Sonsuz gençliğin keşfi an meselesi

Fransız estetikçi Dr. Maurice Dray, 25 senedir Paris’teki kliniğinde dünyanın her yanından gelen müşterilerine hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Uyguladığı yeni teknikleri tanıtmak amacıyla Türkiye’ye gelen Dray, sorularımızı yanıtladı.

Öncelikle cildimiz neden yaşlanıyor? Erken yaşlanmayı önlemek için ne öneriyorsunuz?
- Derimiz herhangi başka bir organımız gibidir. Tüm organlar yaşlanır, bu bizim genetik haritamızda programlıdır. Ama kimse daha bunun nedenini tam olarak çözmüş değil. Bilseydik, yaşlanmayı durdurmuş olurduk, hatta sonsuza kadar yaşardık. Bildiğimiz tek şey, yaşlanmaya sebep olan bir genin varlığı. Bundan 100-200 sene sonra şu an yaşadığımız hayatın üç katı kadar uzun yaşayacağımızdan eminim. Neden yaşlandığımıza gelince; deri dış etkenlere iç organların kaldığından daha fazla maruz kalıyor. Güneş, radyasyon, hava kirliliği, sigara, stres ve beslenme şekilleri, cildin yaşlanma sürecinde rol oynayan en önemli etkenler.
? Erken yaşlarda cilt bakım ürünleri kullanmak, cildin genç kalmasında ne kadar etkili?
- Bu zor bir soru. Bana “Krem kullanılmalı mı” diye sorarsa-
nız net bir şekilde “evet” derim. Ama kremler gençleştirmez,
görevi deriyi nemlendirmektir. Kırışıklıklarınız ya da yaşlan-maya bağlı deri problemleriniz varsa bunları iyileştirmez. O noktada medikal işlemlere geçmek gerekir. Bu yüzden biz varız, biz bıçak altına yatmadan önceki aşamayız. Enjeksiyon ve dolgu maddeleri ile bu sorunları ortadan kaldırıyoruz. Ama kremler çocukluktan itibaren kullanılmalı. Güneşten korunmak için özellikle...
? 20’li, 30’lu, 40’lı ve 50’li yaşlardaki kadınların cilt yapıların-da ne gibi farklılıklar vardır?
- 20’li yaşlarda cilt sıkı, dinamik, pürüzsüzdür. 30 ve 40’lı yaşlarda elastikiyetini kaybetmeye başlar, kırışıklıklar ortaya çıkar. 50’lerde ise zaten mimik izleri artık oturmuştur ve cilt kurumaya başlar. 60 ve 70’lerde ise lekeler belirir, gözenekler açılır. Çizgiler çok daha belirgindir.
? Cildin yenilenmesi için kullanı-
lan en son teknikler neler?
- “Biyostimüminlerin multi enjeksiyonu” tedavisi, canlandırıcı etkin maddelerin enjeksiyonu ile fibroblastları harekete geçirmeyi, böylece cilt yaşlanmasını engellemeyi hedefliyor. Bu tedavi yorgun ciltlerin canlandırılması, sarkan dokuların dolgunlaştırılması için tavsiye ediliyor. Bir de BTCP (trikalsiyum fosfatlar) tekniği var. Kaldırma etkisi ile yüz sarkmasını tedavi ediyor. Bir de üçüncü ekleyecek olursam, o da “kalsiyum hidroksilapatit”tir. Çene ve elmacık kemiklerinin hacminin eski haline getirilmesinde, kemikli kırışık ellerin düzeltilmesinde çok etkili.
? Sizce sonsuz gençliğin sırrı çözülebilecek mi?
- Kesinlikle evet. Belki de önümüzdeki 50 yil içinde, neden olmasın? Çünkü her şey genetikle alakalı ve bunu bulmak an meselesi. Hepimiz bunun olmasını isteriz ama sonrasında da nüfus ile ilgili ciddi çalışmalara girmek gerekecektir.
? Röportaj: Merve AKAR

Haberin Devamı

Gözlerde yeni bir trend: Smokey Grey

Haberin Devamı

Bu kış göz makyajında gri tonların hakimiyeti söz konusu... Ama yeni sezonda gri, bildiğimiz gri olmaktan çıkmış. Makyaj artistleri göz makyajında gümüş ışıltısından siyaha yakın mat tonlara kadar çok geniş bir palet kullanıyor.
Kaldı ki kadınlar, dumanlı gözlerin gizemli etkisinden seks ilahesi Brigitte Bardot zamanından beri vazgeçemiyor. Üstelik bu trendi uygulamak için fazla materyale de ihtiyaç yok. Mat bir pudra, koyu kahve, gri, mor, yeşil ya da siyah renklerde iki far, yine koyu kahve, gri ya da siyah bir göz kalemi ve siyah maskara yeterli...
Nasıl uygulanıyor;
? Her zamanki makyajınızı yapın ve son noktada nemli bir süngerle pudranızı sürün.
? Gözlerinizi kalemle çerçeveleyin. Üst tarafa alt bölgeye oranla daha hassas davranın. Ve sonrasında hafifçe silin.
? Göz farınızı kaş çizgisine kadar uygulayın. Gözün alt kısmını ise gölgelendirin. şimdi gözün dış taraftaki uç kısımlarına daha koyu tonlar uygulayın. Son olarak siyah maskaranızı sürün.

Sınırsız tutku

Haberin Devamı

Shiseido Zen, Zen Gold ve Shiseido Zen White’la kadınların tutkularını yücelten markanın erkekler için de harekete geçmesi kaçınılmazdı. Shiseido Zen for Men, bir kokudan öte bir rahatlama programı gibi. Parfüm, maskulen bir çekicilik yaratıyor.
50 ml’lik fiyatı ise 149 TL.

100 yıllık cilt bakım geleneği

Japonya’da “Bir kadının güzelliğini cildinin güzelliği belirler” diye bir söz vardır. Shiseido da kadınları sonsuz güzelliğe bir adım daha yaklaştıran yeni ürünleriyle bu sözün arkasında duruyor.

1872 yılında Tokyo-Ginza’da ilk Batı tarzı eczane olarak faaliyete geçen Shiseido, 100 yılı aşkın süredir bilimsel olarak en gelişmiş güzellik çözümlerine ulaşmada öncü markalardan...
Marka, son olarak ciltteki yaşlanmayı cildin içerisinden engellemeye yardımcı olan “Skingenecell 1P”nin keşfiyle önemli bir araştırmaya imza attı. Bu maddeyle, her ciltte mevcut olan ancak kuruluk, UV ışınları gibi zararlı etmenler nedeniyle belirgin bir artış gösteren “Serpin b3” adlı zararlı faktörle mücadele ediliyor.
Bunun yanında serideki Uji yeşil çayı, süper maya özü, yıldız meyvesi, melek otu ve diğer Uzakdoğu’ya özgü içeriklerin etkileri de daha genç bir cilde kavuşmaya yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Yanıtlayın, kazanın
“Shiseido Future Solution LX serisinde kullanılan, ödüllü bir buluşla geliştirilen ve yaşlanmayı cildin içerisinden engellemeye yardımcı olan maddenin adı nedir?” sorusunun cevabı ile birlikte isim, soyad ve adresinizi 1 Kasım’a kadar www.tekinacar.com.tr adresine gönderen ilk 10 kişiden
biri olun, “Shiseido Future Solution LX seyahat seti” kazanın.

Afef afet gibi

Geçtiğimiz günlerde ıstanbul’da düzenlenen moda şovu ‘Fashionable ıstanbul’un birçok kişi üzerindeki etkisi hayal kırıklığı oldu. Özellikle de Cavalli’nin defilesi... Ama ünlü modacının defileyi kapatırken birlikte podyuma çıktığı biri vardı ki, benim dikkatimi en çok o çekti.
Aynı zamanda Cavalli’nin yakın arkadaşı da olan Afef Tronchetti Provera eski bir manken. Yaşı da 50’lere yakın. Ama sadece doğallığıyla bile yıllara meydan okuduğunu anlamak zor değil.
Afef, abartısız makyajı, dağınık bıraktığı kıvırcık saçları ve hiçbir fazlası olmayan vücuduyla o gece podyuma çıkan tüm mankenleri gölgede bırakacak kadar hoştu.

şık bir topuz için ipuçları

Haberin Devamı

Ensede toplanan saçlar, klasik şıklığın vazgeçilmez detaylarındandır... Bu sezon da yeni varyasyonlarıyla karşımıza çıkan bu trendi uygulamak ise son derece kolay.

1Gece boyunca kalıcı ve dolgun bir görünüm için, fön öncesi avucunuza aldığınız tenis topu büyüklüğünde saç köpüğünü havluyla nemini aldığınız saçlarınıza iyice yedirin ve sonrasında saçlarınızı iyice kurutun.
2Kuruyan saçlarınıza 20 cm. uzaklıktan saç spreyi uygulayın. Bu sırada başınızı yana çevirin ve saçlarınızı ellerinizle bir kez daha iyice karıştırın.
3Topuz için saçlarınızı ensenizde atkuyruğu yapın ve bir saç lastiğiyle tutturun. Toka daha sonra saçlar tarafından gizlenecektir. Topuzun başınızın yanındaki versiyonu için atkuyruğunu hafif sağda toplayabilirsiniz.
4şimdi atkuyruğunu gevşekçe yukarıya doğru kıvırarak ensede toplayın ve bir firkete yardımıyla arkada sabitleyin.
5Topuzun gece boyunca bozulmasını önlemek için yeniden saç spreyi uygulamanızda fayda var. Spreyi doğrudan topuzun üzerine sıkın. Böylelikle firketeler de sabitlenecektir.

Yazarın Tüm Yazıları