Şanssızlık

ROBERTO Carlos sadece hızlı bir solbek olarak değil, aynı zamanda müthiş frikik atışlarıyla da tanınıyor. Belki de bir sol bek olarak en çok frikik golü atan futbolcu Carlos’tur.

Ama gelin görün ki, Roberto Carlos, Fenerbahçe’ye geldiği günden bu yana tek bir frikik golü bile atamadı. Durum böyle olunca da Carlos frikikten ya da uzak mesafeden şut çekeceği zaman sadece

Fenerbahçeliler değil tüm futbolseverler gol bekliyor.

Carlos topun başına geçtiğinde, onun kadar bizler de stres içinde bekliyoruz. Rize maçında da uzaktan attığı şutu izlemişsinizdir. Topun nasıl viraj alır gibi yön değiştirerek çatala çarptığını da görmüşsünüzdür. Bazen gerçekten olmayınca olmuyor...

Sambacılar Rize’de

DARISI Sevilla’nın başına(!) temennisinde bulunarak başlamalıyım.. Çünkü o hava ve saha şartlarına rağmen Fenerbahçe takımının kazanma iştahı ve mücadelesi özellikle ilk yarıda muhteşemdi.

İnsan nazar değmesin demekten kendini alamıyor. Asker futbolcusu, yıldız futbolcusu, yedek futbolcusu ve teknik heyet büyük bir uyum içindeydi dün.

Öyle ki, Zico dahi her golden sonra bir metre havaya zıplıyordu.

Bu şunu gösterir; Biz bir aileyiz.

Evet Fenerbahçe bu duyguyu artık herkese aşıladı. Carlos ve Alex’in şefliğini yaptığı bu Samba Orkestrası dün solistliği geri alan Kezman’la Rize’de oyunun belli bölümlerinde coştu. Rize’nin düşme hattında ve koşan bir ekip olduğunu düşünürsek bu deplasman galibiyeti, özellikle Sevilla maçı arifesinde çok önemlidir.

Himenes’in sözleri

SEVİLLA Teknik Direktörü Manalo Himenes geçtiğimiz hafta Fenerbahçe’yi izlemek için Oftaş maçına gelmişti. İspanya’nın bu ünlü hocası, ülkesinde gazete ve televizyonlara yaptığı açıklamada "Benim izlediğim Fenerbahçe, bizim ayarımızda değil ve de Sevilla’yı yenmeleri de mümkün değil" diyerek Sevilla’nın Fenerbahçe’den kat be kat üstün olduğunu vurgulamış.

Bence Himenes’in bu sözleri Fenerbahçe soyunma odasına asılmalı. Ve F.Bahçe’nin burnu büyük hocaların takımlarına neler yapabileceği futbolculara anlatılmalı.

NOT: Her salı günü ücretsiz olarak çıkacak Hürriyet Spor Gazetesi’nde Sevilla’nın özelliklerini ince ayrıntısına kadar okuyabilirsiniz.

10 yıllık Mücadele

TAM 10 yıl geçmiş. Kavgaların, acımasız eleştirilerin unutulduğu, başarıların ve yatırımların akıllarda kaldığı 10 koca sene. Ben de dahil kamuoyunun, basının, muhalefetin eskiden sıkça eleştirdiği, şimdi ise tüm futbolseverlerin ve toplumun, önünde şapka çıkardığı övünülecek bir 10 yıl.. Aziz Yıldırım ve yöneticilerine yaşattıkları sayısız gurur nedeniyle teşekkürü bir borç biliyorum.

Maçın 3 Adamı: 1- Kezman 2- Roberto Carlos 3- Alex
Yazarın Tüm Yazıları