Sauna cildi nemlendirir

Geleneksel hamam sefalarımızın modern karşılığı olan saunalarla ilgili önyargılar kafaları karıştırıyor.

Haberin Devamı

İşte sauna hakkında en sık sorulan sorular ve yanıtları...

Saunada kilo verilir mi?
- Tartı üzerine çıktığınızda gördüğünüz düşük rakam, sadece vücudun sıvı kaybından kaynaklanıyor. Maalesef yağlar bu yolla kesinlikle erimiyor.

Başkalarının da oturduğu buhar odasında hastalık kapılır mı?
- Tam tersi. Doğru kullanıldığında sauna soğuk algınlığı hastalıklarını önlüyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ancak uzmanlar hastayken buhar odasına girmeyi önermiyor. Terlemenin hastalığı daha da artıracağını belirtiyorlar.

Yüksek ısı cildi kurutur mu?
- Hayır. Yapılan dermatoloji araştırmaları, düzenli saunanın cildin nem tutma yetisini daha da artırdığını ortaya koyuyor. 

“Ne kadar sıcak o kadar iyi” mi?
- Vücudun savunma sistemi ancak doğru ve yeterli soğumayla güçlenebiliyor. Sağlıklı bir etki için saunadan sonra vücut ısısının yeterli temiz hava ve soğuk suyla düşürülmesi gerekiyor.

Herkes terleyebiliyor mu?
- Düzenli olarak saunaya gidenler aynı zamanda terleme egzersizi de yapmış oluyorlar. Haftada bir kez gidildiği düşünülürse en fazla altı seans sonunda çoğu insan daha kolay terlemeye başlıyor. 

Sauna sonrasında cilt bakımı önemli mi?
- Cildin pH değeri saunadan neredeyse hiç etkilenmiyor. Aksine cilt derinlemesine temizlenmiş oluyor. Ancak duş jeli ve sabunlar bu doğal temizliğe zarar verebiliyor. Sauna sonrasında cildine bakım yapmak isteyenler için önerimiz, pH dengesi 5,5 olan ürünleri tercih etmeleri. 

Sauna hamilelere yasak mı?
- Sorunsuz bir hamilelik yaşayanlar için sauna herhangi bir problem yaratmıyor. Isı rahatlatıyor ve kasların gevşemesini sağlıyor. Bu doğumu da kolaylaştıran bir etken.

Haberin Devamı

Dior’da ‘Lauren Bacall’ havası

Pastel tonlarda göz kapakları ve mat kırmızı yanaklar... Christian Dior, 2010 yaz sezonu makyajında Hollywood’un efsanevi aktrislerinden Lauren Bacall’ın “femme fatale” havasını modernize ediyor.

John Galliano, Dior’un yaz koleksiyonunda Lauren Bacall’ın özellikle 40’lı yıllardaki siyah-beyaz filmlerinden esinleniyor. “Femme fatale” görünümün anahtarı, baştan çıkarıcı gözler ve vamp dudaklar... Ünlü makyaj artisti Pat McGrath de onun makyaj tarzını günümüze uyarlayarak yumuşak kavis verilmiş kaşlar, pastel tonlara bürünmüş gözler ve mat kırmızı dudaklarla kusursuz bir kadın yaratıyor.
Saç gurusu Orlando Pita ise aktrisin saç modelini yumuşak dalgalarla yeniden şekillendiriyor.

Haberin Devamı

Ofis egzersizleri

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Duygu Geler Külcü, uzun süre bilgisayar başında çalışanların kas ve iskelet sistemlerinde sorunlar oluştuğunu belirterek “Ergonomik önlemler ve bazı egzersizlerle bu sorunlar önlenebilir” diyor.

Bunları her gün yapın

Öğle yemeklerini masa başında atıştırarak geçiştirmeyin. Göz yorgunluğunuzu önlemek için gözünüzü zaman zaman ekrandan ayırıp uzakta bir noktaya odaklanın, 10-15 sn. gözlerinizi kapatıp dinlendirin. Saat başı 5-10 dakika mola verin ve basit bazı egzersizler yapın. 

Boyun egzersizleri: Nefes alıp başınızı yana döndürün, tekrar nefes vererek nötral (karşıya bakar pozisyona) pozisyona getirin. Başınızı nefes alıp yukarı kaldırın, nefes vererek çene göğse değecekmiş gibi aşağı indirin. Başınızı saat yönünde ve aksi yönde omuzlarınıza değecekmiş gibi döndürün. Bu sırada normal nefes alıp verin. 

Nefes egzersizleri: Ayakta veya rahat bir pozisyonda bir eliniz karında diğer eliniz göğüs üzerindeyken burundan yavaşça nefes alın. 4 saniye bekleyin. Ağızdan yavaş yavaş nefes verin. 

Omuzlar: Omuzlarınızı kulaklarınıza yaklaştırır gibi yukarı kaldırın, 3 saniye bu şekilde bekleyin. Omuzlarınızı kendi ekseni etrafında arkaya ve aşağı doğru, daha sonra öne ve aşağı doğru döndürün. Otururken ellerinizi başınızın arkasında birleştirin, dirseklerinizi iyice geriye alın, derin nefes alıp 30 saniye bekleyin. Nefes verin ve gevşeyin. 

Ayak egzersizleri: Otururken ayak bileklerini kendi ekseni etrafında çevirin. Her yöne 5 kez tekrarlayın. 

El bileği germe: Parmaklarınız yukarı bakacak şekilde kollarınızı dümdüz öne uzatın. Bir elinizle diğer elinizin parmaklarını kendinize doğru çekin. 20 saniye bekleyin. Sonra bırakın ve gevşeyin. Aynı hareketi diğer eliniz için de yapın. Hareketleri 5’er kez tekrarlayın.

Haberin Devamı

İşlem görmüş saçlara çözüm

Hollywood yıldızlarının kuaförü Philip B., müşterilerinin saçını sanatını uygulayacağı boş bir tablo olarak gördüğünü söylüyor. Bunun için de saçın doğal güzelliğini öne çıkarmadan önce yeni geliştirdiği özel bakım şampuanı PB “Russian Amber”i kullanıyor. Tüm saç tiplerine uygun olan ve ilk kullanımdan itibaren kimyasal işlem görmüş saçlara canlılığını ve ışıltısını geri veren bu ürün, aynı zamanda saç rengini koruyucu özelliğiyle de dikkat çekiyor. Peki, başka neler yapıyor? Hücresel düzeyde onarma ve güçlendirme etkisi bulunuyor. Ayrıca saça elastikiyet ve parlaklık kazandıran ipek, buğday ve soya proteinleri içeriyor.

Haberin Devamı

40’lı yaşlara özel bakım

Kadınlar 40’lı yaşlarda da güzel ve çekicidir, fakat zamanla ciltlerinde gözle görülür deformasyonlar belirir. Zamana yenik düşen cilt dokusunda, hem kişinin genetik mirasına hem de hormonal değişiklikler, stres, yorgunluk, güneş ve hava kirliliği gibi faktörlere bağlı olumsuz etkiler görülür. Volümetri teknolojisinden esinlenen Lancome, bu soruna el attı ve kozmetik liftinge yeni bir boyut kazandırdı. Özel bakım kremi Lancome Renergie Lift Volumetry, yaşlılık izleriyle savaşmakta gayet etkili...

Kusursuz...

Ajda Pekkan, stil ve makyaj konusunda dört dörtlük bir kadın. Giyim zevkinin yanı sıra makyaj ve saç modeli konusunda da müthiş seçimlerine şapka çıkartılır. İşte, sadece dudaklarını öne çıkardığı kırmızı ruju dışında başka bir abartının olmadığı makyajı. Pekkan’dan bu konuda da öğreneceğimiz çok şey var...

Yazarın Tüm Yazıları