Sopayla kovalandı

BEN Trabzonspor’un yeni yönetim kurulunu; dinamik, dengeli, mantıklı ve takıma yararlı olabilecek adamları tanır bilirdim.

Ta ki, Halilhodziç’ten boşalan teknik direktörlüğe Brezilyalı Sebasteao Lazaroni’yi getirmelerine kadar...

Gerçekten de nereden çıktı bu isim? Düşünün Lazaroni bugüne kadar tam 20 takım çalıştırmış. Yani önce sözleşme imzalamış sonra kulüpten ayrılıp kendisine başka bir takım bulmuş. Hadi diyelim 25 yıldır da antrenörlük yapıyor. Demek ki neredeyse 500 günde bir takım değiştirmiş.

Demodeydi

Ben Lazaroni’yi İtalya’dayken izledim. Fiorentina’nın başındayken neredeyse sopayla kovaladılar. Bari’de de tekrarı yaşandı. Kendisini Fenerbahçe’den tanıyoruz. Elbette orada da iz bırakmadı. Floransa’daki meslektaşlarıma sordum, "Lazaroni’yi nasıl bilirdiniz?" diye. "Demodeydi. Oyunu okumasını pek bilmezdi. Oyun sistemini kendisine sadık oyuncuların üzerine kurmaya çalışırdı" dediler.

Başka bahara

Eğer Trabzonspor yıllardır şampiyonluğu düşlüyor, planını, programını, transferlerini buna göre yapıyorsa; ben Brezilyalı futbol adamının(!) 1990’lardan kalan taktikleriyle, futbol anlayışıyla, saha dışında da söz sahibi olan emektar ve yerli futbolcularına gerekli disiplini kurabilecek karizmadan yoksunluğu ile "Bordo mavililer kupa hayallerini mutlak bir başka bahara taşımak zorunda kalır" derim.
Yazarın Tüm Yazıları