Sürekli kilo alıyorum

Güzin ABLA
Haberin Devamı

Samsun’dan A. A.

Güzin abla, ben çok zor durumda kalmış bir okurunuzum. 19 yaşındayım ve son zamanlarda sürekli kilo almaya başladım. Oysa çok fazla yemek de yemiyorum. Bu kiloların nedenini anlayamıyorum. Bu yüzden çevremden de çok tepki alıyorum. Acaba zayıflamam için bir öneride bulunabilir misiniz?

***

Kızım, genç olduğun için kilo vermen çok kolay. Biraz rejim biraz da hareket gerekli. Diyet yaparken şimdi çok yararlı olan protein ve karbonhidratları karıştırmama yöntemini dene. Yani, et, süt, yumurta, peynir, balık türü yiyecekler protein sınıfındandır. Onlarla ekmek, makarna, pilav, pasta, bisküvi, şekerleme, çikolata, patates, börek, çörek ve tabii meyve şeker türü besinleri (ki bunlar da karbonhidratlardır) aynı anda yemeyeceksin. Proteinlerle çif ya da pişmiş (yağsız) sebzeler yenecek. Karbonhidrat türü besinler tamamen kaldırılacak. Ancak kısa bir süre sonra yağsız olmak şartıyla üzerine yoğurt bile dökmeden saf makarna, haşlanmış pirinç ve kepek ekmeği yiyebilirsin. Meyveyi ayrıca yemek dışında yemelisin ve çok fazla olmamak şartıyla çilek, kiraz, karpuz, kavun, elma, armut, erik, şeftali yiyebilirsin. Muz, üzüm, incir yememelisin. Bu rejimi uygulayanlar çok memnun. Rejime başlarsan bunu en az iki üç ay sordürmelisin. Ancak bana kaç kilo olduğunu ve ne kadar vermek istediğini yazmamışsın.

Bitkilerle sağlık ve güzellik

Gastrite karşı bal, kekik suyu ve nane

Ciddi bir mide rahatsızlığı olan gastrite karşı bir bardak kaynar suya bir tatlı kaşığı kekik konup bekletilir, ılıkken içilir.

Aynı zamanda bir kaşık bal yenir. Bir bardak suya bir tatlı kaşığı nane atılıp birkaç dakika kaynatılır, süzülüp, yemekten sonra ılıkken içilirse hazımsızlığa iyi gelir.



Yazarın Tüm Yazıları