Spor salonu mu AKP bürosu mu

İVEDİK-Anadolu Bulvarı üzerinde ASKİ Spor Salonu vardır. Bu spor salonu Belediyeye yani tüm Ankaralılara aittir.

Şu anda bu spor salonunun önü AKP bayrakları ile donatılı olarak duruyor.
Bilindiği üzere 298 sayılı yasanın 60. maddesinin 1. ve 2. bendine göre ‘seçime katılan siyasi partiler bayrak ve flamalarını parti temsilcilikleri olan il ve ilçe binaları dışında seçim bürolarına asabilirler.’ Belirlenen bu yerler dışında meydan cadde vs, türü yerlere asarak çevre kirliliği yapamazlar. Yapanlar hakkında kanunun açık hükmü uygulanır; asılan bayrak ve flamalar yetkili zabıta görevlilerince toplanır.
Bu yasak kapsamı hiç şüphe yok ki bir kamu binası özelliği taşıyan ASKİ Spor Salonu’nu da en ciddi şekilde bağlamaktadır. Anadolu Bulvarı’nı takip ederek kuzey çevre yoluna giden Ankaralıların her gün gördüğü manzarada şudur: Anadolu Bulvarı’nın orta refüjündeki direkler ile ASKİ Spor Salonu’n önü binlerce AKP bayrak ve flaması ile günlerdir süslü bir şekilde duruyor.
Seçim yasaklarının açık hükmüne rağmen bu durumun devamını kim ne şekilde açıklayabilir. AKP’nin seçim sürecinde tüm kamu kaynaklarını ve imkanlarını propaganda için kullanmasına iyi bir örnek olan bu uygulamaya derhal bir son verilmesi için Ankara’daki yetkilileri göreve çağırıyorum.
Yunus BÜLBÜL

Halk gırtlağına kadar borçta


TÜRKİYE Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yaptığı araştırma; Türkiye’deki fakirliği tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor.
Sadece zorunlu harcamalar yapılıyor.
Borç korkutucu boyutlara ulaşırken halkın %62.5’i ‘Zorunlu harcamalar dışında hiçbir şekilde para harcayamıyorum’ diyor.
Türk halkının %95.1’i, yani mutlu azınlık dışında neredeyse tamamı borçlu! Borçluların %25’i 20-50 bin, %19’u ise 50 bin liradan fazla borçlu.
Borçlanmak zorunda bırakılan sabit ve dar gelirlilerin %29.3’ü geri ödeme yapamıyor.
Kamu-Sen’in araştırmasına göre halkın %87.4’ü için tatil tam bir hayal!
Halkın %42,2’si çatısı akan, duvarları nemli, pencereleri çürümüş evlerde oturuyor. %42,9’u ise ısınamıyor. Bu tabloya göre, zorunlu tüketim harcamalarının enflasyonun üzerinde zamlanması, maaşların enflasyon kadar artması, sabit gelirlileri borç batağına itiyor.

KISA... KISA...

- ‘MİNYATÜR sanatçısı Gül Özkan’ın ‘Minyatüre Kadın Eli Değdi’ isimli sergisi açılışı bugün 14.00’de Rahmi Koç Müzesi’nde açılıyor.
- ANTARES AVM Otoparkı’nda 23 Mayıs Pazartesi kurulacak Gökyüzü Çadırı ile beş gün boyunca Ankaralılara iklim değişikliğinin ülkemize ve dünyaya etkileri konusunda bilgi aktarılacak.

GÜNÜN SÖZÜ

“GÜNÜMÜZ koşullarında Atatürk’ü sadece sevmek yetmiyor. Atatürk’ün ilkelerini ve devrimlerini özümsemeden, uğrunda mücadele etmeden sadece sevmek; bizi bugün içinde bulunduğumuz karanlıktan çıkarmaya yetmiyor. Atatürk’ü öğrenip, bilinçli ve kararlı bir şekilde örgütlenerek, mücadele etmemizin zamanı gelmiştir.”
Suay KARAMAN
Yazarın Tüm Yazıları