Sevdiğim kızın ailesi hiçbir neden yokken beni istemiyor

Sevgili Güzin Abla, ilişkilere mantık ve duygu çerçevesinde yaklaştığınız için size çok teşekkür ediyorum.

24 yaşındayım, hem okuyorum hem de çalışıyorum. İş yerinde bir kıza áşık oldum, çok geçmeden ona açıldım; çok güzel bir birlikteliğe başladık. Çok iyi anlaşıyorduk, sorunumuz olduğunda asla bağırıp çağırıp, kalp kırarak çözüm aramıyorduk. Eğitim konusunda ve her ne konuda olursa olsun birbirimize destek olup, fikir alışverişi yapıyorduk.

Uzun bir süre beraber olduktan sonra, ilişkimizi öğrenen ailesi bizi ayırmak için elinden geleni yaptı. Önce direndik ancak işleri iyice zora soktuklarından, ayrılmak zorunda kaldık, daha doğrusu bizi ayırdılar. Kızı uzaktaki bir akrabalarının yanına gönderdiler, iletişim kurabileceğimiz her şeyi elinden aldılar. Epey bir zaman uğraştım, aradım ancak izini kaybettim.

Aradan 3 sene geçti ve bir gün yeniden karşılaştık. Aradan geçen 3 senede ne benim hayatıma biri girdi ne de onun hayatına biri girmiş.

Biz, hiç zaman kaybetmeden eskiye oranla daha güçlü daha emin adımlarla yürümek ve hiç ayrılmamak adına söz verdik. Şu an yeniden beraberiz ancak eski sorun tekrar gündeme geldi, ailesi beraber olduğumuzu öğrendiğinde onu yeniden başka bir yere gönderdi.

Gitmemek için çok direndi ancak sınırları zorladıkları için fazla bir şey yapamadık. Şu an yine uzakta ama görüşüyoruz, konuşuyoruz. Yine de ne yapmamız gerektiği hakkında zorlanıyoruz. Biz, kendi aramızda çok iyi anlaşıyor, birbirimizi çok seviyor ve tamamlıyoruz. Bizim bağlılığımız kesinlikle körü körüne, mantıksız bir ilişki değil, bu yüzden en doğru yolu bularak ilerliyoruz. Bütün sorunu yaratan onun ailesi.


Benim ailem yönünden herhangi bir problemim yok; üstüne üstlük sevgilimi onlar da çok seviyorlar, değer veriyorlar, bize destek oluyorlar. Sevgilim, ailesiyle şu aralar her şeyin güzellikle olması için görüşüyor. Yoksa kendilerinin kaybedeceğini söylüyor. Zaten işlerimizi ve eğitimimizi garantilemeden, aşkın heyecanıyla hemen evlenip kendimizi zora sokmak gibi bir düşüncemiz yok. Bunun için bir zaman belirledik ve hem kültürel hem de duygusal anlamda birbirimize destek vererek, kimseye muhtaç olmadan evlenmek ve mutlu olmak istiyoruz. Bu zaman süreci içerisinde ailesinin fikirlerinin değişeceğini düşünüyoruz ama değişmeme ihtimalini de göz önünde bulunduruyoruz.

Her ne kadar etkilenmeyiz desek de, bu durum haliyle sevgilimi yıpratıyor, yoruyor, kendini eğitimine tam manasıyla veremiyor. Üzülmemesi gerektiğini her şeyin güzellikle olacağını, sevgimizin dürüstlüğümüzün her şeyin önüne geçeceğini söylüyorum. Buna inanıyor, güveniyor ama bazen mantıklı düşünemiyor. İstediğim ailesiyle bu konunun düzelmesi, herkesin mutlu olması yönünde. Aksi halde, elbette biz yine vazgeçmeyeceğiz birbirimizden. Üstelik ailesinin beni istememesinin herhangi bir nedeni de yok; sadece istemediklerini söylüyor, bir neden göstermiyorlar. Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

RUMUZ: ZOR AİLE

Bu bir inatlaşma sanki... Çok ilginç. Seni tanımadan, bilmeden, kızlarının bu denli sevgisine saygı duymak yerine, seni dışlamaya önyargılı davranmaya kararlılar belli ki. Nedeni bilinmez. Ya kendi istedikleri birini önceden kızlarına eş diye seçmiştirler ya da kızlarının evlenmesine bile kökten karşıdırlar.

Kim bilir ne düşünceyle? Böyle aileleri o kadar iyi tanıyorum ki...

Onlara karşı bir şey yapamadığım için de içim içimi yiyor, inan bana.

Oğlum asla vazgeçmeyin sevginizden, bunca yıl birbirinizi unutmamış, aynı sevgiyle aynı coşkuyla birbirinize sarılmışsanız, bu sevgi köklü ve gerçektir. Böyle bir sevgiyi bir ailenin nedensiz kaprisine kurban etmeyin. Elbette bir gün gelip hatalarını anlayacaklardır.

Saç dökülmesiyle ilgili tıbbi bazı detaylar vermek istedim

Sayın Güzin Abla, saç dökülmesi ve kepeklenme sorunu olan hastalarınıza verdiğiniz güzel bilgilere, uygun görürseniz, biraz tıbbi detay eklemek istedim. Okuyucularınıza verdiğiniz hizmette size destek olmak için köşenizi takip etmekteyim.

Saç dökülmesinin pek çok sebebi olabilir. Hormonal, ailesel, bakteri enfeksiyonu, mantar enfeksiyonu, anemi, hamilelik, bazı ilaçlar ve yanlış kozmetik ürünler, şampuanlar örnek sayılabilir. Genel seyrelme veya bölgesel dökülme oluşabilir.

Saç dökülmesinin nedeni araştırılıp tetkikler yapıldıktan sonra bakıma başlanmalıdır çünkü anemi (kan eksikliği) nedeniyle saç dökülmesi olan birine yapılan bakım yeterli sonucu vermeyebilir. Öncelikle sebebe yönelik tedavi yapılmalıdır. Bu arada sizin de tavsiye ettiğiniz gibi özel bitkisel ve mineral içeren bakım şampuanları vazgeçilmez olmalıdır.

Kepeklenmede salisilik asit içerenler, dökülmede çinko takviyeli şampuanlar da kullanılabilir. Saçları çok yıkamak sanılanın aksine yağlanmayı artırabilir. Saçın sağlıklı çıkmasını sağlayan asıl bölüm köküdür. Bu yüzden beslenme çok önemlidir. Beslenme düzeni, hormonlar, genetik özellikler saç kökünü direkt etkiler.

Sık yapılan diyetler ve dengesiz beslenme saç ve cilt üzerinde olumsuz etkiler yapar. Saç dökülmesi durumunda destek için saçlı deriye sürülebilen ürünlerden başka, intradermal enjeksiyonlar (saç mezoterapisi) bulunmaktadır. Bunlar cildi kuvvetlendiren dolayısı ile direkt saç kökünü besleyen tıbbi multivitamin içeriklerdir. Seçilecek şampuanın da türü ve saça uyumu çok önemlidir.

Dr. Aylin Pamuk

Değerli bilgilerinizi okurlarımla paylaşıyorum. Çok teşekkür ederim. Şampuan ve bakımın önemini ben de çok iyi biliyorum. Özellikle de bel fıtığı ameliyatımdan sonra uzun süre saçlarımın ölgün, sönük ve cansız kalması beni çok üzmüştü. Saçlarım anormal bir hızla dökülüyordu. Şükürler olsun, bir eczacı arkadaşımın önerdiği Organicum bitkisel şampuanı gerçek bir tedavi yerine geçti. Bana bunu sık sık soran okurlarıma da bilgi vermiş oldum bu şekilde.
Yazarın Tüm Yazıları