Seymenler Parkı’nda dehşet bir manzara

Seymenler Parkı’nda dehşet bir manzara
İSTANBUL’da oturan Hasan Sancak adlı okurumuz geçen cumartesi günü Ankara’ya, akrabalarını ziyarete gidiyor. Kardeşinin ve kendinin iki çocuklarını alarak, saat 18.00 sularında yakındaki Seymenler Parkı’na gidiyor. Parka girdikten hemen sonra bir anda çocuklar bağırışmaya başlıyorlar. Parkta kavga eden alkollü iki kişiyi görüyor Sancak... Manzara dehşet vericidir.

Gerisini Sancak’tan irkilerek dinliyoruz:

"Kavga eden iki kişi kanlar içinde kalmışlardı. Buna rağmen kavgaya etmeye devam ediyorlardı. Çocuklarımız korku içinde ne olduğunu anlamaya çalışırken ağlamaya başladılar. Parkta oturanlar panik içinde özel güvenlik görevlilerine müdahale etmeleri için çağrıda bulundular. Ancak güvenlik görevlileri ’yetki alanımız içinde değil’ diyerek olayı seyretmeye devam ediyorlardı.

Bunun üzerine ’155 Polis İmdat’ı arayarak haber verdik.

Yeğenlerimden ağlayarak bana yalvarırcasına şöyle dedi:

- Amca adamlar birbirini öldürecekler. Lütfen git kurtar.

- Kızım, ben müdahale edersem sizleri kime emanet edeyim.

(Bu arada çocuklarımız arasında 4 aylığı da var, 2.5 yaşında olanı da, en büyüğü ise 7 yaşında)

GÖREVİNİZ NEDİR

Bu arada parkta oturan yaşlı bir çift bana:

- Evladım sakın müdahale etme; özel güvenlikciler dahi müdahale etmiyor. Senin yanında küçük çocuklar var; aman bir şey olmasın.

Ben artık dayanamayarak güvenlikçilere bağırdım:

- Kardeşim müdahale etmeyecekseniz, buradaki göreviniz nedir? Bizim vergilerimizden aldığınız para ile bizim gibi seyredecekseniz, asayişi koruyamayacaksanız, sizin burada işinizin olmaması lazım.

(Büyükşehir Belediyesi’nin özel güvenlik taşeronunun Anfa olduğunu söylediler bana.)

- Biz parktaki demirbaşı korumakla görevliyiz. Şikayetiniz varsa gidip bizi şirketimize şikayet edin. Sizin çoluk çocuğunuz bizi ilgilendirmez.

- (Dışardan bir teyze) Utanın, ne demek çoluk çocuğunuz bizi ilgilendirmez... Biraz hava almaya buraya geldik. Sinirden elimiz ayağımız titriyor.

Bu arada yeğenim, bana sarılarak "Amca, adamı öldürecekler mi?" diye soruyor.

Küçük çocukların psikolojisini düşünebiliyor musunuz?

Tartışma bu şekilde uzayıp giderken gelen resmi polisler kavga eden kişilerin yanına gittiler.

Ve iki dakika sonra da parkta bulunan onlarca insanın meraklı bakışları arasında geri geldiler. Biz de kendilerine sorduk:

POLİS NE DİYOR

- Memur bey, kavga edenleri neden gözaltına almadınız, bir işlem yapmadınız. Adamların üstleri başları kan içinde, hala ağızlarından burunlarından sicim gibi kan geliyor.

- (Polis) Kardeşim, birbirlerinden şikayetçi olmadılar, arkadaşmışlar... Şikayetçi olmadan hiçbir şey yapamayız. Eğer istersen sen şikayetçi ol, içeri alalım. Yoksa lafı uzatma tantana yapma, işinize bakın!

Ben de "İki insanın birbirini öldüresiye dövmesi kamu suçu değilse çoluk çocuğun bu vahşeti seyretmesi normalse, eğer devletin yasaları bu kadar çaresizse, kimi kime şikayet edeceğim kardeşim..." demek zorunda kaldım.

Ve bunun üzerine polisler olay yerini terkettiler. Biz de arkalarından baka kalırken, özel güvenlikçiler de polislerin bu tutumundan cesaret alarak "Gider istediğiniz yere şikayet edersiniz" sözünü yinelediler.

SORULAR CİDDİ

Düşünün Ankara’nın en meşhur parklarından birinde çoğunluğu çocuklardan oluşan onlarca başkentlinin gözleri önünde böyle bir olay gerçekleşiyor. Kavganın tarafları sarhoşluktan ayakta duramayacak şekilde... Kan gövdeyi götürüyor; ne özel güvenlikçiler, ne de polisler, bir şey yapmıyor, yapamıyor. Veya yapmak istemiyor.

Soruyorum:

1- Bu parkta içki içmek serbest midir?

2- Özel güvenlikçiler, çocuklara tahsis edilmiş bu parklarda kaydırakları mı, salıncakları mı koruyacaklardır, yoksa çocuklarımızı mı?

3- Ortalık yerde kavga eden, kan akıtan insanlar şikayetçi olmazlarsa yaptıkları yanlarına kar mı kalacaktır?

4- İsrarla şikayet etmemizi isteyen özel güvenlik görevlileri, şikayetimizden sonra bakalım ne yapacaklar? Haklarında bir işlem yapılacak mıdır.

5- Kavga eden iki sarhoşu ayırma yetkisi olmayan güvenlikçi, parkı yakıp yıkacak, oradaki demirbaşları çalaşacak kişiye nasıl müdahale edecektir?

Doğrusu çok merak ediyorum.

Her yer özel güvenlikçilerle doldururken, onların da ’yetkilerinin’ bir şekilde gözden geçirilmesi gerekmiyor mu?

Biliyor musunuz

UNUTULMAYAN şarkılarıyla müzikseverlerin gönlünde taht kuran, yenilikleriyle Türk Müziğine farklı bir tat katan Yeni Türkü’nün, ODTU mezunları öncülüğüyle yürütülmekte olan ilköğretim okulu yaptırma projesi ’100 YTL’ye Okul’ için bu akşam ODTÜ Mezunları Derneği’nin Cim Anfisi’nde sahne alacağını...

ABDULLATİF Şener’in kuracağı partinin kadrosunda olduğu belirtilen isimlerden AK Parti 22. dönem milletvekilleri Mustafa Eyiceoğlu’nun "Ben her zaman söylüyorum, biz Recep Tayyip Erdoğan’a oğlu Bilal’den daha saygılıyız" diyerek böyle bir şey olmadığını belirttiğini ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için çalıştığını açıkladığını...
Yazarın Tüm Yazıları