‘Sen de konuş’ baskısı

Yerel seçime üç aydan az kalmasına, İstanbul ve Ankara’da birbirinden iddialı adaylar olmasına rağmen halen yarış tam anlamıyla başlayamadı.

Haberin Devamı

Politikacısından iş adamına, esnafından çiftçisine memleketin her köşesinde, “Ne olacak bu Hükümet-Cemaat kavgası” ana gündem maddesi.
Hal böyle olunca yerel seçim atmosferi de hissedilemedi.
Süreçte en merak edilen konulardan birisi ulusal ve uluslararası pek çok konuda en sert açıklamaları yapan, hatta Almanya’da son günlerde yaşanan protestolara bile sosyal medyadan gönderme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Hükümet-Cemaat gerginliğinde neden sessiz kaldığı.

‘BAZI’ GRUPLAR İŞ BAŞINDA

CHP ya da MHP’den Gökçek’e “Haydi konuşsana, görüşünü bildir” denmesi gayet normal. Böyle bir tartışmada Gökçek’in yıpranması için rakiplerden salvoların gelmesi anlaşılabilir.
Ancak AK Parti’de ‘bazı’ grupların çekişmeli olması muhtemel yerel seçim öncesi Gökçek’i böyle bir tartışmaya çekmek istemesi hayli ilginç.
Hem sosyal medyada hem de bire bir görüşmelerde, Gökçek’e ‘konuşması’ yönünde baskı yapılıyor.

Haberin Devamı

ENGELLEYEMEDİK KAYBETTİRELİM

Başkent Fısıltıları’nda 29 Ekim’de, “Parti içi muhalefet bastırıyor, Gökçek direniyor” başlıklı bir yazı yazmıştım. Parti içi muhalefetin çabaları Gökçek’in adaylığını engelleyememiş, aksine adaylığı ilk açıklanan grupta yer almıştı.
Belli ki Gökçek’e muhalif isimler yine iş başında. “Adaylığını engelleyemedik, bari kaybettirelim” düşüncesiyle onu da bu tartışmaya çekmeye çalışıyorlar.

Keçiören mi Teksas mı

Keçiören'de önce MHP’nin adayı Mehmet Ali Tanrıverdi’nin seçim bürosuna molotof kokteyli atıldı. Bir hafta sonra BBP’nin adayı Turgut Altınok’un seçim bürosu kurşunlandı.
Bir milyon nüfusuyla Türkiye’nin en büyük ilçesi Keçiören.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu ilçede oturuyor.
Şehrin dört bir yanı gibi Keçiören de MOBESE kameralarıyla izleniyor.
Ama birileri hala mesajlarını ‘eski tip’ yöntemlerle verebiliyor.
MHP ile Altınok ve ekibi arasında gerginlik olduğu iddia ediliyor. Bu saldırıları kimin yaptığını polis bir an önce bulmazsa, seçim sürecine tam olarak girilmediği halde yaşanan bu olaylar ‘sahanın ısındığı’ günler için şimdiden endişe sebebi.

* * *

Haberin Devamı

Keçiören'deki olayları Ankara Hürriyet’in genç ve başarılı muhabirleri Ender Baykuş ve Mert Gökhan Koç yakından takip etti. Her iki olayda da iki adayın bazı destekçilerinin kendi aralarında, “Reklamın iyisi kötüsü olmaz” diye konuştuğunu ilettiler.
Ne Altınok’un ne de Tanrıveri’nin böyle düşündüğünü sanmıyorum. Bazı konular için, ‘Reklamın iyisi kötüsü olmaz’ denilebilir ama içinde molotof kokteylinin ve pompalı tüfeğin olduğu bu olayda ‘reklam olur’ düşüncesine kapılmak büyük hatadır.

Yazarın Tüm Yazıları