Sorunlu bölgelere ilkyardım

Aslında vücudunuzdan genel anlamda memnunsunuz.

Haberin Devamı

Bir de karın bölgesindeki can simidi, gevşeyen kollar ya da sutyen lastiğinin altından-üstünden fırlayan çıkıntılar gibi bölgesel sorunlar olmasaydı... Ama dert etmeyin, çok basit egzersizlerle bu çıkıntıları kasa çevirmek mümkün.

SEKSİ SUTYEN BÖLGESİ

Sutyen lastiğinin altından ya da üstünden çıkıveren yağlar sizi rahatsız etmeye başladıysa, bu egzersizi yapmanın zamanı geldi demektir.
Egzersiz: Sırt üstü uzanın. Bacaklarınızı zeminle 90 derecelik bir açı oluşturacak şekilde bükün. Ardından alt bacak bölgeniz zemine paralel olacak şekilde vücudunuzu kaldırın. Sırtınızı yere iyice yapıştırın ve kollarınızı T oluşturacak şekilde iki yana açın. Aynı hareketi 20 kez tekrarlayın. Egzersizin daha etkili olması için ilerleyen günlerde ellerinize ağırlık da alabilirsiniz.

FIRST LADY KOLLARI

Haberin Devamı

Michelle Obama’nın dikkat çekici triseps kaslarına sahip olmak istemez misiniz? O zaman, tüm beden ağırlığınızı devreye sokmalısınız.
Egzersiz: Bir sandalyeye oturun, sırtınız dik, bakışlarınız karşıda olsun. Sağ elinizle, varsa ağırlık-yoksa yarım litrelik bir su şişesini kavrayın. Kolunuzu vücudunuz yanında kalacak şekilde dirsekten bürkerek ağırlığı yukarıya kaldırın. Daha sonra kolunuzu gerginleştirin ve eski pozisyona dönün. Hareketi yaparken bileğinizi bükmeyin. 20 hareketin ardından diğer kola geçin.

BÜYÜLEYİCİ SIRT BÖLGESİ

Büyüleyici bir sırt bölgesine sahip olmak hiç de zor değil.
Egzersiz:  Karın üstü yatın, vücudunu gerin. Başımız, omurganın uzantısıdır, dolayısıyla kollardan yardım alarak yerden yükselmesi kolaydır. Kalçalarınızı iyice gerin, bu sırada bakışlarınız yerde kalsın. ?imdi omuz başlarını geriye doğru gerginleştirin, dirseklerinizi de biraz kırarak sırtınızda birbirine yaklaştırmaya çalışın. Aynı hareketi 15 kez tekrarlayın.

BEL AYARI

 Bel bölgesinde oluşan can simidinden en kolay şekilde kurtulmanın yolu “yan pozisyon” egzersizidir...
Egzersiz:  Yan şekilde yere uzanın, bu sırada altta kalan kolunuzu vücudunuza paralel olarak uzatın ve elinizle başınıza destek yapın. Alttaki bacağınızı bükün ve sabit bir şekilde yerde kalmaya devam edin. Bu pozisyondayken mümkün olduğunca vücudunuzun üst kısmını ve gerdiğiniz bacağınızı zeminle arasında bir üçgen oluşturacak şekilde yukarıya kaldırın. ?imdi eski pozisyona geri dönün ama vücudunuz yere tam olarak değmesin. Aynı hareketi 12 kez tekrarlayın.

Haberin Devamı

Yç çamaşırı markasından kozmetik serisi
Bugüne dek sadece iç çamaşırı markası olarak bildiğimiz La Senza, şimdi yeni kozmetik serisiyle de gündemde... Özellikle Hello Sugar adlı parfümü şekerli kokusuyla kadınların yeni gözdesi olmaya aday. Bu şeker parfümün satış fiyatı ise  49 TL.

?ampanya tadında bir koleksiyon

Makyajda iddialı tonlar yerine doğal renklere yönelenlerdenseniz, M.A.C.’in yeni makyaj koleksiyonu “Cham Pale”i seveceksiniz. ?ampanya tonlarını nude makyaj anlayışı ile harmanlayan koleksiyonda krem bejden altın ışıltısı ile zenginleştirilmiş uçuk pembeye birçok cazip ton mevcut. Bir göz atmanızda fayda var.

Fas’ın sıvı altını: Argan yağı

Haberin Devamı

Faslı kadınlar tarafından yüzyıllardır kullanılan argan yağı, dünyaya yayılıyor. Zeytinyağının 3 katı E vitamini içerdiği ve doğal antioksidan etkisi olduğu keşfedilen bu yağ, en doğal güzellik maddelerinden biri...

Kozmetiğin yanı sıra eczacılıkta ve mutfakta da kullanılan argan yağı, yalnızca Fas’ın güneybatısında yetişen, dünyadaki en eski ağaçlardan biri olan Argania Spinosa’nın meyvesinin çekirdeklerinden elde ediliyor. Fas’ın sıvı altını olarak bilinen bu yağ, geleneksel yöntemlerle üretiliyor.
Cildin doğal korunma bariyerini güçlendirmede önemli olan yağ asitlerince zengin argan yağı, çevresel faktörler ve stresten kaynaklanan, cildi yıpratan serbest radikallere karşı etkili ve doğal koruma sağlıyor. Yumuşatıcı etkisi sayesinde de üç günlük düzenli kullanımdan sonra, pürüzlü ve kuru cildi yumuşak ve pürüzsüz hale getiriyor. Cildin yaşlanmasını önlüyor, çatlamış cildi iyileştiriyor.
Fas kadınlarının kendilerine has yöntemlerle ayrıştı-rarak ürettiği argan yağı, yörenin en büyük gelir kaynağını oluşturuyor. Üretimin yapıldığı ve UNESCO tarafından koruma altına alınan yöre ise sit alanı durumunda...

NASIL ELDE EDİLİYOR

Haberin Devamı

10 metreye kadar ulaşan ağaçların büyük birer zeytini andıran meyvelerini yiyen keçiler, meyvenin ortasındaki çekirdeği sindirmeden çıkarıyor. Çiftçiler, bu çekirdekleri toplayıp, taşla kırıp yumuşak iç kısmını ayıklıyor. Yç çekirdekler kavruluyor ve elle öğütülüyor. Öğütülen çekirdek içleri suyla karıştırılıyor ve yağı çıkarılıyor. 1 litre argan yağı elde etmek için 30 kg. argan meyvesi ve 12 saatlik bir çalışma gerekiyor.

Yazarın Tüm Yazıları