol adına çok şeyi başardım. Geride sadece kulüp ve federasyon başkanlığı kaldı” deyip gülümsemişti.
Şimdi düşünüyorum da, böylesine ufku geniş olan birinin, stresten uzakta, tek bir işe konsantre olması, Türk futbolunun geleceği için de çok önemli... Başka bir kamp gecesinde de hoca bana, “60 milyon nüfusumuz var. diğer ülkelerde bu 10 milyon bile değilken, mantar gibi futbolcu yetişiyor. Bizde bir eksiklik var. Bunu çözmek lazım” demişti. İşte bu sebeplerden dolayı Fatih Terim’e diyorum ki, “Milli takımda kal, bunların temelini at. Gerekirse ileride, başkanlık koltuğu da senin olsun!”

Yazarın Tüm Yazıları