Sonbaharda forma girin

Özellikle biz hanımlar, yaz yaklaşırken paniğe kapılıp hızla kilo vermeye çalışırız.

Haberin Devamı

Günlerle ölçülen sürelerde ciddi miktarda kilo kaybetmek için sağlıksız diyet programları uygularız. ışin uzmanına danışmayı hiç düşünmeden, sırf bikini giyeceğiz diye kulaktan dolma diyetlere başvururuz. Oysa diyet tamamen kişisel bir şeydir. Fazla kiloları atmak ve formunuza kavuşmak ise uzmanlık işi...

Evet, bazı hanımlar yaza hazırlık diye acımasız diyetler uygulayıp çok kilo kaybettiler. Beslenme alışkanlıklarını değiştirmeden, aç kalarak yaptıkları bu diyetler vücutlarına zarar da verdi muhtemelen...

Üstelik yaz öyle uzun bir mevsim değil. Yani yazın bikinilerle sergilediğimiz vücudumuzu kışın kalın giyisiler altında saklayabiliyoruz. Ve biz hanımlar, ne yazık ki, saklayabildiğimiz şeylerin formda olup olmamasını da pek önemsemiyoruz. Yani yazın zayıf olmak, kışın olmaktan daha önemli bizim için.
Olması gereken bu mu peki? Tabii ki hayır. Hem de kocaman, büyük harflerle yazılmış bir HAYIR... Uzmanlar hızla kilo verip geri almanın vücudumuz için zararlı olduğunu, gerçek forma girmenin beslenme alışkanlığını değiştirmekle, sporu hayatımıza sokmakla ve bir dönem spor yapıp bırakmamakla mümkün olacağını söylüyor.

Evet, sonbahar geliyor yavaş yavaş... Ama sonbahar yazın kaybettiğimiz kiloları rahatça alacağımız bir dönem değil. Aksine,  acele etmeden bilinçli bir şekilde forma girebileceğimiz bir dönem. Üstelik bu dönemi verimli kullanabilirseniz, bir dahaki yaza paniğe de kapılmanıza gerek kalmaz.

Haberin Devamı

Patatesli sultan çöreği

Hamur için;
· 3 su bardağı dolusu un
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 1 paket kabartma tozu
· 1 su bardağı yoğurt
· Yarım su bardağı zeytinyağı

İç harcı için;
· 3 adet orta boy haşlanmış patates (yaklaşık 200 gr.)
· 1 yemek kaşığı kuru nane
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Üzeri için;
· 1 adet yumurtanın sarısı

YAPILIŞI
Un, tuz ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın. Yoğurt ve zeytinyağını da başka bir kaba aktarıp üzerine tel süzgeçten geçirdiğiniz unlu karışımı ekleyin. Karışımı iyice yoğurarak, kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. ısterseniz malzemeleri mutfak robotunda çekerek de hamur haline getirebilirsiniz. Hazırladığınız hamuru 10-15 dakika dinlendirin. Diğer taraftan, haşlanmış patatesleri soyup çatalla iyice ezin. Kuru nane, tuz ve karabiberi serpiştirip püre haline getirin. Dinlenen hamuru, çok az un serpiştirdiğiniz tezgahta, merdane yardımıyla 30x20 santim ölçülerinde ve dikdörtgen biçiminde açın. Patatesli harcı hamurun ortasına uzunlamasına yerleştirin. Hamuru iki uzun kenarından kaldırarak harcın üzerine kapatın. Hafifçe bastırarak iki ucunu birleştirin. Hazırladığınız rulo hamurun üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. ısterseniz üzerine çörekotu veya susam da serpebilirsiniz. Çöreği 10 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında en az 35-40 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın ve ılınınca dilimleyerek servise sunun.

Yazarın Tüm Yazıları