Şok bir rejim

Güzin Abla
Haberin Devamı

Bağlarbaşı’ndan \ Şirin Kız

Güzin Abla, ben 20 yaşında, üniversiteye giden bir genç kızım. Benim sorunum oldukça tombul görünümüm. Çünkü ben arkadaşlarımın tabiriyle ‘‘Şipşirin’’ ama tombul mu tombul bir kızım. Ve ben artık beni ‘‘şirin’’ yapan bu kilolarımdan kurtulmak istiyorum. Artık amacım güzel, çekici, hoş bir kız olmak. Ablacığım, sizin geniş tecrübeniz ve bilginizle mutlaka kızı zamanda kilo verdiren rejimler bildiğinize inanıyorum. Çünkü ben artık çabuk kilo vermek istiyorum. Şu anda kilom 70’in üzerinde. Boyum ise 1.62 cm. Umarım beni kırmazsınız. Çünkü benim gibi sizden mucize bir rejim bekleyen pek çok okurunuz olduğuna eminim.

Kızım, bu köşede yazmaya başladığımdan beri yani hemen hemen 30 yıldır, dediğin gibi okurlarıma pek çok rejim yazdım. Ancak artık tıp ilerliyor ve ben de artık şok rejimlerin hiçbir işe yaramadığını, bu rejimler sayesinde 15 gün ya da 1 ayda kaybedilen 5-10 kilonun çok kısa bir süre sonunda daha da fazlasıyla alındığını öğrendim. Bugün artık tüm doktorlar ve diyet uzmanları, zayıflamak için mutlaka ve mutlaka belirli bir sağlıklı beslenme planı edinmek, bu programı yaşam boyu sürdürmek gerektiğini söylüyorlar. Bu yeni yaşam felsefesine uymak için ise insanın tüm alışkanlıklarını değiştirmesi gerekiyor.

Uzmanlara göre tüm hastalıkların başı olan şişmanlıktan kurtulmak için vücuda zarar veren besinlerden ve beslenme şeklinden vazgeçmek şart. İşte burada size bir merkezden söz etmek istiyorum: Psikolog Ali Rıza Tanaltay tarafından yönetilen merkezde diyet uzmanları, size bu sağlıklı beslenmeyi öğretiyor ve başta çikolata olmak üzere dilediğiniz her şeyi yiyebileceğinizi, ancak belirli kurallara uymanız gerektiğini öğretiyorlar. Bu yeni sağlıklı beslenme programına kolaylıkla ayak uydurabilmeniz için de psikologdan telkin alıyorsunuz. Yalnızca bu telkinle bile kendinizi daha rahat hissediyorsunuz. Böylece zayıflamanın sandığınızdan da kolay olduğunu anlıyorsunuz.

Merkezin tel: 0216 414 25 10 ve 0216 330 69 02.

CİNSEL KONULARI AÇIK KONUŞALIM

Kadının cinsel ilişkiden kaçmasına neden olan ağrı ve şiddetli acı doğal değildir. Bunun pek çok nedeni vardır. Dış genital organlarda iltihap, rahim ağzında iltihap ya da yapısal bir şekil bozukluğu bunlardan birkaçıdır. Bir uzmana danışmak şarttır.

Yazarın Tüm Yazıları