Sezonun popüler rengi mercan

Clinique global makyaj artisti Jenna Menard, yeni sezon makyaj trendlerini anlattı.

Haberin Devamı

Modacıların defilelerini güvenerek emanet ettiği makyaj artisti Jenna Menard, inkar edilemez yeteneği ve canlı kişiliği ile New York’un en başarılı makyaj artistlerinden biri... Bugüne dek Sofia Coppola, Amanda Peet, Uma Thurman ve Kate Winslet gibi pek çok yıldızla çalışan Menard, son olarak Karen Walker’ın 2012 ilkbahar-yaz ve 2013 sonbahar-kış defilelerinde hünerlerini sergiledi. Bu yıl global makyaj artisti olarak Clinique markasına katılan Menard, “Makyaj, kadınların doğal güzelliğini ortaya çıkarmalı” diyor.
Menard’dan sezonun makyaj ipuçları
- Cildi makyaja hazırlamak çok önemli. Menard, bu hazırlığı yapmak ve daha ışıltılı bir görünüm elde etmek için baz olarak yoğun cilt nemlendirici krem kullanılmasını öneriyor.
- Cildi olabildiğince şeffaf tutmak, maksimum ışıltı kazanması açısından önem taşıyor. Bunun için fondöten ve gözaltı kapatıcısı kullanmak gerekiyor.
- Allık kullanırken gülümsemek, en iyi uygulamanın anahtarı... Yanaklar ve dudakları yüzdeki en renkli bölge yapmak da çok iyi sonuçlar veriyor.
- Göz farını göz kapağının iç kısmına yakın olan bölümüne uygulayın, kaşa doğru yayın ve alt kirpik çizgisine de az miktarda sürün. Göz kalemini de hafif bir belirginlik yaratmak için göz çevresine sürüp, tek kat maskara ile göz makyajını bitirin.
- Dudaklar görünümün en güçlü öğesi olmalı. Sezonun en popüler rengi ise yoğun mercan tonları; şiddetle öneriliyor...

Haberin Devamı

Vücudu şımartan bakım: Peeling

Sıcacık bir küvetin içinde rahatlamak, vücudunuzu şımartmak, ruhunuzu özgürleştirmek... Soğuk kış günlerinin bu keyifli ritüeliyle kendinizi bakımlı ve sağlıklı hissetmemeniz için hiçbir neden yok.

Yeni doğmuş gibi hissetmek isteyenlere uzmanların da önerdiği vücut peeling’i, cildin kan dolaşımını harekete geçirerek canlanmasına yardımcı oluyor. Böylelikle yeni hücrelerin oluşumu da hızlanıyor. Peeling’de kullanılan deniz ya da Himalaya tuzunun içeriğindeki maddeler ise toksin giderici özellikleriyle öne çıkıyor.
Hassas ciltler için uzmanların önerisi toz şeker kristallerinin bulunduğu şeker peeling’i... Sonrasında sulandırılmış balı dairesel hareketlerle tüm vücuda masaj yaparak yedirebilirsiniz. Cildinizin bu işlemden sonra ne kadar yumuşadığına ve parladığına inanamayacaksınız.

Haberin Devamı

Argan yağıyla masaj

Yapılan araştırmalar, masajın kandaki stres hormonlarını dörtte bir oranında azalttığını ortaya koyuyor. Bu sırada vitamin zengini argan yağı kullanmak da söz konusu etkiyi artırıyor. Güzellik uzmanları, daha etkili bir sonuç için yağın hafif ısıtılmasını ya da avuç içinde bekletilmesini öneriyor.

Rahat bir uyku için

Siz de en küçük bir kıpırtıda uyanan, uykuya zor geçiş yapan, “uykusu hafif” olanlardan mısınız? O zaman uzmanların önerilerine kulak verin...

- Kolay uyanan kişiler, uykunun hafif evrelerinde yeniden uykuya dalmak için daha çok zamana ihtiyaç duyar.
- Derin bir uyku için, haftada dört kez (özellikle öğleden sonraları) düzenli şekilde orta şiddette vücut egzersizi yapmak şart.
- Yatarken ince koton ya da kaşmir çorap giymek, vücudunuzu ısıtırken aynı zamanda beyninize de sizi ısınmak için çabalamaktan kurtardığı sinyalini gönderir.

Haberin Devamı

Sihirli renkler

Fazla abartıya kaçmadan, sadece uygun renkleri kullanarak rafine bir görünüm yaratmanız çok kolay... Yeter ki doğru seçimler yapmayı bilin.

- Sade; açık tenlerde mercan tonları: Süt gibi beyaz porselen tenlerde mercanın mucizevi etkisini görmek mümkün. Turuncu görünümlü rujun efektini artırmak için gözlere sadece aydınlatıcı ve maskara kullanmak yeterli.
- Modern; pembeyle metalik görünüm: Göz makyajının grafik formunu vurgulamak için trendi bir göz alıcılık yeterli. Uçuk pembe yanaklarla kontrast yaratan metal tonlarını, sadece yüzün dikkat çekici bölgesi gözlerde kullanın.
- Sıra dışı; kaşmirin ahududuyla buluşması: Göz makyajında kullanılan dumanlı kaşmir kahvesi ve siyah kıvrımlı kirpikler, özellikle koyu tenli kadınlara inanılmaz bir seksapel katıyor. Ahududu tonları ise dudaklara kontura gerek kalmadan doğal ve dolgun bir görünüm kazandırıyor.

EDiTÖRDEN...

Haberin Devamı

Cesur ve seksi

FCUK Friction’ın tenden yayılan siyah Hindistan cevizi, şeker, vanilya ve misk notaları, cesareti ve seksapeli simgeliyor. Fiyatı; FCUK Friction Her 100 ml: 197 TL, FCUK Friction Him 100 ml: 171 TL...

Kendimi seviyorum

Loewe’nin yeni kokusu I Loewe Me, genç kızlıktan olgun bir kadınlığa geçiş yapan bağımsız, kim olduğunu ve ne istediğini bilen, durmak bilmeyen, enerji dolu, kararlı kadınlar için tasarlandı. 50 ml’inin satış fiyatı 181 TL...

Yaşlılıkla savaşın

La Colline, yeni SwissEntials serisi içinde, çok etkili anti-aging özelliği olan ipeksi yapıda bir emülsiyon yarattı: CMAGE Pure & Mat Fluid... Ürün cildin parlamasını önleyen, gözenekleri sıkılaştıran ve cilt yüzeyini pürüzsüzleştiren ajanlar sayesinde yağ aktivitesini engelleyerek mat bir görünüm sağlıyor. Sağlıkla ışıldayan genç bir cilt vaat ediyor. Fiyatı 197 TL.

Yazarın Tüm Yazıları