Sorunum bağırsak tembelliği

Sevgili ablacığım, herkeslerin derdine derman oluyorsunuz. Bu yüzden seni çok seviyorum. Ve Allah'tan hep sağlıklı olmanı diliyorum. Şimdi gelelim derdime.

Beni bu sorundan kurtarırsan ömür boyu minnettar olurum sana derdimi açacağım ama, bir yandan da utanıyorum. Çünkü benim derdim bağırsaklarımın çalışmaması. Senin bildiğin bir formulü bana tavsiye edeceğin bir şeyler vardır mutlaka. Doktora ve pahalı ilaçlara verecek param yok. Yardımcı olursan sana ömür boyu dua edeceğim.

ERZİNCAN'DAN B.Z.



Sağol benim vefakar okurum. Ancak bana dua etmesen de yine sana yardım etmek isterim. Çünkü bunda utanılacak bir şey yok. Herkes zaman zaman senin sorununla karşılaşıyor. Bu biraz da hareketsizlikten ve beslenme yanlışlığından ileri geliyor. Bol bol sebze ve meyve yemelisin. Meyveleri kabuğuyla yemeye bak. Lifli sebzeler yani kabak, ıspanak, taze fasulye, gibi sebzeler bağırsakları çalıştırır. Bir de ninelerimizden kalan bir bitkisel ilaç vardır. Sinameki, sanırım orada da bulunur. Sinameki çayı her akşam düzenli demlenip çay olarak içildiğinde bağırsakları çalıştırır. İçine biraz da anason koyarsan gazları da giderir. Anason, sinameki, ısırgan yaprağı, akdiken, rezene, civan perçemi karışımını her gece yatmadan demleyip içersen bağırsakların çalışır. Hem de yağları eritir, zayıflatır. Yine kuru ya da yaş kayısı bağırsak tembelliğine çok iyi gelir. Aynı şekilde incir için de geçerli bu özellikler. Beyaz ekmek yerine kepek ekmeği yemeyi de ihmal etme, benim güzel kızım.
Yazarın Tüm Yazıları