Sebzeli erişte makarnası

Patlıcanları alacalı (çizgili) formda soyup uzunlamasına ikiye böldükten sonra yarım santim kalınlığında küp küp doğrayın ve bol tuzlu suda 20-30 dakika kadar bekletin.

Haberin Devamı

Acı suyu çıkan patlıcanları yıkayıp süzdükten sonra bir kenarda bekletin.
Kabakları kazıyıp tıpkı patlıcanı doğradığınız gibi küp küp doğrayın. Kırmızı ve yeşil dolma biberlerin sapını kesip tohumlarını ayıkladıktan sonra tavla zarı şeklinde küp küp doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Soğanı incecik, sarmısakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın.
Zeytinyağını büyük bir tavada kızdırın. Soğan ve sarmısağı tavaya aktarıp orta ısılı ateşte, karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine biber ve patlıcanı ekleyip karıştırarak 5-6 dakika daha kavurun. Kabakları da ilave edip 2-3 dakika daha kavurduğunuz sebzelerin üzerine rendelenmiş domatesleri aktarın. Biber ve domates salçasını ekleyin. Tuz, karabiber, fesleğen ve naneyi serpiştirip 5 dakika daha pişirin.
 Diğer taraftan, makarnayı 18-20 su bardağı bol tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün. Haşlama suyundan 2 su bardağı kadar alıp, sebzeli sosun üzerine aktarın. Sosu sık sık karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayan sosu ocaktan alıp makarnanın üzerine aktarıp karıştırın ve kısık ateşte 2 dakika kadar ısıtın. Üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirip sıcak sıcak servise sunun.

Haberin Devamı

Malzeme Listesi

- 1 paket erişte makarna
(veya ince uzun makarna)
- 1 adet orta boy kemer patlıcan
(ince uzun patlıcan)
- 6-8 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2-3 diş sarmısak
- 1 adet orta boy yeşil kabak
- 1 adet yeşil veya kırmızı dolmalık biber
- 2 adet orta
boy domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- 6 çay kaşığı kuru fesleğen, kuru nane
- 2 su bardağı makarna suyu
- 1 demet maydanoz

Yazarın Tüm Yazıları