Üniversiteden Excel’i öğrenerek mezun olun

İş dünyasında en çok kullanılan programların başında gelen Excel, her çalışanın, her iş arayanın iyi bilmesi gereken bir programların başında geliyor.

Haberin Devamı

30 yılı geçkin hayatımızda olan Excel programı, her sektöre uygun yapısı ve hemen hemen her bilgisayarda bulunması ve kolay kullanımı ile iş dünyasının vazgeçilmez bir programdır.  

Üniversiteden mezun olmadan Excel’i öğrenmek, Excel’i iyi bilmek iş arayışınızda size büyük kolaylık sağlayacaktır.  İş ilanlarına baktığımız zaman öncelikle başvuru yapılan alan ile ilgili meslek bilgisi, başvurulan alana göre yabancı dil bilgisi ve diğer ek bilgiler ile İleri Düzey Excel veya İleri Düzey MS-Office bilgisi isteniyor.  

Üniversitelerimizin birçoğunda Excel eğitimi farklı sınıflarda veriliyor, ama öğrencilerin Excel bilgisinin önemli olduğunu anlaması okulu bitirip, iş başvurularına bakmaya başladıkları zamanı buluyor.  

Excel’i nasıl öğrenebilirsiniz? 

Haberin Devamı

Excel’i öğrenmek için hem Türkçe hem de farklı dillerde çok sayıda kaynak mevcut. Bilgisayar eğitim merkezlerinde her ne kadar Excel eğitimleri azalmaya başlasa da online Excel eğitimlerine ciddi bir kayış var. Pandemi sayesinde hayatımıza iyice yerleşen, Online eğitim kavramı, Excel ve diğer programların eğitimlerinde de yoğun olarak kullanılmaya başladı. Firmalar, çalışanlarının daha iyi Excel kullanmasını teşvik etmek amacıyla sürekli eğitimler düzenliyorlar. 

Excel öğrenmek için Türkçe kaynaklar olarak Online Eğitim sitelerinden yararlanabileceğiniz gibi, YouTube üzerindeki Excel eğitim videolarından da yararlanabilirsiniz.  

Burada eğitim siteleri, YouTube üzerindeki eğitimlerden kaynak dosyalara erişebilmek, sertifika alınabilmesi, derslerin belirli bir sırada gitmesi gibi bazı konularda ayrılıyor. YouTube üzerinde Sıfırdan Excel öğrenmek için binlerce video olması rağmen Excel’i düzgün bir şekilde öğrenmek için, maalesef 3-5 eğitmenin anlattığı videoları takip etmek gerekiyor. Çok sayıda ve çok farklı konularda olan eğitimler kişilerin kafasını da karıştırabiliyor.  Excel’i biraz biliyor ve bazı konuları öğrenmek istiyorsanız YouTube bulunmaz bir fırsat. YouTube videoları (reklamları izleme karşılığında) tüm eğitim videolarını size ücretsiz sunuyor ama sertifika alınamıyor.  

Haberin Devamı

Tamamladığınız eğitimlerin sertifikasını alabilmek önemli, eğitim aldığınız yerin sertifika verip, vermediğine de dikkat etmelisiniz. 

Excel Kitaptan Öğrenilir mi? 

Excel’i öğrenmek için bir de sayısı oldukça azalan Excel Kitapları var. Temel düzeyde gerek Excel’i öğreten, bilgisayar kullanmayı öğreten kitaplar sınırlı sayıda basılıyor yada artık basılmıyor. İleri Düzey Excel konularının anlatıldığı 2-3 kitap var ve bu kitapları gerek internet siteleri gerekse kitapçılardan ulaşabilirsiniz. 

Hangi kaynaktan öğrendiğinizden bağımsız, iş dünyasında başarılı olmak için Excel’i iyi öğrenin. Pişman olmazsınız.

Yazarın Tüm Yazıları