Sağlam adamlar vesselam

Sezon başı bir yazı yazmıştım. Pek çok spor yazarının zaman zaman yazdığı gibi “Ben demiştim, demeyi sevmem” diyemeyeceğim. Çünkü haklı çıktığım zamanlarda bu iki kelimeciği kullanmaya bayılırım.

Haberin Devamı

Yanıldığım zamanlarda da hiç üstüme alınmam... Herkes gibi... Ve şimdi “Ben demiştim” demenin tam zamanı. Evet, sezon başı bir yazımda “Bu sene futbolumuzda Gaziantep yılı olacak” demiştim. Şu anda Gaziantepspor tarihinin en iyi sezonlarından birisini geçiriyor.

İki büyüğün ardından üçüncülüğe ve tabi ki Avrupa’ya çok yakın. Bizi Gaziantep’te yeni Roma destanları bekliyor.
Ancak bu sezonu Gaziantep yılı yapan asıl olay bu değil. Pek çoğunuzun dikkatinden kaçan bir olaya parmak basmanın tam zamanıdır.

Bank Asya’da ilk ikiyi garantileyerek Süper Lig’e ‘Merhaba’ diyen iki takıma dikkatinizi çekmek isterim.
Samsunspor Şampiyonluğu garantiledi... Teknik direktörü Hüseyin Kalpar... Gaziantep’in öz evladı. Gurur duyuyoruz...

Peki BankAsya’da kim ikinci oldu? Mersin İdman Yurdu... Teknik direktörü Nurullah Sağlam... O da Gaziantepli. Zaten ismi Gaziantep’le özdeşleşmiş bir spor adamı. Mersin’i bu sezon onuncu haftada devraldı. Takımı 12. sıradaydı ve liderle arasında 11 puan vardı. Takımı devraldığı hafta Gaziantep Büyükşehir’e Mersin’de 1–3 yenildi. Mersin’in sezonu bitime iki hafta kala, lig ikinciliğini ve Süper lig’i garantilemiş olarak tamamlayacağını o günlerde kimse hayal edemezdi sanırım. Nurullah hoca bu başarısı ile takımını Süper Lig’e taşıyan 2. Gaziantepli oldu...

Ama bitmedi... Bank Asya’nın 3. sırasını garantileyen takım kim biliyor musunuz? Gaziantep Büyükşehir Belediyespor... Hocası Erol Azgın. O da Gaziantepli. Büyükşehir Play-Of’tan çıkmayı başarırsa Gaziantepli teknik adamlar büyük bir ihtimalle bir daha hiç kırılamayacak bir rekorun sahibi olacaklar. Bir sezonda Süper Lig’e çıkan üç takımın da hocası aynı kentin insanları olacak. Gaziantep’in. Erol Hoca Play-Of’tan çıkmayı başarırsa bizler de koltuğumuzun altında sembolik karpuzlarla ve gururlanarak dolaşacağız.

Gaziantep olarak seneye Gaziantepsporumuz’la Avrupa’dayız... İkisi kesin ve belki de üç futbol adamımız da Süper lig’de takım çalıştıracak. Bir futbolsever yaşadığı kentte futbola hizmet edenlerden daha ne bekler ve daha ne ister ki?..

Evet şimdiden şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, gelecek sezon Süper lig’de Gaziantep fırtınası esecek. Hem olmazsa kıvırırız ne gam. Şu anda o kadar keyifliyim ki, bu yazıyı nasıl bağlayacağımı bilmiyor olmamı bile umursamıyorum... Hiç birşey bulamasam şöyle yaparım olur biter...

KISKANANLAR ÇATLASIN...

Darısı tüm Anadolu şehirlerinin başına

Yazarın Tüm Yazıları