Sarışın genç çocuk

İLK kez Faroe Adaları’nda karşılaşmıştım Yüksel Bey ve Nursel Hanım’la.. Fenerbahçe’nin peşinden binlerce kilometreyi aşıp gelmelerine şaşırmıştım..

Daha sonra birçok deplasmanda gördüm onları.. Dün de Eskişehir’deydiler.. Barış Manço’nun unutulmaz şarkısının iki kahramanı “Sakız Hanım ve Mahur Bey” gibiydiler.. Sevgiyle, aşkla bağlanmışlar ve takımlarının peşinde bir başka hayata yelken açmışlardı.. Sadece Fenerbahçe demek değildi futbol onlar için.. Geçen yıl Madrid’de El Classico’yu seyretmişler mesela..

Yüksel Bey, Zico’yu 1982 Dünya Kupası’nda statta izlemiş.. Sevgi büyük anlayacağınız.. “Bazen şaşırıyorlar bize” diyor Yüksel Bey.. Soranlara, “Monte Carlo’ya gidip kumar oynayacağıma, Monte Carlo’ya gidip futbol seyrediyoruz. Bizim en büyük zevkimiz bu” diyormuş.. Futbol turizmi diyoruz ya.. İsterseniz, severseniz, doğru planlama yaparsanız hem tatil hem futbol.. İşin ucunda meşin yuvarlak, işin içinde sevgi olduktan sonra bazen Thornshavn’da karşılaşıyoruz bazen de Eskişehir yolunda..

4 Mayıs 1996 akşamı.. Kader maçına bir gün kala Fenerbahçe Teknik Direktörü Parreira takımın önemli ismi Bülent’le konuşuyor.. “Bu maçta seni yedek bırakağım. Aykut forvet oynayacak” diyor.. F.Bahçe maçı 2-1 kazanıp şampiyonluğu Trabzonspor’un elinden alıyor.. Galibiyet golünü Aykut atıyor.. Şenol Güneş yönetimindeki Trabzonspor tarihi fırsatı kaçırıyor..

Ve dün.. Aykut’la Bülent karşı karşıya.. Tıpkı bir gün önce Ertuğrul’la Mehmet’in karşılaşması gibi.. Tıpkı geçen hafta Tayfur’la Rıza’nın kapışması gibi.. Harika bir 15 dakika seyrettik.. Fenerbahçe golü yer yemez kısa süreli bir panik yaşadı. Emre bu bölümde soğukkanlı iki top çaldı.. Alex sahne aldı ve Caner gençliğinin verdiği enerji ve istekle kaybedilmiş bir pozisyonu takip etti.. İlk golün ardından yine Alex’in pası ve yine rakip savunmanın göbeğinden gelen bir gol.. Uzun süre yedek kalan Caner’in pasları, şutları ve golü kuşkusuz Kocaman’ın en büyük sevinciydi..
Maç berabere bitebilirdi. Eskişehir her yönüyle maçı istedi ama savunması öyle dağınık ve hataya açık bir ilk yarı oynadı ki 4 farkla devreye girebilirlerdi.

Bu maçla birlikte Fenerbahçe geriden maç çevirme alışkanlığını sürdürdü.. Bu arzu ve hırsı kalan haftalarda da gösterirlerse şampiyon olurlar.. Onlar da Trabzonspor’a oranla daha avantajlı olduklarının farkında.. Bakalım bu güzel yarış nasıl bitecek Fenerbahçe için? Hüzünle mi sevinçle mi?

BEĞENDİM
Caner’in sol kanat sıkıntısı çeken futbolumuz için tekrar alternatif haline gelmesini.

BEĞENMEDİM
F.Bahçe'nin üçüncü gole kadar ikinci yarıda oynadığı oyunu.

DİKKAT
Yobo ve A.Santos’un savunduğu sol bölge rakiplerin en büyük silahı oldu.
Yazarın Tüm Yazıları