Şimdi sıra PKK eylemlerini tel’in etmekte

ANKARA Anafartalar çarşısındaki menfur bombalama olayını eminim ki, hepiniz en az benim kadar şiddet ve lánetle kınıyorsunuz. Ölenlere rahmet, kalanları ve yaralılara sabır ve metanet diliyorum...

Bu cümleden olarak; hepinizi lütfen biraz düşünüp, kafa yorup, zahmet ve gayrete davet ediyorum.

Bu ülkenin bugüne değin terör ve şiddet olaylarından neler çektiğini benim kadar hepiniz de biliyorsunuz. Devlet, hükümetler, kolluk kuvvetleri ve bilhassa ülke geleceğinin tek ve sadık teminatı, TSK mensuplarının özellikle hedef alındığı bu şerefsiz oyunlar karşısında da milletçe büyük bir tavır alınmasının gününün çoktan geldiğini düşünüyorum.

Bayrak, Atatürk ve Cumhuriyet’e saygı ve sahip çıkmak adına düzenlenen, bilahare bazı siyasî partiler ve bazı kişi ve kuruluşların gövde gösterisine dönüştürülerek, vatandaşın kutsî duygularıyla oynanmak cür’etine ulaşan, ülkemizin 4 bucağında tertiplenen mitinglerin bir benzeri

hattá daha kapsamlısını neden; pkk (özellikle küçük harf kullandım), bölücü terör ve onların yandaşlarını tel’in için yapmadık ve yapmıyoruz? Kimden ve neden korkumuz olabilir?

Terör ve pkk illetinin bu ülkede kaç cana ve kaç ülke bütçesine mal olduğunu bir daha hatırlamanızı rica ediyorum.

Haydi, gelin el ele bunu da yapalım. Eğer aranızda korkusu olanlar varsa bu duyurunun mümkün olduğunca çok kişiye ulaştırılmasına yardımcı olmakla yetinsinler. S.Zamir AHISKA

ANAFARTALAR Çarşısı’na kırmızı beyaz karanfiller götürerek, vatan şehitlerinin yalnız olmadıklarını göstermeliyiz.

U.H.

’Ulus yürüyüşü’

ULUS’da yaşanan hain olay için Ankaralı olarak birşeyler yapılmalı, ulus için Ulus’da akan kanlar için bir yürüyüş yapmak için sizden bir çağrı yapmanızı rica ederim.

İşinden çıkmış evine ekmek götüren, orda ekmek parasını kazanmaya çalışan insanlardan ne isteniz? Neyin uğruna o insanlar öldü, yaralandı?

Kimlerin neden yaptığı, ne uğruna yaptığı çok açık ortada, içimizdeki düşmanlar artık korkaklıklarından ne yapacağını şaşırdılar.

Irak’a mı gireceğiz, Ulus’ta ’Ulus Yürüyüşü’ mü yapacağız?

Artık kimsenin dayanacak sabrı kalmadı. Biz ki dünyaya esir olmamış millet değil miyiz? Neden bu kadar korkak siyaset yapıyoruz. Sen, ben, biz veya en yakınımız orda olabilirdi. Orada olanların akan kanları için birşeyler yapmak lazım!

Ejder KORKMAZ

Sorgun olayı hukuk devlerine meydan okumadır

YOZGAT’ın Sorgun ilçesinde "fuhuş yapılıyor" iddiası ile sayıları 1000 civarında olan eylemciler, 5 evi ve bir otomobili ateşe vermisler.

Polisin, göstericileri dağıtmak için jop ve biber gazı kullanmasi üzerine eylemcilerde polise taş ile karşılık vermişlerdir.

Bu olaylarla ilgili gözaltına alınanlarin serbest bırakılmasi için yüzlerce kişi Sorgun Kaymakamlığına ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yürümüşler.

Diyelim ki o 5 evde gerçekten fuhuş yapılıyor. Eylemcilerin karısına, kızına mı o evlerde fuhuş yaptırıldı ki bu infiali gösterdiler? Yozgat Emniyet Müdürlüğü’nün, Ahlak Büro Amirliği yokmu ki vatandaş evlere saldırıp evleri ateşe veriyor? Olaya katılan yüzlerce eylemci nereden biliyorlar o 5 evde fuhuş yapıldığını?

Göstericiler, kendilerine müdahale edip dağıtmak isteyen, görevini yapmak isteyen polislere taş ile saldırmıştır. Ardından da, gözaltına alınan eylemcileri kurtarabilmek için Kaymakamlik ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yürümüşlerdir. Bu provakasyonun arkasında kimler var, ne amaçla tertip edilmiş, bunların ortaya çıkarılması gerekir.

Bu olay hukuk devletine meydan okumaktır!

Atilla ALPDOĞAN

GÜNÜN SÖZÜ

"AKP, meydanlardaki orta sınıfa yüz yıldır değişmeyen eskimiş bir gözlükle bakma eğiliminde. Bunları dayatmacı, halka yabancı, işe yaramaz bir seçkinci zümre olarak görüyor. Ancak, bu yaklaşım yakında ciddi sorunlar yaratır, çünkü gerçekçi değil. Kendisine karşı çıkan laik-cumhuriyetçi kesim sanıldığı gibi sayıca küçük, toplum dışı ve asalak değil."

(ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof.Sencer Ayata)
Yazarın Tüm Yazıları