Sena Sever: "İnsanlardan sadece saygı bekliyorum"

Sena Sever, 18 yaşında genç bir kız. İstanbul doğumlu olan Sena, aslen Rizeli. Yedi kardeşin en küçüğü. Açık Öğretim Lisesi'nde eğitimine devam ediyor. Bir akrabasının yanında asistan olarak çalışma hayatına başlayan Sena, babasını kaybettikten sonra iş hayatına daha sıkı sarılmış. Üç yıldır İnstagram'ı aktif olarak kullanıyor.

Haberin Devamı

Gündelik kombinleri paylaştığı, güzel dostluklar kurduğu sosyal medyada takipçileri 100 bini aşınca değerlendirmek istemiş ve eşarp satışına başlamış. İlerleyen süreçte firmalarla çalışmaya başlayan Sena, firmaların koleksiyonlarını tanıtıyor.

Sena, instagram’da bu işi yapan binlerce genç kızdan sadece biri. İlk söyleşi teklifimde “Neden ben?” Diye sormuştu.

Benim dikkatimi çeken ise Sena’nın ilk paylaşımındaki “Uzun bir ara verdim” sözleri ve akabinde yapılan olumsuz yorumları silmesi oldu.

Nedenini sorduğumda şöyle anlattı Sena : “Bir yıl önce babamı kaybettim, kıyafet paylaşımlarıma yapılan eleştiriler de babam söz konusu olunca kaldıramadım ve ara verdim.”

Haberin Devamı

“İnstagram’da hesabımın açık olması insanlara bana ağzına geleni söyleme hakkını doğurmaz” açıklamasıyla eleştirileri neden sildiğini anlatan Sena’yı dikkatle okuyun lütfen.

Özellikle muhafazakar camia tarafından “yanlış örnek oluyorlar” diye eleştirilen Sena’ları yargılamadan önce anlamaya çalışmalıyız.

Sena’yı kendini ifade etme cesaretini gösterdiği için tebrik ediyor ve bu güzel söyleşi için teşekkür ediyorum.

…………………

Kendi isteğinle mi kapandın Sena?

Kur’an kursu talebesiyken kendi isteğimle kapandım. Allah razı olsun ailem her zaman destekçim.

Tesettür nasıl olmalı sence?

Tesettür şöyle olmalı diye vasıflandıramam. Bunu en iyi şekilde bizlere Kur’an belirtmiştir zaten. Bunu kendimce yorumlamam yanlış olur. Tesettür yalnızca örtünmek değildir. Birçok ince detayı varken insanlarımız yalnızca buna takılıp bilinçsizce hareket ediyor. Tesettürün görünen kısmı, bir de görünmeyen kısmı vardır. Allah hepimize hakkıyla yaşamayı nasip etsin.

Haberin Devamı

Son günlerde tesettürün özünden koptuğunu düşünen bir kesim var. Haklılar mı?

Tesettür sadece örtünmek değildir, bu neden ile sadece buraya indirgemek doğru olmaz. Mücadeleyi hep birlikte verdik ve bu gün çok şükür arkadaşlarımız bu konuda sıkıntı yaşamadan eğitimlerini ve iş hayatlarını sürdürüyorlar. Bu eleştiriler bizim kesimden değil farklı bir kesim tarafından ne yazık ki kullanılıyor.

Muhafazakâr moda olmalı mı?

Muhafazakâr moda diye bir şey yoktur, bu kavram üzerinde tartışmalar zaman zaman yapılıyor ama ben bunlara katılmıyorum, bizimki ölçülü giyim ve biz bu şekilde kabul ediyoruz.

Sosyal Medya senin için ne ifade ediyor?

Sosyal medya; günlük aktivitelerimizi paylaştığımız, beğendiğimiz insanları takip ettiğimiz, alışveriş yaptığımız, arkadaşlarımızla etkin iletişim kurabildiğimiz büyük bir mecra. Günümüzde öyle bir noktaya geldi ki insanların iş kapısı, büyük festivallerin ön ayağı, güzel arkadaşlıkların başlangıcı oldu... Benim için de bu söz konusu. Kendimi, fikirlerimi, tarzımı yansıtabildiğim bir ortam.

Haberin Devamı

İnstagram’daki paylaşımlarına olumsuz veya sert yapılan yorumları siliyorsun. Neden eleştirileri kabul etmiyorsun?

Paylaşımlarıma yapılan yorumlarda olumsuz yorum bulmak azımsanacak sayıda, bazı yorumlar hadsizce oluyor, eleştiri dışında görüyorum. Yapılan olumlu veya olumsuz eleştirilere açığım aslında ama bunun bir çizgisi var. Hakarete eğilimli olan, kişisel yaşamıma ve dinime yönelik eleştirileri tabi ki kaldırma ihtiyacı duyuyorum. Hesabımın açık olması insanlara bana ağzına geleni söyleme hakkını doğurmuyor. Ben de böyle önlemler almam gerektiğini düşünüyorum.

Tepki gösterenler daha çok muhafazakâr camia. Neden tahammül edemiyorlar sence?

Haberin Devamı

Herkesin kendine göre bir fikri, kendine göre bir ideolojisi vardır. Herkes benim fikrime katılmak zorunda değil ama saygı duymak zorunda diye düşünüyorum. Beni destekleyenler olduğu gibi elbette ki desteklemeyenler de olacaktır. Toplumsal ve kültürel değerlerimizi zedeleyen bir davranışta bulunmadığımı düşündüğümden yalnızca saygı bekliyorum.

İnstagram’da sergilediğin kıyafetlerin ciddi takipçisi var. Taklit mi ediyorlar, yoksa kendi kombinlerini oluşturabiliyorlar mı?

Farklı parçaları gözü en yormayacak şekilde bir araya getirdiğim için takip ediyor ve kendi stilleri ile birleştirip kullanıyorlar.

Sena, yaptığın iş yaşıtların tarafından çok eğlenceli görünüyor. Bu durum hemcinslerin tarafından kıskanılıyor mu?

Haberin Devamı

Evet, çok eğlenceli. Beni takip eden kitlenin çoğu böyle zaten, bir de dışarıdan bakıldığında çok sevecen durduğum söylenemez J

Hangi yaş grubu seni daha çok takip ediyor?

Her yaş grubundan var. Ama çoğunlukla genç kitle tabii ki.

V

Yazarın Tüm Yazıları