Serdaramus-4

Serdar TURGUT
Haberin Devamı

Evet, ilk kez 1994 yılında, o zamanlar pek de moda olan Nostradamus'tan etkilenerek başlatmış olduğum bu mükemmel geleneği bu yılbaşında da sürdürüyorum.

Aşağıda 1998 yılı için yapmış olduğum tahminler yer almaktadır.

Yeni yılda herkesin hak etiği, benim ise hak ettiğimden çok daha fazla mutlu olmam dileğiyle

***

‘Woody Allen biraz şişmanlasa ve konuşmasını onda bir oranında yavaşlatsa Mesut Yılmaz’a tıpatıp benzeyecek, bilmem bu gerçeğin farkındamısınız?' diye yazı yazan köşe yazarı ‘Türkiye’de demokratik-laik sistemin gelişmesine darbe vurduğu' gerekçesiyle işten atılacak.

***

İşten atılan bu adamın sondan bir önceki yazısı ise sansür edilecek. Sansür edilecek bu yazısında yazar, Türkiye'deki bütün toplumsal olayları memlekette gayet yaygın bir şekilde var olan prematüre ejekülasyon geleneğine bağlayarak açıklayabildiğini öne sürecek. Yazarın bu yazısını sansür edecek kişi de Hürriyet grubunun çıkardığı BİBA dergisinin Ocak sayısında son 100 yılın en seksi erkekleri arasında yer alan bir üst düzey yetkili olacak. (Bu son cümlenin anlamı pazar günü fazlasıyla net biçimde aydınlanacaktır)

***

BİBA dergisinin yetkilileri 1998 yılı içinde Hürriyet Grubu kapsamında en yüksek ücret zammı alan grubu oluşturacaklar. Bunun üzerine Tempo Dergisi 1998 yılı sonunda 1997 yılında son 100 yılın en seksi erkekleri arasında yer alan kişiyi ‘REFORMASYONDAN BU YANA GELİP GEÇEN ERKEKLER ARASINDA YAKIŞIKLILIK AÇISINDAN TOP 10 LİSTESİNE’ beşinci sıradan sokacak.

***

Rauf Denktaş'ın aslında bir vantrilok, Klerides'in ise onun karnında konuşturduğu cansız bir oyuncak bebek olduğu ortaya çıkacak. Bu yeni gelişme sonucunda Kıbrıs meselesinin bunca yıldır böylesine çözümsüz kalmış olması konusu tamamen yeni bir perspektife oturacak. Bunun dışında yıllardan beri sürmekte olan Kıbrıs müzakerelerinde Klerides'in neden durmadan Denktaş'ın kucağında oturmakta olduğu da aydınlanacak ve asılsız söylentiler de bitecek.

***

Sedat Bucak'ın da tebdili kıyafet dolaştığı ve aslında kendisinin Groucho Marx olduğu anlaşılacak. Bu yeni gelişme de Susurluk meselesinin bunca zamandır çözümsüz kalmış olmasına yepyni bir perspektif getirecek. Bu gerçek ortaya çıktıktan sonra Tansu Çiller bir demeç vererek ‘‘Ben size bu işi fazla kurcalamayın demiştim. Bakın gördünüz mü olanları. Haydi bakalım çıkın çıkabilirsiniz işin içinden, hodri meydan’’ diye konuşacak.

***

Köşe Yazarları Birleşme ve Dayanışma Derneği kurulacak. Derneğin ilk Genel Kurulu'nda daha beşinci dakikada müthiş bir kavga çıkacak. Genel Kurul süresiz ertelenecek. Zaten dernek de hemen feshedilecek. Bundan sonra altı ayrı dernek kurulacak ve herbiri yayınladığı ilk kuruluş açıklamasında diğer beş derneği vatan haini ilan edecek.

***

DİSK Genel Grev ilan edecek. Patronlar da buna karşılık lokavta gidecek. Ortalık gerginleşecek. Tam çatışma noktasına gelinirken olaya Cumhurbaşkanı Demirel müdahale edecek. Tek bir demeç vererek olayı çözecek. Demirel ‘‘Eğer anlaşmamakta israr ederseniz hepinizi zorla klasik müzik konerine götürürüm ha’’ diyecek. Her türlü acıya alışık olan maden işçileri bile bu tehditten sonra kuzu kuzu grevden vazgeçecekler.

***

Televizyonda bazı güzel programlardan önce yayınlanan ‘Küçükler için zararlıdır’ yazısı çağın gereklerine uygun olarak yeniden düzenlenecek. 1998 yılında bu programlardan önce ekranda şu yazı belirecek: ‘Değerli anne ve babalar. Siz şu anda bu filmi seyretmeye hazırlanırken, minik yavrunuz ne yapıyor biliyor musunuz? Minik yavrunuz odasında, sadece bilgisayarından gelen ışık ile yetinerek İnternet’de ‘Japon Kadınlarının Orgazmik Gürültüleri‘adlı sitede incelemelerde bulunuyor. Hepinize iyi akşamlar diler, filmi keyifle izlemenizi dileriz'

***

Anlaşılmaz bir nedenden dolayı Türkiye'ye demokrasi gelecek. Devlet elini medyadan çekecek. Ancak bu kez de medyada büyük bir boşluk doğacak. Bu kez de bu boşluğu yine gönüllü olarak doldurmaya çalışan tipler ortaya çıkacak. Anlıyacağınız herşey yine kısır döngüsel normal halinde sürecek.

***

'Deep Blue' adlı IBM bilgisayarı ile Garry Kasparov tekrar satranç oyununda karşı karşıya gelecekler. Oyun aşırı stresli geçecek. Üçüncü saatte Deep Blue aniden hamle yaparak Garry Kasparov'un kulağını ısıracak ve minik bir parça da koparacak. Daha sonra Deep Blue'nin odasında araştırma yapan polis, odanın tüm duvarlarının Mike Tyson'un fotoğraflarıyla kaplı olduğunu, Deep Blue'nin aslında iflah olmaz bir Mike Tyson hayranı olduğunu anlayacak.

***

Bu olaydan sonra bilgisayarını değiştirerek IBM ile çalışmaya başlayan bir yazarın başına kötü bir olay gelecek. Bir gece sabaha karşı bu bilgisayar da ilgili yazarı ısıracak. Ancak ısırdığı yer kesinlikle kulak değil, ondan çok ama çok daha vahim bir organ olacak. Babıali'de bu olaydan sonra takriben 100 kadar yazı yayınlanacak ve hemen hepsi de özetle ‘‘Çok iyi oldu, artık yazacağı bir konu da kalmadı’’ diyecek.

Bu vahim olay gerçekleşirken ilgili yazarın Internet'de ‘Japon Kadınlarının Orgazmik Gürültüleri' adlı sitede araştırmacı gazetecilik çalışmaları yapmakta olduğu tesbit edilecek. Bunun ortaya çıkmasından sonra gazetecinin eşi onu çok azarlıyacak ve ‘‘Hani çalışıyordun, beni nasıl da kandırırsın?’’ diye bağıracak. Adam da kendi derdini unutup yine kadınla uğraşmaya başlayacak.

Yazarın Tüm Yazıları