Siklet farkı

ARSENAL ile Fenerbahçe arasında büyük fark var. Bu dün gece sahada bariz belli oldu. Bu fark kalite ve siklet farkıydı. Öncelikle, İngilizler Fenerbahçe’yi hiç önemsememiş. Adamlar idman bile yapmadı. Özel bir maça gelmiş gibi geldiler, 3 puanı çok rahat aldılar ve gittiler. Onlar için dün geceki maç güzel bir antrenman oldu. İyi ki de böyle oynadılar ve fark büyük olmadı.

Bu kadar yavaş oynayan, organize olamayan Fenerbahçe nasıl maç kazanacak? Kazansa da zaten sürpriz olur. Sarı lacivertliler dün gece mücadele etti ama direnci bu kadar. Gol pozisyonu da buldular. O kadar basit goller yediler ki olacak şey değil. Kocaelispor da bu tür goller buldu.

Fenerbahçe savunmasının orta göbeğindeki iki adam Lugano ve Edu, rakibin ekmeğine adeta yağ sürdü. Bunlar bir de en güvenilir isimler. Ne dönebiliyorlar, ne kademeye giriyorlar, ne de adamlarını kontrol ediyorlar. Böyle goller yiyen Fenerbahçe’nin başarılı olabilmesi de beklenmemeli. Böyle oynarsan, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmenin zevki de kalmıyor. Hem seyirci için hem de futbolcu için.

Ağırlığı yok

Rakip topu çok iyi kullanan bir takım. Böyle bir takıma karşı oynamak zordur. Sağ tarafta Gökhan dışında varını, yoğunu ortaya koyan yok. Güiza net pozisyonlar buldu ama sadece birini değerlendirebildi. Fenerbahçe’de kurtarıcı olarak Ali Bilgin ve Burak oyuna giriyor. Yedek kulübesi bu kadar zayıf bir takım nasıl maç kazanacak? Büyük takımsan, kulübenin de ağırlığı olacak.

Deivid gibi bir oyuncunun olmaması Fenerbahçe’yi olumsuz etkiledi. Sezon başından beri onu mumla arıyorlar. Geriye yardım ediyordu, hücumda ağırlığını koyuyordu, gol atıyordu, attırıyordu. Vederson da sol tarafı rahatlatan bir isimdi. Roberto Carlos o varken daha etkiliydi. Eleştiriliyor, bir şeyler yapmak istiyor ama eski gücü yok.

Fenerbahçe iyi bir takım değil. Defalarca yazdık, söyledik. Fenerbahçe öncelikle düzgün bir takım haline gelmeden, düzlüğe çıkamaz. Aragones hala bu takımı tanımamış. Fenerbahçeliler çok da üzülmesin dün geceki yenilgi için. Rakip ile arada büyük fark vardı. Ama şu da bir gerçek ki bu Fenerbahçe, eski Fenerbahçe değil.
Yazarın Tüm Yazıları