PlayStation 3 sahiplerine kötü bir haberim var

Sony, e-mail üzerinden oyuncularına ulaşarak PS3 ve PS Vita özelinde aldığı yeni bir kararın duyurusunu yaptı. Şirket, PlayStation Store'u 2 Temmuz 2021'de PlayStation 3'te ve 27 Ağustos 2021'de PlayStation Vita cihazlarında kapatmaya karar verdi. Böylece PS3 için bir dönemin daha sonunun geldiğini söyleyebiliriz. Peki bu ne anlama geliyor?

Haberin Devamı

Sony, PS3 ve PS Vita özelinde önemli bir karara imza attı ve PS4 ile PS5'e yoğunlaşılması adına bu eski sistemlerin erişimlerinde kısıtlamaya gitti. PlayStation Store, PS3 ve PS Vita üzerinden ilerleyen aylarda erişime kapatılacak. Diğer yandan PSP (PlayStation Portable) için kalan satın alma işlevi de 2 Temmuz 2021'de kullanımdan kaldırılacak. 

Bunun sizin için anlamı ne?

Artık oyunlar ve video içerikleri dahil olmak üzere PS3, PS Vita ve PSP dijital içerikleri satın alamazsınız.

Ayrıca artık PS3, PS Vita ve PSP'deki oyunlar aracılığıyla oyun içi alışveriş yapamayacaksınız.

PSP mağazası 2016'da daha önce kapatılmış olsa da, kalan PSP satın alma işlevi (örn. oyun içi satın alımlar) artık tamamen kullanımdan kaldırılacak.

Sahip olduğunuz içerikler ne olacak?

• Oyunlar ve video içerikleri dahil olmak üzere sahip olduğunuz PS3, PS Vita ve PSP içeriklerini indirmeye devam edebileceksiniz.

• İlgili cihazdaki İndirme Listesine erişerek sahip olduğunuz içeriği PS3, PS Vita veya PSP'nize indirebilirsiniz.

• Bir PS3/PS Vita çapraz satın alma paketi satın aldıysanız ve yalnızca PS3 veya PS Vita sürümünü indirdiyseniz, PlayStation Store'un kapatılmasından önce ilgili cihaza indirmeniz gerekiyor.
PlayStation 3 sahiplerine kötü bir haberim var
• Sahip olduğunuz video içeriği, Videolarım uygulaması aracılığıyla PS3, PS4 veya PS5'te veya PlayStation Video uygulaması aracılığıyla mobil cihazlarda yayınlanabilir.

• Hizmetin bir üyesi olarak kaldığınız süre boyunca PlayStation Plus üzerinden hak talebinde bulunduğunuz oyunları yeniden indirebilir ve oynayabilirsiniz.

Peki ya para puan kodları, cüzdan bakiyeleri ve çapraz satın alma içerikleri ne olacak?

• PlayStation Store ve bu cihazlar için satın alma işlevlerini kapattıktan sonra PS3, PS Vita ve PSP cihazlarında oyun ve PlayStation Plus para puan kodlarını kullanabileceksiniz.

• PlayStation Store kapandıktan sonra PS3, PS Vita ve PSP cihazlarında PSN cüzdan bakiyesi para puan kodlarını (örn. hediye kartları) kullanamazsınız ve bu cihazlar için satın alma işlevi kapanmış olur.

• PSN cüzdan bakiyeniz PSN hesabınızda kalır ancak cüzdan paranızı yalnızca web, PlayStation®App veya PS4 ve PS5 konsollarındaki PlayStation Store'dan PS4 ve PS5 ürünlerini satın almak için kullanabileceksiniz.

• Web, PlayStation App veya PS4 ve PS5 konsollarında PlayStation Store üzerinden çapraz satın alma içeriklerini satın alabilir ve hem PS4 sürümüne hem de PS3/PS Vita/PSP sürümlerine erişebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları