Teke Tek

Fatih ALTAYLI
Haberin Devamı

Liderlerden komik sözler

Siyasi parti liderlerinin dünkü açıklamaları beni çok eğlendirdi.

Bakın dün neler dediler.

Mesut Yılmaz: ‘‘Türkiye'yi şaha kaldırırım.’’

Doğrudur. Türkiye'yi şaha kaldırır. Ancak acemi bir binici olduğu ve dizginleri tutmayı beceremediği için Türkiye şaha kalkınca Mesut Bey poposu üstüne düşer. Şaha kalkmış Türkiye giderken, o arkadan seyreder.

Tansu Çiller: ‘‘Bu ayıptır.’’

İlginç. Tansu Çiller'in lügatında ayıp diye bir kavram bulunduğunu doğrusu hiç tahmin etmiyordum. Bu nedenle herhangi bir şeye ayıp tanımlaması yapması hanımefendide ciddi gelişmeler olduğunu gösteriyor. Tansu Hanım'ın bundan sonraki açıklamasında ‘‘Bu ahlaksızlıktır’’ demesi beni şaşırtmayacak. Yavaş yavaş öğreniyor ve kelime haznesini genişletiyor.

Bülent Ecevit: ‘‘Bu bir sivil darbedir.’’

Küskün milletvekillerinin meclisi toplama girişimini Bülent Bey darbe olarak nitelendirdi. Oysa 15 gün öncesine kadar Meclis'in acilen toplanarak Pişmanlık Yasası'nı çıkarmasını isteyen ve bu yasanın seçimlerden sonraya sarkmasının sakıncalı olacağını belirten kişi bizzat Bülent Ecevit'ti. Meclis'i toplantıya çağıranlar belki de Seçim Yasası'na hiç dokunmadan Ecevit'in talep ettiği yasaları görüşecekler. Bülent Bey neden kızdı ki?

CHP'liden CHP'ye aday önerileri

CHP'li bir okurum Deniz Baykal'a açık mektup yazmış. Ve kendisine yeni milletvekili adayları önermiş. Önerilenler şunlar:

1. Sibel Can

2. Zülfü Livanelioğlu

3. Mezdeke Dans Grubu

4. Yavuz Top

5. İsmail Türüt

6. Kubilay Uygun

7. Yılmaz Morgül

8. Mustafa Kandıralı ve saz arkadaşları

9. Domates Güzeli Ayşen Gruda

Ve aynı okurum CHP MKYK'sını da ‘‘Meseleleri Kaynatıp Yok Etme Merkezi’’ olarak tanımlamış.

Bu adayları neden CHP'ye layık bulduğunu da yazmış okurum.

Onu da hafta sonu eğlenceli bir yazıda size nakledeciğim.

Bayındır'ın yanıtı

BAYINDIR Holding cuma günü sorduğum sorulara yanıt vermiş.

Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu'nun eşi Sevil Kılıçoğlu'nun, Eximbank'tan kredi almaya çalışan Bayındır Holding'de çalışıp çalışmadığını sormuştum.

Bayındır Holding İnsan Kaynakları Müdürü Sayın A. Yaşar Çınar, ‘‘Sayın Sevil Kılıçoğlu enerji işleri ile ilgili kurulan dört ortaktan birisi olduğumuz uluslararası şirkette finansman müdürü olarak görev yapmaktadır.

Eşinin üst düzey bir devlet memuru olması, kendisinin özel sektörde çalışmasını ve kariyer yapmasını engel teşkil eden bir unsur değildir’’ diye yazmış.

Doğru. Eşi devlette çalışanlar özel sektörde çalışabilirler. Ancak çalıştıkları özel sektör kuruluşu eşlerinin başında olduğu kamu kuruluşundan kredi isterse, gazete haberlerine konu olabilirler.

Diğer taraftan Eximbank'tan bu proje ile ilgili kredi taleplerine de Bayındır açıklık getirmeye çalışmış. Proje geleştirme direktörü Mehmet Coşan, Eximbank tarafından Pakistan'a açılan kredinin, Eximbank'ın kendi kaynaklarından değil, ticari bankalardan sağladığı fonlardan oluştuğunu yazmış.

Pakistan'ın artık borçlarını zamanında ödeyen bir ülke olduğunu da belirten Coşan, Eximbank'ın Pakistan hükümetinden bir talimat almadan ödeme yapmasının söz konusu olmadığını da yazmış.

Yanıt için teşekkür ediyorum ve takdiri siz okurlarıma bırakıyorum.

NE ZAMAN

ADAM OLURUZ?

Güvenlik şeridi boş olduğu zamanlarda ambulanslar soldan gitmeye çalışmadığı zaman.



Yazarın Tüm Yazıları