Slovenya’ya da direnemedik

12 Dev Adam Sırbistan ve Letonya’dan sonra Slovenlere de mağlup oldu.

Haberin Devamı

Eurobasket 2013 öncesindeki ilk hazırlık turnuvasına Celje’de katılan A Milli Takımımız, son maçında ev sahibi Slovenya’ya 72-53 yenildi. Daha önce Sırbistan ve Letonya’ya da mağlup olan ay yıldızlılar Skupina Lasko Turnuvası’nı 4.’lükle noktalarken, Letonya’yı 67-54 yenen Sırbistan ikinci sırayı aldı.
Slovenya-Sırbistan maçını izleyen koçumuz ışık hızında seyreden Goran Dragic pilotajında ki Slovenlere karşı koş koş at açık alan basketbolu oynamanın intahar olacağını gördü. İki kavgacı Doğuş Balbay ve Ömer Onan+3 uzunlu(İzzet,Mükremin ve Semih) başlayıp evsahibini oyundan düşürmekti planı.

Vidmar sahne aldı

Bogdan koçun dün akşam yaptığı tek akıllı hareketti. Doğuş işi daha ileri götürüp Goran Dragic ile birlikte attırdı kendini ve ilk periyodu 18-13 geride bitiren Türkiye soyunma odasına 33-30 önde gitti.
3. periyot Nachbar’ın skorlarıyla tek çeyrekte 28 sayı yiyerek 58-43 ile 15 sayılık farkla geçilen kabus bir çeyrek oldu ay yıldızlılar için... Vidmar sahneyi son çeyrekte iyice doldurmaya başladı. Hani şu, Fatih Solak, Hakan Demirel vb. icatlarıyla ünlü Tanjeviç’in yıllar önce Fenerbahçe’ye getirip gelişmekte olan Ömer Aşık’ı paf takımı Tadella’ya gönderdiği Vidmar!
Son çeyrekte farkı eritmemize müsaade etmediler. Hiçbir şekilde sayı bulamadığımız bu çeyrek sonunda 19 sayı farklı 72-53 yitirdik. Üç yenilgiyle kapadığımız turnuvadan hazırlık adına hiçbir kazanımımız olmadan başımız önümüzde dönüyoruz...

Yazarın Tüm Yazıları